Térkép bezárása

Tordas - Teremtőkert

Foglalkozásvezető: Borka Mária  •  BemutatkozásFoglalkozás típusa: Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknek  •  Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Időpontok Csütörtökönként 10.00 - 10.45-ig

Első foglalkozás: 2018. március 8. csütörtök
Részvételi díj 5 alkalmas bérlet: 4500 Ft (június 15-ig érvényes)
alkalmi jegyár 1100 Ft/család
Foglalkozás helyszíne: 2463 Tordas, Teremtőkert, Petőfi S. u. 6.

Kérlek benneteket, időben érkezzetek, hogy 10-kor elkezdődhessen a foglalkozás. Utána lehetőség van ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre.

Végig padlószőnyegen mozgunk. Kérem, hogy a szőnyegen ne igyanak, egyenek a gyerekek, erre az emeleti terem előterében van lehetőségetek.

Ha hoztok magatokkal játékot, azt is célszerű a foglalkozás idejére eltenni.

 

 

   

Borka Mária
logopédus, pedagógus
Borka Mária foglalkozásainak listáját itt megtekintheted.

Bemutatkozás
Borka Mária vagyok, 11 éve élek Tordason családommal, két fiúgyermek anyukájaként. Jelenleg tanítok, és nagy örömömre most fejeztem be logopédiai tanulmányaimat, amihez a Kerekítőtől vezetett az út...

A Kerekítőre második gyermekem születése után bukkantam, mikor frissíteni kezdtem  a játéktáramat. Úgy érzem, jól sikerült! Azóta már a kisebbik gyermekem is nagycsoportos óvodás, de hétvégén a mai napig előkerülnek a Kerekítő könyvek, s már együtt mondjuk, amit szeretne hallani, újra és újra, hogy átéljük azt, amitől kerek lesz a kisgyermek számára a világ: anya ölében vele újra eggyé válni. Az énekszó is velünk maradt: 11 éves fiam a megyei népdalverseny visszatérő énekese, és már öccse is vele együtt tanulja az újabb dalokat. Emlékezetes maradt számomra szülés után a kórházban egy fiatal, első babás anyuka tanácstalansága. Többször ringattam folyton síró újszülöttjét, aki a halk énekszóra azonnal megnyugodott. Az anya kétségbeesetten kérdezte az apukával együtt: ezt hol lehet megtanulni?
Ami régebben a nagycsaládban természetes volt, hogy valaki mindig akadt, aki a gyermeket ringatta, höcögtette, dudorászott neki, és ebben nőttek fel a gyerekek, ma már egyre ritkább adottság, de anyaként mi is sokat tehetünk: pár szabad perc mindig akad, hogy ölbe vegyük gyermekünket, és játszunk egy jót, énekelni pedig bárhol, bármilyen munkavégzés közben szabad, sőt kötelező!
Anyukám révén a dalolás, mondókázás az én gyermekkoromnak is szerves része volt. Féltett kincsem egy kissé tépett, sárgult lapú mondókáskönyv, születési helyemen, Szlovákia magyarlakta vidékén gyűjtött ölbeli játékokkal, a gyerekeim is nagyon szeretik. A zene később is mindig „megtalált”: általános iskolás éveim alatt zeneiskolában zongoráztam, furulyáztam; az apámtól kapott citerán már magam tanultam meg játszani. Az egyetemi évek alatt a népzene, népi kultúra iránti vonzalmam került előtérbe, s régi vágyam teljesült, mikor az Óbudai Népzenei Iskolában cimbalmozni tanulhattam.
Szeretettel várom a 0-3 éves korú gyermekeket szülővel, akár nagyszülővel Kerekítő Mondókás Mókára, hogy gyermekeinket együtt kerekítsük jókedvre!

Eddigi látogatók

1519947

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat