Hírek

A legfrissebb napi hírekhez húzd az egeret a jobb oldali facebook fülre!

J. Kovács Judit helyszínei

J. Kovács Judit helyszínei

Szeptember 15-étől minden helyszínemen újra elindulnak a foglalkozások! Várlak benneteket mondókás jó kedvben! Részletek és helyi hírlevél a helyszíni listában! ITT!

OKTOGONNÁL: VI. kerület Eötvös 10-ben Eötvös utca 10. -ben keddenként várlak.  Nyári szünet után szeptember 15-étől vagyunk újra.

GAZDAGRÉTEN a Gazdagréti Közösségi Házban, Törökugrató u.9.-ben péntekenként. Nyári szünet után szeptember 15-étől vagyunk újra.

BUDAÖRSÖN: Jókai Mór Művelődési Központban, Szabadság út 26.-ban csütörtökönként. Nyári szünet után szeptember 15-étől vagyunk újra.

BUDAPEST XIII. ker Angyalföldi Ifjúsági Ház - Dagály utca 15. -szerdánként. Nyári szünet után szeptember 15-étől vagyunk újra.
XIII. kerület József Attila Művelődési Központ József Attila tér 4. -ben hétfőnként. Nyári szünet után szeptember 15-étől vagyunk újra.
Játsszunk, mozogjunk, daloljunk együtt!

2017. "Kerekítő manó utazásai-mesék óvodásoknak" című könyvünk és "Kerekítő manó vígasztalói" című lapozó bemutatója a Müpában

Emlékvideó a müpás könyvbemutatóról

Bemutattuk a könyvcsalád 15-dik és 16-dik tagját: "Kerekítő manó utazásai- mesék óvodásoknak" című könyvet és "Kerekítő manó vígasztalói" című lapozót.
Köszönet a családoknak, olvasóknak, kollégáimnak, a Móra Kiadónak és a programban közreműködőknek: Tamás Áronnak, Benedek Krisztinának, Pertis Szabolcsnak, a Manócska Társulatnak: Papp Juditnak, Bálint Ildikónak!

2017. J. Kovács Judit - Kerekítő manó mesekönyvei - Katolikus rádió

Porcelánkészlet: Kerekítő manó és az évszakok - kézzel festett

"Kerekítő manó és az évszakok-mesék óvodásoknak " című kötetünk meséi, Kállai Nagy Krisztina illusztrációi nyomán kézzel festett- névre szóló porcelánkészletek rendelhetőek. Részletes fotók és ár a "könyvrendelés" menüpontban.

Kerekítő manó a Duna TV-ben 7 percben, 2017-ben

Tanfolyami nap: 2018. december 8-án szombaton! Módszertani képzés óvónőknek, kisgyermeknevelőknek, zenepedagógusoknak, néptáncoktatóknak, népzenészeknek, leendő kollégáknak!

Tanfolyami nap: 2018. december 8-án szombaton! Módszertani képzés óvónőknek, kisgyermeknevelőknek, zenepedagógusoknak, néptáncoktatóknak, népzenészeknek, leendő kollégáknak!

A képzésen bárki résztvehet érdeklődésből, vagy védjegyszerzés céljából is.

A képzés az on-line anyagoknak, oktatói videótárnak, 230 oldalas on-line módszertani kézikönyvnek, kinyomtatható mondóka- és kapcsolódó kottatárnak köszönhetően BÁRMIKOR ELKEZDHETŐ. A módszertani képzés részeként a következő módszertani tanfolyam leendő foglalkozásvezetőknek és érdeklődőknek DECEMBER 8-án szombaton lesz 9-től 18 óráig az Eötvös 10 Kultúrtérben, az Oktogonnál (Bp. VI. kerület Eötvös u. 10.). Család- és utazásbarát képzésünk a tanfolyami napon túl, további három hónapos folyamatos tanulási lehetőséget biztosít, gyakorlatias on-line anyagok feldolgozásával, elsajátításával, oktatói videótár megtekintésével, hospitálási lehetőséggel.

Kerekítő JAPÁN gazdasági TV csatorna műsorában

JAPÁN gazdasági TV csatorna műsorában Magyarország bemutatása kapcsán több perces interjút is találhattok a Kerekítőről, mint hungarikumról. Nagyon izgalmas! A 6:23-dik perctől mi vagyunk! "Ismerd meg a régit, újat tanulsz! " japán közmondás a Kerekítő mottója is lehetne. smiley

KEREKÍTŐ MANÓ MESEKONCERTJE! Óvodásoknak szóló mesekönyvünk életre kel! Meghívható az óvodátokba!

    

A ti óvodátokba is szívesen elmegyünk, keress  az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen! Kerekítő manó mesekoncertjére várjuk az ÓVODÁSOKAT új könyvünk ( "Kerekítő manó és az évszakok" ) zenés-bábos interaktív mese-előadásaival:
Gyulai Csaba az ütőhangszereivel és hegedűvel,Tamás Áron a fúvós hangszereivel saxofonnal, klarinéttal, pásztorfurulyával varázsol, Kovács Judit drámapedagógus pedig elbábozza, elmeséli, elénekli.
Az elmúlt időszakban jártunk a Müpában, Millenárison, Angyalföldi Gyermekházban, Balatonföldváron, Kapolcson, Alsópákon, Szigetszentmiklóson, Balatonfüreden. Ez úton is köszönjük a meghívásokat, a lelkes közönséget, élményteli alkalmakat. 

Manócska Társulat ( Papp Judit és Bálint Ildikó) bábelőadásai a könyv meséi nyomán egész évben megnézhetőek!

 Hatszín Teátrumban (Jókai utca 6.- az Oktogonnál) -Kerekítő manó és az évszakok előadás óvodásoknak, jegyek a színház honlapján foglalhatóak, ahol a pontos időpontokat is megtaláljátok.

Kerekítő manó Bábakadémia Lénárt Andrással és J.Kovács Judittal

2009. óta az első baba-mama foglalkozás hálózat, ahol a kicsiket korosztályhoz illő bábjelenetekkel lepjük meg. Kerekítő manó pedig az egyetlen manó, aki egy teljes mondókás könyvcsalád állandó szereplője. Országszerte tartunk Bábos tornát  az 1-3 éves kor közötti gyerekeknek! Manónk már óvodásoknak szóló mesekönyvben is megtalálható, "Kerekítő manó és az évszakok" címen. Alkalmi Ovimóka foglalkozásokon, bábelőadáson, születésnapi zsúrokon, és egyre több óvodában is felbukkan.

Éljen Kerekítő manó és a több ezer család, akiknek a személyes kapcsolatok, a bizalom, az őszinte beszélgetések, az ölelések, a humor és a türelem a mindennapi betevőjük! 

Kerekítő manó és az évszakok - mesék óvodásoknak - Kovács Judit

Kerekítő manós könyvbemutató 2016.

Móra Könyvbemutató 2016. "Kerekítő manó és az évszakok-mesék óvodásoknak" Kovács Judit- Acsai Roland, "Kerekítő manó- Altatói" és "Kerekítő manó- A part alatt" babalapozók bemutatója.

A fotókat ezen a linken találjátok.

 

      

"Kerekítő manó és az évszakok"- tavaszi mese - Mintaóvoda avató Mezőlak 2017. Kovács Judit

"Kerekítő manó és az évszakok" kötetünk tavaszi mese-előadásával KEREKÍTŐ MINTAÓVODA avatón jártunk Mezőlakon, ahova a Napraforgó mulatság táncházát is elvittük! Ahol a gyerekek Kerekítő manóval kelnek és fekszenek, ahol a mondókás könyvcsaládunk tagjait és az óvodásoknak szóló mesekönyvünket is naponta forgatják, ahol Kerekítő manó mindenkinek a barátja. 
Köszönjük Gyenge Judit vezetőóvónő és Szabadi Melinda óvónő és Kerekítő foglalkozásvezető és a teljes tantestület lelkes munkáját. Nagy Gábor polgármester mindenre kiterjedő támogatását.   

7 év számokban

Betűk helyett most kivételesen számok! smileyNem jöhetett volna létre nélkületek! heart Köszönjük!
Judit, Kerekítő manó és a Többiek

 Számomra a legkedvesebb rádiós összefoglaló a hét évről: https://www.youtube.com/watch?v=HzZtBZGUIOA. 
A legnosztalgikusabb, legelső TV riport, amiben még a selyemképeimet is mutogatom az alábbi linken megnézhető.  winkhttps://www.youtube.com/watch?v=8F0fTJlvBJc

2017-es ÚJDONSÁGOK a MANÓ MENÜPONTBAN!

Kerekítő manó 2017-ben folyamatosan bővülő manó-menüponttal vár benneteket, új ovimóka fogalkozások, bábelőadások, zenekari bábos-mesék, babaszínház részleteivel! Örül, hogy az otthonaitokban most már nemcsak a mondókás kötetek oldalain és a mesekönyvben van jelen, hanem betelepedett a szívetekbe. Ellátogathat az ovitokba, bölcsitekbe, házatokba is. Köszönjük, hogy ti is gondját viselitek. Egy gyerek, aki igazán szerencsés, hogy ilyen sok anyukája és apukája van! Megköszönjük, ha a jövőben is odafigyeltek rá és vele vagytok! 

Hálásak vagyunk! J.Kovács Judit és a Kerekítő foglalkozásvezetők

A KEREKÍTŐ lényegéről és  KEREKÍTŐ MANÓ MESEKONCERTJÉRŐL a Lánchíd rádióban Babiczky-Pfliegel Dóra érdeklődött:

      

A Kerekítő könyvcsalád és foglalkozások 2017-ben is értetek!

 

Kerekítő manó és az évszakok mesék

Kerekítő manó A part alatt lapozó

Kerekítő manó altatói lapozó

Kerekítő Rózsavölgy Divényi Piroska - Kovács Judit 2017.

Katolikus rádióban: "Kerekítő manó és az évszakok-mesék óvodásoknak"- "A part alatt" lapozó és "Kerekítő manó altatói" lapozókról és kapcsolódó óvodapedagógiai kezdeményezésünkről

Köszönjük Gerbei Anitának az érdeklődést és beszélgetést! A tíz perces riport alább meghallgatható.

Kerekítő könyvcsalád a legkisebbeknek, és már óvodásoknak is

A kötetekbe belelapozhatsz és megrendelheted itt! Ugyanitt elolvashatod, hogy  Gryllus Vilmos zenész, Palya Bea énekesnő, Berg Judit írónő, Fábián Éva népzene-pedagógus, Vekerdy Tamás és Sződy Judit pszichológus, Sándor Ildikó néprajzkutató miért ajánlja könyveinket, melynek első tagja 2009-ben Szép Magyar Könyv díjat is kapott

Két új lapozó és egy óvodásoknak szóló mesekönyv érkezett a Kerekítő könyvcsaládba!

A Kerekítő manós lapozósorozat két új taggal bővült. Az "A part alatt" -ot azoknak ajánljuk, akik szívesen énekelnek lapozgatás közben, a végére pedig a cipó is kisül és egy kis dögönyözésre is sor kerülhet.

A " Kerekítő manó altatói" pedig az esti szertartás részeként remek dünnyügőket és dúdolókat rejt, melynek bájos rajzai minden este elvarázsolhatják a hallgatóságot.

Megérkezett a várva várt óvodásoknak szóló mesekönyv Kállai Nagy Krisztina kedves rajzaival, "Kerekítő manó és az évszakok" címmel.heart

Hogy mire jó Kerekítő manó varázssipkája nyáron? Hogy fest, amikor Kacska macska mind a négy lábára tarka gumicsizmát húz ősszel? Hogyan lágyítható meg a hókatonák szíve télen? Hogy táncol egy egész mezőnyi pipacsbalerina tavasszal? 

Kiderül Kovács Judit drámapedagógus, Kerekítő foglalkozáshálózat-vezető és Acsai Roland Zelk Zoltán-, és Radnóti-díjas író közös mesekönyvéből, melynek főszereplője az a kis manó, aki eddig a közkedvelt Kerekítő mondókáskönyvek oldalain bújkált.smiley

Ha megszeretitek Kerekítő manót, akkor születésnapi zsúrba (1-7 éves korig), vagy az óvodába is elhívható egy vidám zenés Kerekítő Ovimókára! 

Az eddig megjelent köteteinkbe belelapozhattok a rendelés menüpontban.

 Kapcsolódó foglalkozásink: Kerekítő Mondókás Móka (0-3), Bábos Torna (1-3) és Tippentő (0-3) foglalkozások közül választhattok, melyek leírásait itt találod. A saját foglalkozásvezetődtől kapsz értesítést szüneti időpontokról, ha feliratkozol a "Bejelentkezés" menüpontban. Bejelentkezni, nem kell minden foglalkozáshoz, csak egyszer szükséges, az első alkalom előtt. Utána bármikor mehettek, amikor ráértek.

    

Kerekítő a Könyvfesztiválon! Idén is találkozhattunk a Millenárison

Kerekítő a Könyvfesztiválon! Idén is találkozhattunk a Millenárison

A Móra kiadó Kerekítő könyvcsalád kötetei és lapozói nyomába eredtünk. Papp Judit hegedült utunkon. Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Jövőre ugyanitt, akkor már 14 Kerekítő könyvcsaládtaggal, az ovisoknak külön mesekönyvvel!smiley A kötetek és Kerekítő manó plüssfigurája megrendelhető itt. Dalos üdvözlettel: Kovács Judit 

Az utolsó fotón lányom, Juli látható, aki a Kerekítő névadó versét szavalta sok-sok évvel ezelőtt: a cukiság meghallgatható itt!  

Hegyvidék TV interjú

A Hegyvidék TV interjújában Cseke Marosi Eszter mesél nemcsak a Tippentőről, hanem mindenről, ami Kerekítő! Érdemes belehallgatni! 

Kerekítő újratöltve

Több mint kilencszázezer látogató volt vendége a 2009-ben indult Kerekítő honlapnak, és több mint százezer kötet került a családok polcaira hét év alatt. Ezalatt minden sejtünk lecserélődött és a Kerekítő sokfelé gombolyodott, több szálon fut. Eljött az idő, hogy megújult honlap várja az érdeklődőket, bármennyire is kedves volt számunkra az első, szívünkhöz nőtt változat.
Megérkezett hát a mobil-barát, gyorskeresős alkalmazás, melyben foglalkozástípus, helyszín és foglalkozásvezető szerint is tájékozódhatnak a családok, praktikus útvonaltervvel, személyes- fotós bemutatkozókkal, Kerekítő manó menüponttal.

Alsópáhoki Kolping Kerekítő hetek 2018.

Alsópáhoki Kolping Kerekítő hetek 2018.

Évente immár nyolcszor!

2018-ban nyolc Kerekítő témahetet tartunk az Alsópáhoki Kolping Hotelben, melynek mindegyikére Kerekítő manó is velünk tart! Foglalkozások 0-6 éves korig naponta: Kerekítő Mondókás Móka külön kiadásban 0-3 évig és Kerekítő Ovimóka az ovisoknak.

A részleteket a www.kolping.hotel.hu oldalon találjátok. A Kerekítő hetek pontos időpontjait a szálloda honlapján pár hónapppal előtte általában már megtalálhatjátok az akciós családi ajánlatok menüben! Ha nincs kiírva, akkor hívjátok a  szállodát, hogy tájékoztassanak a konkrét időpontokról.


2018-ben velünk találkozhattok:


Január 14-19.  
Renner Andrea

Február 12-17.
Cseke-Marosi Eszter

Február 26-márc.2.
Bogdán Dóri

Június 17-22.
Sz. Farkas Veronika

Július 9-14.
Kovács Judit

Augusztus 6-12.
Töreky Zsuzsi

Szeptember 30-okt.5.
Szabó-Bellán Timi

November 12-17. Tippentő
Benedek Krisztina

Március 2-án a Hír TV-ben szerepeltünk

Őszre tizennégy tagra bővül a Kerektő könyvcsalád

Őszre tizennégy tagra bővül a Kerektő könyvcsalád

A Kerekítő sorozat illusztrátorával, Kállai Nagy Krisztával újabb köteteket készítettünk nektek. A már megjelent Kerekítő 4 CD-s mondókáskötet, és a népi alapú "Kerekítő manó számolóka" lapozó ("Egy - megérett a meggy...:)), valamint "Kerekítő manó a tanyán" állatos hangutánzós lapozó és a Kerekítő 4. után őszre érkezik: "Kerekítő manó altatói" és "Kerekítő manó a part alatt"- utóbbi énekelés közben lapozható. "Kerekítő manó és az évszakok" óvodás mesekönyv is alakul. Csuda rajzok készülnek csupaszív színekben.  Jó böngészést kívánunk minden kedves Olvasónknak és Játszótársunknak: Kovács Judit és a Többiek


    

FOTÓGALÉRIA- Könyvbemutató Müpa 2015

FOTÓGALÉRIA- Könyvbemutató Müpa 2015

Örülünk, hogy sokan-sokan eljöttetek, hogy velünk ünnepeljetek. Köszönjük a megannyi mosolyt, összenevetést, bátor énekszót, dalos jókedvet, megható pillanatokat. A szívmelengető közös mondókázás és éneklés lélektől lélekig ért.

Kerekítő módszertani képzés a Máltai játszóházak és a Biztos Kezdet Gyerekházak dolgozóival

Kerekítő módszertani képzés a Máltai játszóházak és a Biztos Kezdet Gyerekházak dolgozóival

Kerekítő módszertani képzés a Máltai játszóházak és a Biztos Kezdet Gyerekházak dolgozóival. Együtt a mondókázó családokért! Játssz, mondókázz velünk! 2016 júniusában megtartottuk szokásos Kerekítő Módszertani képzésünket, melyre minden pedagógus érdeklődőt szeretttel várunk! Milyen jó, hogy kisebb településekről is, de Ausztriából, Németországból és Svájcból is érkeztek érdeklődők. A közös mondókázás határtalanul jó dolog! 
Köszönöm, hogy eljöttetek és lelkesen vándoroltatok velem a népi mondókák, népdalok világában, ahol olykor közösségteremtő színes ejtőernyő árnyékában frissültünk fel. 
Vigyétek, vigyétek a játékokat, ötleteket a kisgyermekes családoknak, bölcsis és óvodás apróságok nagy örömére! A mondókázás az élet kezdeti éveiben, egy olyan szeretetnyelv, amit mindenki használni tud.
Szívet melengető, nevettető, kerekítő! 

A tanfolyami nap után három hónapon át tanulmányozhatják a résztvevők a módszertani videótárunkat és több mint 200 oldalas on-line kézikönyvünket, mely a mondókázás és baba-mama foglalkozásvezetés minden piciny részletére kiterjed. Sehol máshol nem megtalálható praktikákról is szó lesz. 
A képzésen bárki részt vehet, hangszertudás nélkül is, a nálunk tanultakat saját munkában is lehet használni. 
A Kerekítő néven való csoport indításhoz, a tananyag tanulmányozása és hospitálás után külön alkalmassági vizsga, pedagógiai diploma, és zenei előképzettség szükséges.

Az on-line anyagokkal való ismerkedést bármikor el lehet kezdeni! Keress az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

Dalos üdvözlettel:

Judit

M1 Kerekítő - Kovács Judit 2015.

Nyiss a jövőre!

Nyiss a jövőre! Vedd kézbe a Móra Kerekítő mondókás könyvsorozatát. Benne van a múltunk- nagyszüleink páratlan ölbeli játéktára. Vedd kézbe a jövőt- ültesd gyermeked az öledbe. Lássátok egymás mosolyát lovagoltatás, cirókázás, csúszdáztatás, reptetés közben. Kerekítő manó is segít ebben.
Amíg honatyáink a háttérben látható Országházban intézik a jövőnket, addig mi délelőttönként több mint 100 településen összegyűlünk mondókázni, dalolni, táncolni. Ápoljuk a múltunkat, élvezzük a jelent, és a kisgyermekes jelenlétet, és bízunk a mondókáktól, énekszótól hangos jövőben. Tudtad, hogy a Kerekítő könyvcsalád már tizenegy tagot számlál? Tarts Velünk! Köszönjük! :) Kovács Judit és a Többiek

Kerekítő 4. mondókáskönyv CD - stúdiómunka

Kerekítő 4. mondókáskönyv CD - stúdiómunka

Köszönöm Benedek Krisztának, Töreky Zsuzsinak, Kucsera Klárinak, Cseke Marosi Eszternek a közreműködést. Öt énekhang színesíti az újabb harminc mondókát. Cseke Attila kobozzal, és pásztorfurulyákkal varázsol a lemezen. Köszönöm a közreműködést, az ének és muzsikaszót!

Interjú - Katolikus Rádió 2015.

Interjú az Üveghegyen

Interjú az Üveghegyen

Kerekítő - Család-barát 2015. április 9.

Köszönjük az újbóli meghívást, ez úttal a halláskárosodás és beszédfejlődés kapcsán beszélgettünk a mondókázás erejéről.

Kerekítő Állatos Játéktár 1-7 évig könyvbemutató videóösszeállítás

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltétek új kötetünk világra jöttét a Művészetek Palotájában! Őrizzük a ragyogó mosolyokat és a melengető öleléseket. Jó volt újra együtt énekelni, játszani, táncolni. A mondókázás és dalolás a foglalkozásainkon és otthon folytatódhat.

Kerekítő KÖSZÖNET - kisfilm az elmúlt öt évről NEKTEK VELETEK

Kerekítő KÖSZÖNET - kisfilm az elmúlt öt évről NEKTEK VELETEK

Hat éves a Kerekítő mondókás könyvsorozat, benne Kerekítő manó, öt éves a Kerekítő Mondókás Móka, Bábos Torna és Tippentő foglalkozás. KÖSZÖNJÜK a családoknak és a művelődési házaknak, hogy együtt kerekítjük jó kedvre a kicsiket. A nevetésben mindig ott a szeretet, az ölbeli játékokban mindig ott van az elfogadás, és az adok-kapok különös örömköre. Az érintés csodája, a mosolyok önfeledtsége, a mozdulatok biztonsága naponta ránk köszönt.
Nagyanyóink, nagyapóink ezredéveken keresztül dédelgették csemetéiket az elődeiktől öröklött mondókákkal, hangutánzókkal, dalokkal, játékokkal. Nemzedékről nemzedékre szálltak-változtak, és csodálatos módon ugyanazok maradtak-, mosolyt csaltak a babák arcára, ahonnan az átköltözött mindjárt a szüleik szeme sarkába. a nevetésnek ősidők óta kitaposott útvonala ez, egyetlen mosoly sem tévedt még el rajta soha.
Fábián Éva, a Kerekítő Állatos Játéktárhoz írt soraiban hiszünk és tapasztaljuk hétről hétre.

KEREKÍTŐ ÁLLATOS JÁTÉKTÁR CD-s könyv BELELAPOZÓ

KEREKÍTŐ ÁLLATOS JÁTÉKTÁR CD-s könyv BELELAPOZÓ

KEREKÍTŐ ÁLLATOS JÁTÉKTÁR babáknak és óvodásoknak. Huszonkét állat népi hangutánzója a legkisebbeknek 1-3 évig, kapcsolódó ölbeli játékokkal, ráadásként óvodás játékokkal, mondókákkal, dalokkal, zsúrötletekkel, kottákkal. A dalos CD mellékleten Fábián Éva népdalénekes, népzene pedagógus és az Óbudai Népzenei Iskola tanítványai szerepelnek.

HALLGASS BELE a Kacagtató 3-ba!

HALLGASS BELE a Kacagtató 3-ba!

Weöres Sándor születésének századik ünnepi évére
megjelent a Kacagtató lapozósorozat harmadik kötete a Kerekítőtől: ölbeli játékok-lovagoltatók, cirókázók, hintáztatók Weöres Sándor verssoraira. Keresd a könyvesboltokban, vagy megrendeléshez keresd a részleteket a Könyvrendelés menüpontban.

www.kacagtato.hu

Eddigi látogatók

1298193

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat