Könyvrendelés

Százérintő

SZÁZÉRINTŐ  MAI ÖLBELI JÁTÉK ÉS MONDÓKÁK    
Lackfi János- Kovács Judit

Rajzolta: Agócs Írisz

Az élet első évei érintésekből, ölelésekből állnak, a felcseperedő kisgyermek életszükségletei közé tartoznak.
Meghatározó, utólag pótolhatatlan érzelmi biztonságot nyújtanak. Érintés és humor - múltunk és jövőnk közös lételemei; a régi paraszti kultúrában és a mai világban egyaránt fontosak.
Felgyorsult, eltárgyiasodott világunkban különösen fontos, hogy a szülő hangja, érintése, mosolya, ölelése kísérje a gyermeket. A személyes kapcsolatok és az összenevetések elmaradhatatlanok. A Százérintő harminc ölbeli játéka ebben van segítségünkre. A kisgyermekek első játékai, melyekkel a még beszélni sem tudó kicsinyét szórakoztatja a szülő, nagyszülő, nagytestvér, vagy más hozzá-tartozó, mindig is az embert körülvevő tárgyak és tevékenységek köré épültek.
A nagyanyáinktól örökölt gazdag, időtálló, értékes játéktár mellett, szeretettel ajánlom Lackfi János mondókáit, melyekben a mobiltelefontól kezdve a repülőig sok mai dolog is helyet kap, alkalmat adva a kisgyermekünkkel való önfeledt játékra, cirógatásra, böködésre, dögönyözésre.

A nevetésben mindig ott a szeretet!

Jó kedvű cirókázást, mobilozást, liftezést vagy éppen lángosozást kívánok a mindennapokra!

Kovács Judit

Vekerdy Tamás pszichológus ajánlóját pedig a hátlapon olvashatjátok:

Mesélj „fejmesét” a gyerekednek! Olyat, amit te találsz ki! Éppen akkor és éppen ott… Meglátod: élvezni fogja. Hát még ha „fejből” mondókázol, „kerekítesz” vele! Lackfi János és Kovács Judit ezt csinálta. És milyen jól! Még te is használhatod… És mintául is szolgál: így kell – így is kell – a mai szülőnek a mai gyerekkel „kerekíteni”.

1900 Ft

Eddigi látogatók

1136463

Copyright © 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.