Fotógalériák

Kerekítő 3. CD mellékletének stúdiómunkája

Kedves Családok és Pedagógustársak!

Ősszel közkívánatra megjelenik a Kerekítő ölbeli játékok, mondókák sorozat harmadik kötete. Többen jeleztétek, hogy örülnétek oktatói segédanyagnak, mely  iránytű lehetne a népi mondókák ritmizálásához, valamint a dallammal ismert játékok megtanulásához. Nekiláttunk hát és kilenc kolléga közreműködésével megszületett a lemez, mely a könyv melléklete lesz. Fontos szempont volt, hogy változatosnak érezzétek, így több hangon, több személyiségen átvetítve kínálunk nektek útmutatást, és buzdítunk Benneteket, hogy ti is szabjátok szabadon magatokra a mondókákat, ölbeli játékokat, akárcsak elődeink a falvakban is. 

Egy kakukktojást is találtok az előadók között, Thurnay Balázst a Makám egykori ütősét.

Szeretettel készítettük a lemezt Nektek, hatalmas hőségben, egy cinkotai stúdióban, négyszer megfordulva, a képek tanusága szerint ebből egyszer fenn is akadva. Így a második összejövetel egyik kolléga autójának mentésével kezdődött. Ez úton is köszönjük a Lila utca férfi lakóinak segítőkészségét és egy zuhanykabin szerelő fuvarját, melyet a Velencéről késő vonat miatt kellett stopposként igénybe vennem.  Nemcsak közlekedési nehézségek merültek fel:

Igen nehéz gyermek és mozgás nélkül (ha mozogtunk volna közben, az zajként lenne hallható) eljátszani az ölbeli játékokat, ezért Cseke Bodza hintáztatása és Kerekítő manó mozgatása az üvegfalon túl elenegedhetetlennek bizonyult. A stúdiómunkát úgy kell elképzelni, hogy egy emberke izzad bent a kabinban egy fejhallgatóval a fülén és próbálja pontosan és kifejezően formálni a hangokat, míg három másik emberke az üvegfal túl oldalán egyszerre magyaráz és mutogat.

Elmondhatjuk, hogy mindent megtettünk azért, hogy azok a felnőttek is könnyen megtanulhassák a játékokat, akik nem jutnak el foglalkozásainkra!

Hisszük, hogy hasznos lemez kerekedett a 30 ölbeli játékból!

Keressétek a CD-s köteteket ősszel a könyvesboltokban!

Kovács Judit, 2012. július 10.

Előadók:
Benedek Krisztina Mária, Cseke-Marosi Eszter, Kovács Judit, Kucsera Klára, Thurnay Balázs, Töreky Zsuzsi, Tószegi Veronika

Hangszeren játszottak:
Benedek Krisztina Mária: sámándob
Cseke Attila: kecskeduda, furulyák, koboz
Gózon Éva: hegedű

Hangmérnök: Lippényi Gábor
Zenei vezető: Benedek Krisztina Mária
Válogatta, összeállította: Kovács Judit

Kiadó: Móra

Eddigi látogatók

1472564

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat