Fotógalériák

Kerekítő manó a Könyvtárban - Balatonboglár 2014.

Balatonbogláron, az Országos Könyvtári Napokon kerekítettem jókedvre a kisgyermekes családokat. Végre! Hosszú évek után a baba-mama foglalkozásvezetői hálózat kerekedése, a népi mondókás könyv sorozat útnak indítása, és a több száz oldalas, máshol nem fellelhető foglalkozásvezetői on-line gyakorlati kézikönyv után, magam is útra kelhetek, hogy az ország különböző pontjain a Könyvtárakban is találkozhassunk!

Kollégáimnak hála, már sok helyen találkozhattatok eddig is Kerekítő manóval, aki október 18-án a Balaton déli partján bukkant fel!
Némi irigységgel gondolok azokra, akik egész évben a magyar tenger partján élnek. Örülök, hogy a közös játék után, kicsit beszélgethettem Veletek!

Lássuk, hogyan gördült a nap. 
Egy órával a kezdés előtt kipenderültünk az autóból, és befészkeltük magunkat a boglári könyvtárba, melynek négyzet alakú, alacsony, kupolaszerű családias légtere rögtön megfogott. Tudtam jó helyen vagyunk. Béres Kriszta, gondos szervező és kollégái lelkesen vártak. 
Aztán sorra érkeztek a picik és nagyok, csupa közvetlen, kedves anyuka, apuka, nagymama. Végre előbújt Kerekítő manó is, és sorra a hangszerek is. Szőlőt szüreteltünk, elmentünk vonattal a Badacsonyi szőlőhegyre. Együtt énekeltünk, játszottunk. Volt pár óvodás nagytestvér is, akikkel szárnyalhatott a képzeletünk. Kitartó figyelemmel vettek körül, így minden tartalék játékra is jutott idő. 
Mindig egy csoda látni, hogy a nagymamáinktól örökölt népi ölbeli játékok időt állóak, ugyanolyan örömet szereznek a kicsiknek, mint régen, falun. Valami, ami generációkon, és világnézeteken túl összeköt. 
A Gömbkilátó meglátogatása után, ahol a Badacsonyi szőlőhegyre is ráláttunk, megebédeltünk a parton segédeimmel, a fotókat készítő Lányommal és a videót készítő Kisebbik Fiammal.

Köszönöm a Kerekítős meghívást! Sokáig fogunk emlékezni rá!

Kovács Judit drámapedagógus

2014. 10. 21.

Eddigi látogatók

1472563

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat