Térkép bezárása

Dunaújváros - József Attila Könyvtár Dunaújváros

Foglalkozásvezető: Szigeti Szilvia  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Kedves Kerekítők! Idén ősszel Dunaújvárosban a foglalkozások október 8-án kezdődnek! Várunk Benneteket szeretettel!
Időpontok csütörtökönként 16.00-kor
Részvételi díj 700 Ft/alkalom vagy bérlet, 3000 Ft/ 5 alkalom
Őszi szünet 2020. október23-november 4-ig
Téli szünet 2020. december 18-2021. január 4-ig
Foglalkozás helyszíne: 2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János utca 9.
Kedves Kerekítők! Idén ősszel Dunaújvárosban a foglalkozások október 8-án kezdődnek! Várunk Benneteket szeretettel!
Szigeti Szilvia
zenetanár, kisgyermek-gondozó
Szigeti Szilvia foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

1971-ben születtem Székesfehérváron, szüleim zeneszerető emberek, úgy gondolták, feltétlenül meg kell próbálnom a felvételit az Ének-zenei Általános Iskolában. Sikerült, és másodikas koromban megismerkedtem a hegedűvel. Pár év múlva már nem volt kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek A szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségiztem 1989-ben, majd először a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanultam, ahol1995-ben kamarazenész-zenetanárként végeztem, később 1998-ban Németországban a mainzi Johannes Gutenberg Egyetemen szereztem Konzertexamen diplomát.

Hazatérve a Weiner-szász Kamarazenekarban kezdtem dolgozni, már ekkor kezdődött az érdeklődésem a zenei nevelés iránt, rendszeresen tartottunk Budapest általános iskoláiban hangszerbemutató kiskoncerteket. 2006-tól 2012-ig a zenekar mellett a Thomas Mann Gimnáziumban tanítottam hegedűt.

A rendszeres koncertezés tapasztalata egyértelművé tette a fiatal generáció zenei nevelésének fontosságát. 2012-2014-ig a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központban esti tagozaton elvégeztem a kisgyermeknevelő, -gondozó szakot. Itt egyértelművé vált, hogy a hegedülés mellett helyet kell kapnia az életemben a tanításnak, nevelésnek is.

Sajnos napjainkban az emberek egyre ritkábban élnek többgenerációs családban, pedig ily módon a babák és tipegők nagymamáik ölében találkozhattak először a népi mondókákkal, népdalokkal. Ezek a zenei nevelés első lépcsőfokai, a gyermekek érzelmi, értelmi és szociális fejlődését is elősegítik. 2015-ben találkoztam a Kerekítő foglalkozással, és rögtön beleszerettem. Segíti az anyukáknak-apukáknak a népdal- és mondókatudásukat feleleveníteni, élményt nyújt szülőnek, kisgyermeknek egyaránt. Szeretettel várunk Benneteket!

Eddigi látogatók

1089037

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat