Térkép bezárása

Szombathely - AGORA Szombathelyi Kulturális Központ

Foglalkozásvezető: Kővári Réka  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
A nyári szünet utáni első foglalkozás időpontja 2019. szeptember 4.
Időpontok Szerdánként 10:00 - 10:30 óra
Részvételi díj Alkalmi belépő: 1200 FT/család

6 alkalmas bérlet: 6000 FT/család
Facebook Kerekítő információs oldal, friss hírekkel www.facebook.com/kerekitoszombathely/
Foglalkozás helyszíne: 9700 Szombathely, Március 15. tér 5.

Félóra höcögés, göcögés, kacagás a Kerekítő mondókás könyvek népi mondókái, ölbeli játékai nyomán! Cirókázás, lógázás, hintáztatás, lovagoltatás élő hangszerjátékkal, népdalokkal színesítve. Az első évek önfeledt játékai segítik az érzelmi biztonság kialakulását, zenei és művészeti nevelés alapkövei is egyben, olyan útravaló, mely egy életre szól.

A családok a furulyán túl megismerhetik a nádi dudát, csettegőt, receficét, odúsípot, madárfüttyöt, csörgő- és sámándobot.

 

Szeretettel és dalos, jó kedvvel várlak Benneteket!

Kővári Réka
néptáncpedagógus
Kővári Réka foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Kővári Réka vagyok, néptáncpedagógus, rendezvényszervező. 1982 nyarán születtem Körmenden. Születésemkor belecsöppentem a népzene, néptánc világába. Édesanyám a szombathelyi Ungaresca Néptáncegyüttesben táncolt, melynek később 1992-től én is tagja lettem. Hiszem, hogy már anyukám pocakjában megkaptam a megfelelő alapokat a zene és tánc szeretetéhez, ami egész életemet meghatározza.
10 éves koromig az Őrség szívében, Őriszentpéteren éltünk, óvodás koromban ott kezdtem el néptáncot tanulni.
Szombathelyre költözésünk után nyolc osztályos gimnáziumba jártam, ahol az énekkar vezető énekese lettem. Emellett folyamatosan táncoltam az Ungaresca Táncegyüttes utánpótlás csoportjában, majd 1998-tól a nagy együttesben. 2004-től a táncegyüttes szólótáncosa lettem. Zeneiskolában furulyán tanultam játszani.
Érettségi után a Berzsenyi Dániel Főiskola (ma: Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ) magyar – művelődésszervező szakán végeztem 2005-ben. Majd 2009-ben a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógus szakán. Rengeteget tanultam Sándor Ildikó néprajzkutatótól az ölbeli játékokról, népdalokról, mondókákról. Már ott megfogalmazódott bennem, hogy én ezt a tudásomat szeretném fejleszteni és továbbadni.
2005 szeptemberétől a dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, majd 2014 szeptemberétől a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola néptáncpedagógusaként dolgozom. Óvodás és általános iskolás-korú gyermekeket kalauzolok a népzene és néptánc világában.
2007-től az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ rendezvényszervezőjeként a táncos rendezvények koordinálásáért és szervezéséért vagyok felelős.
2010 nyarán megszületett Barnabás gyermekem, akivel a városban működő baba - mama, zenés, tornás foglalkozásokra egy – egy délelőtt eljártunk. Sok tapasztalatot gyűjtöttem. Lékai Gabi Kerekítő csoportjában kerekedtünk ki igazán.

2012-ben végeztem el Kovács Judit Kerekítő módszertani tanfolyamát.

Célom, hogy a közös játék, éneklés, táncolás örömét átültessük a mindennapokba, hogy az anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák otthon is bátran énekeljenek, táncoljanak gyermekeikkel együtt.

Érezzük jól magunkat, játszunk, táncoljunk, énekeljünk együtt!

Eddigi látogatók

1033161

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat