Fotógalériák

"Így tedd rá!" képzés testközelből

Az élethosszig tartó tanulás híve vagyok. A kapcsolódások, a közös pontok keresése emberi létünk meghatározói. S mivel csak a saját szememnek és fülemnek hiszek, végre ezzel a módszerrel is "testközelből" megismerkedhettem. Nosztalgiával gondoltam vissza 2007-ben a 30 órás Ringató tanfolyamra majd a három lépcsős, 90 órás Kokas képzésre. .Klári nénitől egy válaszlevelet is kaptam Görögországi búvóhelyéről, s ősszel már kezdte fogalmazni az ajánlót a Kerekítő kötethez, amikor hirtelen búcsút kellett vennünk tőle. Nekem még jutott egy nagy ölelés a Zeneakadémáin tartott születésnapján, de a tavasszal induló tanfolyamon már csak követőihez volt szerencsém. Demel Eszter!

Visszaidéződtek azok a percek is, amit Orszáczky Ildikóval, a Csiri-biri torna hálózat alapítójával egy kanapén töltöttem, vagy amikor épp a teraszukon cseréltünk tapasztalatot, a korai tavaszi napsütésben fürdőzve. Túlnevettük a madarak csicsergését. A világ oly sokszínű, s hálásak vagyunk, hogy Lénárt András és Aracs Eszter minden évben "Kerekítő manó bábakadémiával" lep meg minket!

S milyen jó volt a Hagyományok Házában töltött két éves népi kismesterségek játszóházvezetői program is a kezdet kezdetén, melynek végén Sándor Ildikóval tölthettünk egy teljes hetet Szigligeten. Emlékszem az én Juli lányom épp két éves volt, ahogy az ő Borcsija is. A Kerekítő harmadik kötetének ajánlója által azóta is velem van, itt az íróasztalomnál... Az angol szak után a drámapedagógiai képzés, ahol Kaposi László és Gabnai Katalin még egy két éves ELTE-s program részei voltak. Sok-sok meghatározó emlék. S most újra egy új világ tárult fel, ahol tulipános mezőn táncolhattunk, libbenhettünk kedvünkre. " A művészet felveri az életörömöt" - mondja Márai Sándor. S igen, a jó kedv, a népi gyermekjátékok, tánclépések sodortak minket fáradhatatlanul.

Élménypedagógia, aminek hatására még záróra után is összekapaszkodva roptuk az újonnan megszületetett tulipános-szerelmes dalra. Ahogy a Kerekítőben egy egész világot érzek, úgy ért össze ebben a mozgalomban is ég és föld.:)

Köszönjük!

Hála Balatoni Kata programvezetőnek ( néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató), Nagy Ágnesnek (konduktor-óvodapedagógus, neveléstudományi bölcsész, PhD hallgató),  Pap- Besenyei Andreának ( óvodapedagógus, képzésszervező), Paár Juliannának (zeneterapeuta)  az együtt töltött napokért és a tulpiános himnuszért!

Szarka Tamás: Tulipán https://www.youtube.com/watch?v=iw4jO0WbBrk

Kovács Judit és a Többiek

http://igyteddra.hu/csapatunk-tagjai/

Eddigi látogatók

1259660

Copyright © 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.