Térkép bezárása

Budapest XI. kerület - Gazdagréti Közösségi Ház

Foglalkozásvezető: Kovács Judit  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
MÁJUS 24! elmarad, azon a héten Budaörsre tudtok jönni csütörtökön 10:15 Szabadság u.26. INGYENES hétvégi: Április 28-án a Millenárison 11:30-tól: zenés mondókás móka Kerekítő manóval a könyvfesztiválon. Gyermekbirodalom / Táncszínház előcsarnoka J. Kovács Judit: báb, furulyák; Gyulai Csaba: kalimba, daff, cajon, résdob. INGYENES hétvégi: A Budapest Park Pöttömkert rendezvényén minden hónap első vasárnapján 10-től a kisdombon, a kapu után rögtön jobbra, Kerekítő manós bábos mondókás mókával vár J. Kovács Judit. Utána gyerekkoncertek lesznek, az egész délelőtt díjtalan. Május 5., június 2., július 7., augusztus 4., szeptember 1. Kapolcson minden reggel 10-től a Kaláka Versudvarban, velem: jul. 26., 27., 28.. Alsópáhoki Kolping Hotelben Kerekítő hét: aug.4.-ei hét.
Időpontok Péntekenként 10:00- től
Részvételi díj alkalmi: 1300 Ft, 6 alkalmas bérlet 6000 Ft, egész tanévben érvényes
Tavaszi szünet Nagypénteken ápr. 19-én nem vagyunk! Budaörsre tudtok jönni csütörtökön 10:15 Szabadság u.26.
Nyári szünet július 1-től.
Facebook Kerekítő információs oldal, friss hírekkel www.facebook.com/kerekitokozosseg/
Foglalkozás helyszíne: 1118 Budapest Törökugrató utca 9.

Pár tudnivaló azoknak, akik még nem jártak nálunk:

A foglalkozások első fél órájában kérjük, hogy játékot, enni és innivalót ne hagyjatok elöl.

A mobiltelefonokat kapcsoljátok ki!

Tornaszeres játéktér alatt biztonsági okokból legyetek a gyermekeitek mellett! 

A szőnyegen váltócipőben vagy zokniban vagyunk.

Ahol van ruhatár, ott a terembe csak a cipőt és táskát hozzátok be a felnőtt és gyermek kabátokat a ruhatárban vagy arra kijelölt helyiségben helyezzétek el!


A kiírt időpontok szerint pontosan kezdünk, így megköszönjük, ha a foglalkozás előtt legalább 10 perccel megérkeztek!

Fényképezőgépet és videókamerát ne használjatok a foglalkozásokon a meghitt együttlét, a többiek személyiségi jogai és a védjegyrendszer miatt. 


Eddigi és jövőbeni együttműködéseteket nagyon köszönjük!

Kovács Judit
drámapedagógus
Kovács Judit foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

J.Kovács Judit vagyok. 1974 nyarán perdültem a világra. Zene és természetszerető nagycsaládban nőttem fel. Az ELTE-n angol nyelvtanár szakot végeztem, majd Bölcsészkaron egyetemi diplomát kaptam angol nyelv és irodalomból. Közben részt vettem az ELTE, akkor induló kétéves drámapedagógiai képzésén, melynek köszönhetően drámajáték-vezetői képesítést szereztem.   Tanárom, Gabnai Katalin szerkesztette a "Dünnyögők és dúdolók" című népi gyűjtést, mely első hivatalos találkozásom volt az ölbeli játékokkal. A báb és maszk gyakorlati tantárgynak köszönhetően, Granasztói Szilvia segítségével betekintést nyerhettem a Magyar Állami Bábszínház kulisszatitkaiba.

Később, a Hagyományok Házában népi kismesterségek játszóház-vezetői tanfolyamot végeztem, ahol két éven át Sándor Ildikótól néprajzkutatótól, a "Tücsökringató" című kötet szerkesztőjétől tanulhattam ölbeli játékokat, népdalokat.  Megfordultam számos zenei neveléssel kapcsolatos képzésen.

Három gyerekes anyukaként már nemcsak szakmai szemmel ejtettek rabul népi a mondókák. 2006-ban baba-mama foglalkozásokat indítottam, ekkor még nem Kerekítő néven. 2008-ban mondókás honlapot hívtam életre ölbeli játékos hangtárral. 2009-ben jelent meg első népi mondókás könyvem, mely Szép Magyar könyv díjat nyert. Ennek oldalain már ott bújkált Kerekítő manó. Az ő bábfigurájával folyt tovább a foglalkozás immár Kerekítő mondókás móka és Bábos torna néven.

A Kerekítő mondókás könyvcsalád azóta tizenhét tagot számlál és már óvodásoknak szóló mesésköteteim is vannak. A foglalkozások országos hálózattá kerekedtek (Mondókás móka, bábos torna, néptáncos Tippentő és Ovimóka).

Rendszeresen tartok szakmai Kerekítő módszertani tanfolyamot érdeklődő pedagógusoknak és kihelyezett bölcsődei- és óvodai műhelymunkát határon innen és túl.
Művészeti- és érzelmi neveléssel, valamint az anya és gyermek játékával kapcsolatos tapasztalataim az olvasnivalók menüpontokban olvashatóak.

 

Játsszunk, énekeljünk, mozogjunk együtt!

 

J. Kovács Judit

Eddigi látogatók

1439342

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat