Fotógalériák

Kerekítő kihelyezett tanfolyam Erdély-Szászrégen 2012.

Demeterné Tamás Orsolya meghívására és szervezésében első ízben járhattam Erdélyben. Kisebbik fiam Tamási Áron Ábelje után kapta a nevét, de még sosem jártam erre. Farkas Veronika pápai foglalkozásvezető és Töreky Zsuzsi dombóvári kollégám kísértek el.

Hosszan zötyögtünk a buszon, majd Makovetz Imre Dió házában szállhattunk meg, sőt a tanfolyamot is az épületben tarthattuk másnap. A résztvevők a KultúraKerekítő Alapítványnak köszönhetően kedvezményes áron tarthattak velünk. Kora reggel jó kedvű csapat gyűlt össze, több szakmabeli résztvevővel. Ki távolról, ki a közelből érkezett. A népdalok és a mondókázás öröme első perctől összekötöttek minket. A hangulat pedig csak fokozódott, mire délután megérkeztek Orsi szászrégeni kerekítő családjai, akikkel kéthetente gyűlnek össze. Érezhető volt, hogy nekik már természetes a közös játék és dalolás.

Másnap meglátogattuk Vera fogadott lányát a holtmarosi Tulipán gyermekotthonban, ahol tizenkét 12 év körüli gyermek nevelkedik családias környezetben. Minden támogatást szívesen látnak, amivel a gyermekek hétköznapjait színesíthetik, legyen az kirándulás, mozi, vagy hozzájuk szervezett tábor, műhelymunka, foglalkozás.

Nehéz sorsok, apró reménységek, villanások. Elkísértük őket az Istentiszteletre, ahol a legidősebb 17 éves Ricsi szívbemarkolóan orgonált. A döbbenet pillanatai, hogy az anyai ölelés és szép szó nem mindenkinek adatik meg.

A két napot és három éjszakát végig szakmáztuk-nevettük-sírtuk. Ezt a három dolgot csináltuk felváltva és szakadatlan.

Vidám- bús és szakmailag felemelő napok voltak, tán igaz sem volt, mintha egy filmben jártam volna! Orsi nem csak a Kerekítővel, hanem református lelkész feleségként minden energiájával tesz a körülötte élőkért. 

Köszönöm ezt az utat Orsinak, Verának, Zsuzsinak és a kedves Érdeklődőknek, akik velünk tartottak!

 

Eddigi látogatók

1472556

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat