Térkép bezárása

Budaörs - Jókai Mór Művelődési Központ

Foglalkozásvezető: Kovács Judit  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Bábos Torna 1-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Bábos Torna?
BEZÁRTUK AZ EGÉSZ HÁLÓZATOT! MARADJUNK OTTHON! AZ ÚJRAKEZDÉSRŐL ITT KIÍROM! Az otthontöltött napokat segíteni szeretnénk, hogy kicsit továbbra is Veletek maradhassunk! A FACEBOOKON útnak indult a "MINDENNAPI MONDÓKÁNK" kezdeményezésünk. Kövessetek minket napról-napra! ÉLŐ VIDEÓS bejelentkezésünk is indul, 17-én 17 órakor lesz az első, "Altatódalok, esti szertartások" témában. A videók visszakereshetők lesznek, ha nem érsz rá! "MINDENNAPI MONDÓKÁNK" Facebook kezdeményezésünk azért jött létre, hogy ebben a nehéz időszakban napról-napra legyen mivel jobb kedvre kerekednetek. Mától minden este megosztunk a facebookon egy mondókát a könyvsorozatunkból, hogy amikor reggel felkel a babátok, bölcsisetek, ovisotok, akkor máris jól indulhasson a nap! Napi tíz perc éneklés bizonyítottan erősíti az immunrendszert azon túl, hogy a gyerekek is élvezik a szeretetteli játékos-dalos perceket. Nagy áldás, hogy a szülő ilyenkor önkéntelenül is nyugalmat áraszt. Mint egy színes-illatos buborék, felröppen köztetek az öröm. További segítség, hogy a honlap mondókahangtárában 70 mondókát és 66 éneket találtok! http://kerekito.hu/mondokak. Találkozásunkig minden jót kívánunk! Vigyázzatok magatokra! Judit
Időpontok Csütörtökönként 10: 15-től
Részvételi díj Alkalmi belépő 1300 Ft, 6 alkalmas bérlet 6500 Ft fél évig érvényes, péntekenként Gazdagréten a Törökugrató u. 9-ben is felhasználható
Téli szünet December 15-január 20-ig
Foglalkozás helyszíne: 2040 Budaörs Szabadság út 26.

Pár tudnivaló azoknak, akik még nem jártak nálunk:

A foglalkozások első fél órájában kérjük, hogy játékot, enni és innivalót ne hagyjatok elöl.

A mobiltelefonokat kapcsoljátok ki!

Tornaszeres játéktér alatt biztonsági okokból legyetek a gyermekeitek mellett! 

A szőnyegen váltócipőben vagy zokniban vagyunk.

Ahol van ruhatár, ott a terembe csak a cipőt és táskát hozzátok be a felnőtt és gyermek kabátokat a ruhatárban vagy arra kijelölt helyiségben helyezzétek el!


A kiírt időpontok szerint pontosan kezdünk, így megköszönjük, ha a foglalkozás előtt legalább 10 perccel megérkeztek!

Fényképezőgépet és videókamerát ne használjatok a foglalkozásokon a meghitt együttlét, a többiek személyiségi jogai és a védjegyrendszer miatt. 


Eddigi és jövőbeni együttműködéseteket nagyon köszönjük!

Kovács Judit
drámapedagógus
Kovács Judit foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

J.Kovács Judit vagyok. 1974 nyarán perdültem a világra. Zene és természetszerető nagycsaládban nőttem fel. Az ELTE-n angol nyelvtanár szakot végeztem, majd Bölcsészkaron egyetemi diplomát kaptam angol nyelv és irodalomból. Közben részt vettem az ELTE, akkor induló kétéves drámapedagógiai képzésén, melynek köszönhetően drámajáték-vezetői képesítést szereztem.   Tanárom, Gabnai Katalin szerkesztette a "Dünnyögők és dúdolók" című népi gyűjtést, mely első hivatalos találkozásom volt az ölbeli játékokkal. A báb és maszk gyakorlati tantárgynak köszönhetően, Granasztói Szilvia segítségével betekintést nyerhettem a Magyar Állami Bábszínház kulisszatitkaiba.

Később, a Hagyományok Házában népi kismesterségek játszóház-vezetői tanfolyamot végeztem, ahol két éven át Sándor Ildikótól néprajzkutatótól, a "Tücsökringató" című kötet szerkesztőjétől tanulhattam ölbeli játékokat, népdalokat.  Megfordultam számos zenei neveléssel kapcsolatos képzésen.

Három gyerekes anyukaként már nemcsak szakmai szemmel ejtettek rabul népi a mondókák. 2006-ban baba-mama foglalkozásokat indítottam, ekkor még nem Kerekítő néven. 2008-ban mondókás honlapot hívtam életre ölbeli játékos hangtárral. 2009-ben jelent meg első népi mondókás könyvem, mely Szép Magyar könyv díjat nyert. Ennek oldalain már ott bújkált Kerekítő manó. Az ő bábfigurájával folyt tovább a foglalkozás immár Kerekítő mondókás móka és Bábos torna néven.

A Kerekítő mondókás könyvcsalád azóta tizenhét tagot számlál és már óvodásoknak szóló mesésköteteim is vannak. A foglalkozások országos hálózattá kerekedtek (Mondókás móka, bábos torna, néptáncos Tippentő és Ovimóka).

Rendszeresen tartok szakmai Kerekítő módszertani tanfolyamot érdeklődő pedagógusoknak és kihelyezett bölcsődei- és óvodai műhelymunkát határon innen és túl.
Művészeti- és érzelmi neveléssel, valamint az anya és gyermek játékával kapcsolatos tapasztalataim az olvasnivalók menüpontokban olvashatóak.

 

Játsszunk, énekeljünk, mozogjunk együtt!

 

J. Kovács Judit

Eddigi látogatók

0967207

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat