Térkép bezárása

Cseke-Marosi Eszter

tánc-és drámapedagógus

Cseke-Marosi Eszter vagyok, 1978-ban születtem, Budapesten. Nagycsaládban nőttem fel legnagyobb gyerekként, így már gyerekkoromban megismertem a kicsikkel való közös játék, ringatás, babusgatás örömét.
Nyolc éves koromban kezdtem el táncolni a Bartók Táncegyüttesben. A néptánc, a hagyományos kultúra megismerése, ápolása, továbbadása azóta is meghatározó szerepet játszik az életemben.
2001-ben tanítóként végeztem az ELTE TÓFK-on, majd elvégeztem a Hagyományok Háza Alapfokú népi játszóház-vezető tanfolyamát. Később, 2008-ban, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán Tánc- és drámapedagógus végzettséget szereztem.
Főiskolás éveim alatt kezdtem el néptáncot, népi játékot tanítani óvodákban és iskolákban, 15 évig voltam a Bartók Táncegyüttes gyermekcsoportjainak oktatója. Népzenész férjemmel rendszeresen tartunk óvodai táncházakat.
Négy gyermekem van, Kinga (1999.), Kende (2001.) és Bodza (2009.), Mirkó (2013.). A nagyokkal pár hónapos koruktól kezdve ösztönösen kezdtük ölbeli játékokat játszani, sokat énekeltünk nekik-velük, aminek most látjuk beérni gyümölcsét, hiszen mindkettőjüknek remek ritmusérzéke van, táncolnak, kórusban énekelnek, és több hangszeren muzsikálnak. Így mikor Bodzát vártuk már tudatosan készültem a feladatra, hogy minél több, változatosabb módon tudjak vele is játszani, dalolni. Mirkó már beleszületett a kerekítő világába.
2009 őszén egy kedves barátnőmmel, és néhány lelkes mamával elindítottuk Babusgató csoportunkat, ahol Bodzával együtt mutattuk, tanítottuk az általunk már jól ismert lovagoltatókat, hintáztatókat, tenyeresdiket…, altatókat. Én pedig igyekszem folyamatosan bővíteni mondóka és daltáramat, hogy minél színesebbé tegyem a foglalkozásokat. Nagyon örülök, hogy 2010-ben csatlakozhattam a Kerekítőhöz, és Judittal közösen kidolgoztuk a Tippentő foglalkozások módszertanát. Azóta a Kerekítős csapattal közösen dolgozhatom azon, hogy minél több baba és szülő ismerhesse meg kultúránknak ezt a szívmelengető szeletét.

Tegyük kerekebbé gyermekeink világát!

Honlapom:

néphagyomány gyerekeknek: www.napraforgomulatsag.hu FB oldal: itt

festett bútor, ékszer: www.macsekmuhely.hupont.hu


Cseke-Marosi Eszter foglalkozásai:

A részletekért (pontos helyszín, időpontok stb.) kattints a helyszín nevére!

Budapest XI. kerület - Fővárosi Művelődési Ház Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Cseke-Marosi Eszter
Budapest XI. kerület - Fővárosi Művelődési Ház Kerekítő Tippentő 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Cseke-Marosi Eszter
Budapest XII. kerület - Virányosi Közösségi Ház Kerekítő Tippentő 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Cseke-Marosi Eszter
Budapest XII. kerület - Virányosi Közösségi Ház Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éveseknekFoglalkozásvezető: Cseke-Marosi Eszter

Eddigi látogatók

1519706

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat