Írások

Kerekedjünk a gyerekeinkkel a Lelki Egészség Világnapján

A LELKI EGÉSZSÉG VILÁGNAPJA van. Az ölbeli játékok átjárják a testet-lelket s majd minden érzékszerv mozgósítva van: érintés-, tapintás-, hallás-, látás. A kibillentések, pörgetések, felemelések, csúszdáztatások során a bizalom is működésbe lép, s mindig újra visszatalál az egyensúlyba, a harmóniába - mindez egy páratlan érzelmi biztonságban, biztos kötődésben kerekedik ki, hol másutt, mint első ízben, az élet első éveiben szüleink ölében.

A testi-lelki egyensúly oda-vissza hat a baba és anyukája, apukája között. S persze minél több az önfeledt játékkal, egymásra figyeléssel, összenevetéssel töltött idő, annál többször kívánják és teremtenek ennek lehetőséget a mindennapokban. Ezzel működtetve egy tudatalatti örömkört, mely a lelki egészségre is kihat. Ezért a nehezebben, vagy ambivalensen kötődő, esetleg figyelemzavaros, vagy éppen csak rosszkedvű kicsikkel is próbáljuk ki, mely mondókák lehetnének a kedvenceik. Kihatnak a mozgásfejlődésre, a testtudat alakulására, a mozgáskoordinációra, az egyensúlyszervére, mely minden számos tanulási részképesség alapja.

A Kerekítő mondókás könyv sorozat népi gyűjtéséből bőséggel ki-ki saját gyermeke kora, habitusa és pillanatnyi kedve szerint válogathat. A játékos pillanatok valahol mélyen egy életen át kísérik gyermekeinket. A humor és a kezdetek a kamaszkorban is nagy segítségünkre lesznek a hozzájuk való egészséges mértékű kapcsolódásban.

Akik kicsiként sok ölelést kaptak, azok tudnak felnőttként is könnyen adni. A felnőttkori kapcsolódások pedig a boldogulás alapjai, sem az egykori iskolai bizonyítvány sem az anyagi javak nem korrelálnak, s ezt nemcsak én mondom, tapasztalom, hanem tudományos statisztika is alátámasztja.

árunk benneteket országszerte a foglalkozásokon is: J. Kovács Judit és a Többiek

(A fotót köszönjük Burger Barnának, ahol épp a gyermekét repteti.)

Eddigi látogatók

1226247

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat