Térkép bezárása

Gyula - Erkel Ferenc Kulturális Központ

Foglalkozásvezető: Bánkiné Révész Adrienn  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
A gyulai foglalkozások jelenleg szünetelnek. A legközelebbi helyszín: Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ.
Facebook Kerekítő információs oldal, friss hírekkel www.facebook.com/babamamagyula
Foglalkozás helyszíne: 5700 Gyula, Béke sgt. 35.

A Mondókás Móka foglalkozás Kerekítő manó bábjelenetével kezdődik, majd ölbeli játékokat játszunk a gyerekekkel (cirókázzuk, lovagoltatjuk, hintáztatjuk őket), énekelünk, mondókázunk, és előkerül egy óriás ejtőernyő is sok-sok kislabdával. Mindig szól élő hangszeres muzsika is: a hegedű, a furulya vagy különféle ritmushangszerek hangjával ismerkedünk, majd a foglalkozás után a gyerekek birtokba vehetik a játékos batyut és a mozgásfejlesztő eszközökkel teli tornaszeres játékteret. Amíg a gyerekek játszanak, az anyukákkal beszélgetünk egy-egy mindannyiunkat érintő, aktuális témáról.

Egyéb tudnivalók:

A foglalkozásokon kérlek, hogy játékot, enni és innivalót ne hagyjatok elöl, mert az a legjobb mindannyiunknak, ha az elsődleges inger a közös játék és a zene. Előtte és utána mind evésre, ivásra, mind pedig beszélgetésre jut majd elegendő idő és alkalom. Természetesen szoptatni, és hirtelen fellépő szomjat oltani lehet. :)

Lehetőleg a mobiltelefont is ki szoktuk kapcsolni, le szoktuk némítani a játék idejére. Székeken és szőnyegen is fogunk ülni, ezért kényelmes ruhában gyertek, a szőnyegen pedig zokniban vagy váltócipőben legyetek.

A tornaszeres játéktér alatt biztonsági okokból legyetek a gyermekeitek mellett!

Fényképezőgépet és videókamerát kérlek, ne használjatok a foglalkozásokon a meghitt együttlét, a többiek személyiségi jogai és a védjegyrendszer miatt!

Találkozzunk a következő alkalmon, várlak benneteket szeretettel! 

Bánkiné Révész Adrienn
zenepedagógus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens
Bánkiné Révész Adrienn foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Bánkiné Révész Adrienn vagyok. Orosházán születtem, és jelenleg is ott élek családommal. Szüleim –bár maguk nem tanultak hangszeren–, mindig is zeneszerető emberek voltak, így természetes volt számomra, hogy komolyzenei koncertekre jártunk, és hogy zenei általános iskolában kezdjem meg a tanulmányaimat. Hangszeremnek a hegedűt választottam, és az általános iskola után tanárom javaslatára a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, hegedű szakosként folytattam a zenetanulást. A középiskola után Szegedre kerültem, ahol magyar-ének szakos tanárként végeztem 1998-ban. A tanítás mellett zeneovi keretében kezdtem el kisebbekkel is foglalkozni a Hajnal Evangélikus Óvodában. Bár a módszertani könyveket átböngésztem, személyes élményeim és Édesanyám 30 éves óvónői tapasztalatai segítettek igazán abban, hogyan legyen az éneklés, a játék értékes zenei élmény az óvodások számára.
2004-ben új fordulatot vett az életem: férjem munkája miatt Németországba kellett költöznünk. Három évig éltünk Frankfurtban, ahol az egyik német ismerősünk kérdezett rá, hogy nem lenne-e kedvem Babamuzsika foglalkozásokat tartani. A gondolat lelkesítő volt, így heteken át böngésztem a magyar és német babazenés oldalakat, szakkönyveket. Ennek eredményeként egy sajátos, a magyar Kodály-módszeren nyugvó, de német dal- és szöveganyagú zenés, mondókás alkalom kerekedett ki az ötletből. A vidám hangulatú foglalkozásokat egészen addig vezettem, amíg egyre domborodó kismama pocakkal ez egyáltalán lehetséges volt. Merthogy időközben útban volt felénk első kisfiunk, Peti, aki által már végre saját élményeim is lehettek arról, mit jelent egy babát ringatni, lovagoltatni, hintáztatni…, és nem utolsó sorban altatni!
2007 nyarán költöztünk vissza Magyarországra, Orosházára, amikor is egy újabb pocaklakó követelt magának figyelmet: Gergő. Nyolc hónapos korában, egy lelkes kis csapat részvételével indítottam el első saját, magyarországi babazene foglalkozásaimat.
Az általam megálmodott alkalmak továbbfejlesztési, színesítési szándéka vezetett el a Kerekítő kezdeményezéshez. 2009 novemberében végeztem el a szakmai továbbképzést, mely által rengeteg új ötlettel és egy lelkes, elhivatott csapattal ismerkedhettem meg, akik mind egy célért dolgozunk: minél több vidám és értékes percet ajándékozzunk a foglalkozásainkra járó családoknak. A Kerekítő számomra azóta életforma. Hétről hétre újabb csoda. Mint ahogyan az is, hogy 2015 februárjában ajándékul kaphattunk még egy gyönyörű kisleánykát is. Anett által most újra van egy otthoni játszótársam. Lelkesen énekelünk, mondókázunk nap mint nap, így kerekítve kacagósra, ölelősre az együtt töltött órákat.

Számomra a dalok, mondókák átadása mellett fontos cél az anyukák és a babák egymásra figyelésének, csodálatos, közös perc-élményének a megteremtése is. Kivételes örömnek tartom, hogy e pillanatok megszületésénél én is ott lehetek.
 

Eddigi látogatók

1226269

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat