Kerekítő TV interjú, 10 éves jubileum

Hétvégi ingyenes lehetőségek és más programok: MILLENÁRIS- STOCKHOLM- MÁRIAFÜRDŐ-REGENSBURG-KAPOLCS- ALSÓPÁHOK- BUDAPESTPARK!

 

STOCKHOLM- MÁRIAFÜRDŐ-REGENSBURG-KAPOLCS- ALSÓPÁHOK- BUDAPESTPARK!

STOCKHOLM: Május 25-én Stockholmban kerekítek a Magyarok Házában a hétvégi iskola kereteiben, a svéd nagykövetség támogatásával.

MÁRIAFÜRDŐ: Június 8-án Máriafürdőn tartunk Kerekítő manós zenés mókát a Faluház meghívásából, J. Kovács Judit: báb, furulyák; Gyulai Csaba: kalimba, daff, cajon, résdob

REGENSBURG: Július 13-án a Regensburgi Magyar Iskola meghívására módszertani képzést, mondókás műhelymunkát tartok! Környező városokból is várunk érdeklődőket, még lehet jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

BUDAPEST PARK- Pöttömkertben INGYENESEN minden hónap első vasárnapján 10-től a kisdombon, a kapu után rögtön jobbra, Kerekítő manós bábos mondókás mókával várlak. Utána gyerekkoncertek lesznek, az egész délelőtt DÍJTALAN.  június 2., július 7., augusztus 4., szeptember 1.

KAPOLCS: július 26-27-28-án 9:30-tól a Kaláka Versudarba várlak benneteket! Gyermek-karszalaggal látogatható! 20-21-22-én Cseke Marosi Eszterrel, 23-24-25-én Benedek Krisztinával, 26-27-28-án J. Kovács Judittal.
ALSÓPÁHOKI Kolping Hotelbe várunk benneteket évente nyolc alkalommal Kerekítő hetekkel. Minden délelőtt Kerekítő manóval (mondókás móka és ovimóka). Június 16.-21. Sz. Farkas Veronika, Július 7.-12. Töreky Zsuzsi, augusztus 4.-9. J. Kovács Judit, szeptember 29.-okt.4. Szabó-Bellán Timi, november 10.-15. Tippentő Benedek Krisztina.

Kerekítő - Hír TV, Paletta riport

2019-ben 10 éves a Kerekítő! Ünnepi családi dalos-mondókás kötet és diamese!

A Kerekítő 5. CD-s, újabb harminc ölbeli játékot tartalmazó kötetettel, a népi alapsorozat kikerekedett, lezárult. A Móra kiadó gondozásában, J. Kovács Judit válogatásával és játékleírásaival, Kállai Nagy Krisztina varázslatos illusztrációival jelent meg! Olvassátok, hallgassátok, játsszátok vidám és szeretetteli hangulatban!

A borítón egy testvérpár mondókázik, hiszen kerekít már az egész család! A jelenleg tizenhét tagú Kerekítő könyvcsalád tovább bővül! 2019 őszére, a 10 éves jubileumra két újdonsággal készülünk! Egy 2-5 éveseknek szóló "Kerekítő manó mini meséi" című diafilmmel és egy nagy, családi, meglepetés tartalmakat is rejtő dalos-mondókás kötettel, letölthető hanganyaggal. 

 

A Katolikus Rádió riportjában bemutatom a 2019-ben 19 tagúra bővülő Kerekítő könyvcsaládot

Módszertani képzés óvónőknek, kisgyermeknevelőknek, zenepedagógusoknak, néptáncoktatóknak, népzenészeknek, leendő kollégáknak!

Módszertani képzés óvónőknek, kisgyermeknevelőknek, zenepedagógusoknak, néptáncoktatóknak, népzenészeknek, leendő kollégáknak!

A képzésen bárki résztvehet érdeklődésből, vagy védjegyszerzés céljából is.

A képzés az on-line anyagoknak, oktatói videótárnak, 230 oldalas on-line módszertani kézikönyvnek, kinyomtatható mondóka- és kapcsolódó kottatárnak köszönhetően EGÉSZ ÉVBEN, BÁRMIKOR ELKEZDHETŐ. Féléves on-line tanulási lehetőség, gyakorlatias, a felsőoktatásban nem tanított módszertani tudnivalókkal, praktikákkal on-line anyagok feldolgozásával, oktatói videótár megtekintésével, hospitálási lehetőséggel. A védjegyes foglalkozások indításának időpontja: szeptember. Ehhez májusi szervezés szükséges. A képzést végzők a vizsgavideót bármikor leadhatják, de az áprilisi térítésmentes bábos tanfolyami napon való részvételhez március közepéig várjuk.

J. Kovács Judit helyszíneinek nyári szüneti időpontjai

J. Kovács Judit helyszíneinek nyári szüneti időpontjai

 Részletek és helyi hírlevél a helyszíni listában! ITT! 

OKTOGONNÁL: VI. kerület Eötvös 10-ben Eötvös utca 10. -ben keddenként várlak. Május 28-án svédországi kerekítés miatt nem leszünk! Azokban a hetekben szerdán a Dagály utca 15-be tudtok jönni! Nyári szünet előtti utolsó foglalkozás: június 18.

GAZDAGRÉTEN a Gazdagréti Közösségi Házban, Törökugrató u. 9.-ben péntekenként. Május 24-én svédországi kerekítés miatt nem leszünk ezért Budaörsre várlak. Április 22-én húsvéti nagypénteken nem vagyunk. Nyári szünet július 1-től.

BUDAÖRSÖN: Jókai Mór Művelődési Központban, Szabadság út 26.-ban csütörtökönként.  Nyári szünet július 1-től. 

BUDAPEST XIII. ker. Angyalföldi Ifjúsági Ház - Dagály utca 15. -szerdánként. Nyári szünet előtti utolsó foglalkozás: június 12.

XIII. kerület József Attila Művelődési Központ József Attila tér 4. -ben hétfőnként. Június 3-án Pünkösdkor nem leszünk, azon a héten szerdán várlak a Dagályba. Nyári szünet előtti utolsó foglalkozás: június 24.

Ingyenes Kerekítő a Budapest Park Pöttömkertjében, minden hónap első vasárnapján 10:00-kor

Ingyenes Kerekítő a Budapest Park Pöttömkertjében, minden hónap első vasárnapján 10:00-kor

Minden hónap első vasárnapján 10:00-kor INGYENES Kerekítő mondókás mókára várunk a Budapest Park Pöttömkertjébe. A kapu a kapu után rögtön jobbra lévő bódés "dombon". Június 2., július 7., augusztus 4., szeptember 1. Eső esetén fehér sátorban a park közepén, beljebb.

Kerekítő bábos-zenés mondókás móka Kerekítő manóval, hangszerjátékkal a Kerekítő könyvcsalád ölbeli játékai és meséi nyomán 0-5 éveseknek. Játékvezető: Kovács Judit drámapedagógus
Várlak egy vidám höcögésre, kacagásra! A nevetés a lélek dala, s mindig ott van benne a szeretet!

Utána gyerekkoncertek lesznek, az egész délelőtt DÍJTALAN. 

https://www.facebook.com/events/2234457563459418/

KEREKÍTŐ MANÓ ZENÉS BÁBOS MESEMŰSORA és MONDÓKÁS MÓKA! Óvodásoknak szóló mesekönyvünk életre kel! Meghívható az óvodátokba!

A ti óvodátokba, bölcsödétekbe is szívesen elmegyünk, keress  az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

Részletes programleírás ide kattintva a Kerekítő manó menüben!

KEREKÍTŐ MANÓ ZENÉS- BÁBOS INTERAKTÍV MESEMŰSORAHANGSZERSIMOGATÓVAL

Óvodás és bölcsödés változat is kérhető.

J. Kovács Judit - báb-ének, Gyulai Csaba-ütőhangszerek, daff, cahon, résdob, kalimba, hegedű, mandolin

"Kerekítő manó és az évszakok" című könyvmeséi nyomán készült előadásunk a különleges hangszerjátéknak köszönhetően egyben egy zenei utazás is, végén hangszersimogatóval. 

KEREKÍTŐ MANÓ BÁBOS-ZENÉS MONDÓKÁS MÓKÁJA

J. Kovács Judit drámapedagógussal. Óvodás és bölcsödés változat is kérhető. Elérhetőség: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kerekítő manó társaságában népi mondókák és dalok közt kalandozunk, évszaknak megfelelő meseszálat gurigatva, hangszerjátékkal színesítve. Furulyákkal, dobbal, népi hangutánzó hangszerekkel.

                 

ÓVODÁSOKNAK SZÓLÓ BÁBELŐADÁS A MANÓCSKA TÁRSULATTAL Papp Judit és Bálint Ildikó bábelőadásai a könyv meséi nyomán egész évben megnézhetőek a Hatszín Teátrumban!

Kerekítő foglalkozás a Duna TV, Család'18 műsorában

2017. "Kerekítő manó utazásai-mesék óvodásoknak" című könyvünk és "Kerekítő manó vígasztalói" című lapozó bemutatója a Müpában

Emlékvideó a müpás könyvbemutatóról

Bemutattuk a könyvcsalád 15-dik és 16-dik tagját: "Kerekítő manó utazásai- mesék óvodásoknak" című könyvet és "Kerekítő manó vígasztalói" című lapozót.
Köszönet a családoknak, olvasóknak, kollégáimnak, a Móra Kiadónak! 

Kerekítő manó a Duna TV-ben 7 percben, 2017-ben

2017. J. Kovács Judit - Kerekítő manó mesekönyvei - Katolikus rádió

Kerekítő - Kaláka Versudvar-Kapolcs 2019-ben is!

Július 20-től 28-ig  minden reggel 9:30-tól Kerekítő Mondókás Móka lesz a Kaláka Versudvarban. Gyermek karszalaggal látogatható. 20-21-22-én Cseke Marosi Eszter tánc- és drámapedagógus, Cseke Attila hangszeres kíséretével (kecskeduda, koboz, furulyák), 23-24-25-én pedig Benedek Krisztina népi énekes és néptáncpedagógus vár Joób Emese hangszeres kíséretével, 26-27-28-án J. Kovács Judit vár furulyákkal, dobokkal, Kerekítő manóval. 

Kerekítő JAPÁN gazdasági TV csatorna műsorában

JAPÁN gazdasági TV csatorna műsorában Magyarország bemutatása kapcsán több perces interjút is találhattok a Kerekítőről, mint hungarikumról. Nagyon izgalmas! A 6:23-dik perctől mi vagyunk! "Ismerd meg a régit, újat tanulsz! " japán közmondás a Kerekítő mottója is lehetne. smiley

Kerekítő manó Bábakadémia Lénárt Andrással és J.Kovács Judittal

2009. óta az egyetlen baba-mama foglalkozás hálózat, ahol a kicsiket korosztályhoz illő bábjelenetekkel lepjük meg. Kerekítő manó pedig az egyetlen manó, aki egy teljes mondókás könyvcsalád állandó szereplője. Országszerte tartunk Bábos tornát  az 1-3 éves kor közötti gyerekeknek! Manónk már óvodásoknak szóló mesekönyvekben is megtalálható, "Kerekítő manó és az évszakok"  "Kerekítő manó utazásai " címen. Alkalmi Ovimóka foglalkozásokon, bábelőadáson, születésnapi zsúrokon, és egyre több óvodában is felbukkan.

Örüljünk Kerekítő manóval és a több ezer családdal, akiknek a személyes kapcsolatok, a bizalom, az őszinte beszélgetések, az ölelések, a humor és a türelem a mindennapjaik része! 

Porcelánkészlet: Kerekítő manó és az évszakok - kézzel festett

"Kerekítő manó és az évszakok-mesék óvodásoknak " című kötetünk meséi, Kállai Nagy Krisztina illusztrációi nyomán kézzel festett- névre szóló porcelánkészletek rendelhetőek. Részletes fotók és ár a "könyvrendelés" menüpontban.

Kerekítő manós könyvbemutató 2016.

Móra Könyvbemutató 2016. "Kerekítő manó és az évszakok-mesék óvodásoknak" Kovács Judit- Acsai Roland, "Kerekítő manó- Altatói" és "Kerekítő manó- A part alatt" babalapozók bemutatója.

A fotókat ezen a linken találjátok.

 

      

2019-ben 10 éves a Kerekítő

A képen hét évünket találjátok számokban elmesélve.: Betűk helyett most kivételesen számok! smileyNem jöhetett volna létre nélkületek! heart Köszönjük!
Judit, Kerekítő manó és a Többiek

Milyen volt a legelső TV riport, amiben még a selyemképeimet is mutogatom? Nézd csak! winkhttps://www.youtube.com/watch?v=8F0fTJlvBJc

ÚJDONSÁGOK a MANÓ MENÜPONTBAN!

Kerekítő manó  folyamatosan bővülő manó-menüponttal vár benneteket, ovimóka fogalkozások, zenés bábos meseműsor, bábelőadás részleteivel! Örül, hogy az otthonaitokban most már nemcsak a mondókás kötetek oldalain és a mesekönyvekben van jelen, hanem a szívetekben is a kispolcon. Ellátogathat az ovitokba, bölcsitekbe, és akár otthoni születésnapi zsúrra is ! Érdeklődjetek a foglalkozásvezetőknél!

Kerekítő manó A part alatt lapozó

Kerekítő manó altatói lapozó

Kerekítő Rózsavölgy Divényi Piroska - Kovács Judit 2017.

Katolikus rádióban: "Kerekítő manó és az évszakok-mesék óvodásoknak"- "A part alatt" lapozó és "Kerekítő manó altatói" lapozókról és kapcsolódó óvodapedagógiai kezdeményezésünkről

Köszönjük Gerbei Anitának az érdeklődést és beszélgetést! A tíz perces riport alább meghallgatható.

Kerekítő könyvcsalád a legkisebbeknek, és már óvodásoknak is

A kötetekbe belelapozhatsz és megrendelheted itt! Ugyanitt elolvashatod, hogy  Gryllus Vilmos zenész, Palya Bea énekesnő, Berg Judit írónő, Fábián Éva népzene-pedagógus, Vekerdy Tamás és Sződy Judit pszichológus, Sándor Ildikó néprajzkutató miért ajánlja könyveinket, melynek első tagja 2009-ben Szép Magyar Könyv díjat is kapott

Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison minden év áprilisában megtaláltok, konkrét időpont a Facebookon!

Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison minden év áprilisában megtaláltok, konkrét időpont a Facebookon!

Minden év tavaszán a Móra kiadó Kerekítő könyvcsalád kötetei és lapozói nyomába eredünk.smiley A kötetek és Kerekítő manó plüssfigurája megrendelhető itt. Az utolsó fotón lányom, Juli látható, aki a Kerekítő névadó versét szavalta sok-sok évvel ezelőtt: meghallgatható itt!  

Hegyvidék TV interjú

A Hegyvidék TV interjújában Cseke Marosi Eszter mesél nemcsak a Tippentőről, hanem mindenről, ami Kerekítő! Érdemes belehallgatni! 

Alsópáhoki Kolping Kerekítő hetek 2019.

Alsópáhoki Kolping Kerekítő hetek 2019.

Évente immár nyolcszor!

2019-ban nyolc Kerekítő témahetet tartunk az Alsópáhoki Kolping Hotelben, melynek mindegyikére Kerekítő manó is velünk tart! Foglalkozások 0-6 éves korig naponta: Kerekítő Mondókás Móka külön kiadásban 0-3 évig és Kerekítő Ovimóka az ovisoknak.

A részleteket a www.kolping.hotel.hu oldalon találjátok. A Kerekítő hetek pontos időpontjait a szálloda honlapján pár hónapppal előtte általában már megtalálhatjátok az akciós családi ajánlatok menüben! Ha nincs kiírva, akkor hívjátok a  szállodát, hogy tájékoztassanak a konkrét időpontokról.


2018-ben velünk találkozhattok:


Január 13.-18.  
Renner Andrea

Február 10.-15.
Cseke-Marosi Eszter

Február 24.-márc.1.
Bogdán Dóri

Június 16.-21.
Sz. Farkas Veronika

Augusztus 4.-9.
Kovács Judit

Július 7.-12.
Töreky Zsuzsi

Szeptember 29.-okt.4.
Szabó-Bellán Timi

November 10.-15. Tippentő
Benedek Krisztina

Március 2-án a Hír TV-ben szerepeltünk

17 tagúra bővült a Kerektő könyvcsalád

17 tagúra bővült a Kerektő könyvcsalád

A Kerekítő sorozat illusztrátorával, Kállai Nagy Krisztával újabb köteteket készítettünk nektek. "Kerekítő manó és az évszakok" "Kerekítő manó utazásai " című óvodásoknak szóló mesekönyveinket jó szívvel ajánljuk! 

FOTÓGALÉRIA- Könyvbemutató Müpa 2015.

FOTÓGALÉRIA- Könyvbemutató Müpa 2015.

Örülünk, hogy sokan-sokan eljöttetek, hogy velünk ünnepeljetek. Köszönjük a megannyi mosolyt, összenevetést, bátor énekszót, dalos jókedvet, megható pillanatokat. A szívmelengető közös mondókázás és éneklés lélektől lélekig ért.

Kerekítő módszertani képzés a Máltai játszóházak és a Biztos Kezdet Gyerekházak dolgozóival

Kerekítő módszertani képzés a Máltai játszóházak és a Biztos Kezdet Gyerekházak dolgozóival

Kerekítő módszertani képzés a Máltai játszóházak és a Biztos Kezdet Gyerekházak dolgozóival. Együtt a mondókázó családokért! Játssz, mondókázz velünk! 
Vigyétek, vigyétek a játékokat, ötleteket a kisgyermekes családoknak, bölcsis és óvodás apróságok nagy örömére! A mondókázás az élet kezdeti éveiben, egy olyan szeretetnyelv, amit mindenki használni tud.
Szívet melengető, nevettető, kerekítő! 

Információ: J. Kovács Judit, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

 

M1 Kerekítő - Kovács Judit 2015.

Kerekítő 4. mondókáskönyv CD - stúdiómunka

Kerekítő 4. mondókáskönyv CD - stúdiómunka

Köszönöm Benedek Krisztának, Töreky Zsuzsinak, Kucsera Klárinak, Cseke Marosi Eszternek a közreműködést. Öt énekhang színesíti az újabb harminc mondókát. Cseke Attila kobozzal, és pásztorfurulyákkal varázsol a lemezen. Köszönöm a közreműködést, az ének és muzsikaszót!

Interjú - Katolikus Rádió 2015.

Interjú az Üveghegyen

Interjú az Üveghegyen

Kerekítő - Család-barát 2015. április 9.

Köszönjük az újbóli meghívást, ez úttal a halláskárosodás és beszédfejlődés kapcsán beszélgettünk a mondókázás erejéről.

Kerekítő Állatos Játéktár 1-7 évig könyvbemutató videóösszeállítás

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltétek új kötetünk világra jöttét a Művészetek Palotájában! Őrizzük a ragyogó mosolyokat és a melengető öleléseket. Jó volt újra együtt énekelni, játszani, táncolni. A mondókázás és dalolás a foglalkozásainkon és otthon folytatódhat.

Kerekítő KÖSZÖNET - kisfilm az elmúlt öt évről NEKTEK VELETEK

Kerekítő KÖSZÖNET - kisfilm az elmúlt öt évről NEKTEK VELETEK

Hat éves a Kerekítő mondókás könyvsorozat, benne Kerekítő manó, öt éves a Kerekítő Mondókás Móka, Bábos Torna és Tippentő foglalkozás. KÖSZÖNJÜK a családoknak és a művelődési házaknak, hogy együtt kerekítjük jó kedvre a kicsiket. A nevetésben mindig ott a szeretet, az ölbeli játékokban mindig ott van az elfogadás, és az adok-kapok különös örömköre. Az érintés csodája, a mosolyok önfeledtsége, a mozdulatok biztonsága naponta ránk köszönt.
Nagyanyóink, nagyapóink ezredéveken keresztül dédelgették csemetéiket az elődeiktől öröklött mondókákkal, hangutánzókkal, dalokkal, játékokkal. Nemzedékről nemzedékre szálltak-változtak, és csodálatos módon ugyanazok maradtak-, mosolyt csaltak a babák arcára, ahonnan az átköltözött mindjárt a szüleik szeme sarkába. a nevetésnek ősidők óta kitaposott útvonala ez, egyetlen mosoly sem tévedt még el rajta soha.
Fábián Éva, a Kerekítő Állatos Játéktárhoz írt soraiban hiszünk és tapasztaljuk hétről hétre.

KEREKÍTŐ ÁLLATOS JÁTÉKTÁR CD-s könyv BELELAPOZÓ

KEREKÍTŐ ÁLLATOS JÁTÉKTÁR CD-s könyv BELELAPOZÓ

KEREKÍTŐ ÁLLATOS JÁTÉKTÁR babáknak és óvodásoknak. Huszonkét állat népi hangutánzója a legkisebbeknek 1-3 évig, kapcsolódó ölbeli játékokkal, ráadásként óvodás játékokkal, mondókákkal, dalokkal, zsúrötletekkel, kottákkal. A dalos CD mellékleten Fábián Éva népdalénekes, népzene pedagógus és az Óbudai Népzenei Iskola tanítványai szerepelnek.

Kerekítő Állatos Játéktár

Eddigi látogatók

1439342

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat