Vendégkönyv

Alább egy válogatást találtok általatok küldött levélrészletekkel. Mindig örülünk a visszajelzéseknek és megerősítésnek. Köszönjük!
Továbbra is várjuk anyai, apai, nagyszülői tapasztalataitokat otthoni mondókázással, énekléssel kapcsolatban.


2017. tél

"Talán már nem is emlékszel ránk, még év elején írtam Neked „Élmény Kerekítő” tárggyal e-mailt. Kiváltságosként márciusban megvehettük Tőled a Kerekítő manó egy napja című könyvet is.
Ma voltunk Oti Aquaworldben lévő az év és egyben számunkra is utolsó foglalkozására. Év elejétől új élet vár ránk, így nem lesz lehetőségünk további délelőtti Kerekítőkön részt venni. A mai alkalommal volt szerencsém megtudni, hogy kiadtatok két újabb könyvet, valamint porcelán készleteket is készítettetek. Szuper kezdeményezés volt. Nagyszerű, gratulálok Nektek!
Amikor egy évvel ezelőtt megrendeltem a könyveket, meg kellett tanulnom belőle az összes mondókát, mert tudtam, hogy ha a kislányunkkal együtt olvasom, 4-5 hónaposan széttépné a könyv lapjait. Emiatt a Kacagtató könyveit lapozgattuk együtt, ami még most is szenzáció. A Kerekítők ma viszont már elengedhetetlenek, naponta többszöri alkalommal kántálunk végig egy-egy kötetet.
Judit! Nagyon köszönjük Neked is azt a sok-sok felejthetetlen percet, amire boldogan gondolhatok vissza és amivel megalapoztad a kislányunk fejlődését. Nem véletlen keres meg Téged a sajtó határon innen és túl.


Élmény Kerekítő :)

"A Kerekítő világába 2016 november végén kapcsolódtunk be akkor még a 4,5 hónapos kislányommal, Tildával. A hozzánk legközelebb eső foglalkozás helyszíne a 4. kerületi Aquaworld, ahol Bernát Otti tart hétfőnként foglalkozásokat. Azóta igyekszünk minden alkalommal részt venni a „höcögtetőkön”. Mióta megismerkedtünk a Kerekítővel, rengeteget mondókázunk, énekelünk a Kerekítő összes kötetének segítségével, valamint a napokban tovább bővítjük a mondókák tárházát a Kacagtató köteteivel is. Fogalmazhatunk úgy, hogy Kerekítő „fun”-ok lettünk. :- ) Már az összes veletek készített interjút, videót megnéztem az interneten. Nagyon köszönjük, hogy így összeszedted a mondókákat, remek ötlet volt a hozzájuk tartozó játékleírásokkal együtt.

Maradunk kerekedve: Katona-Schäfer Nóra és Katona Tilda :- )


2015. ősz részlet B. Zsófia leveléből:

"Kedves Kerekítősök!
Kerekítő Manót szeretnék venni kislányomnak. 6 hónapos kora óta jártunk Bogdán Dóra (II. kerület) foglalkozásaira, fél éve azonban külföldre költöztünk. Juli most két éves. Az összes kiadványotok megvan, Julikám bolondul a szövegért, dallamért és legfőképpen az illusztrációkért (amúgy én is). Mágikus vonzerővel bírnak számára.
Időközben a kislányom „régi”, „magyarországi” identitásához nőtt a Kerekítő Manó, bármikor meg lehet vigasztalni Kerekítő manós képpel.
Szeretnénk venni neki egy Manót.
Szeretjük, igényeljük, ez lenne a karácsonyi ajándéka, örök kötődés, örök emlék…."


2014.12.06. A csoda bennünk van!

Anna és Kerekítő manó varázsporos történetét lentről olvashatod, három felvonásban. Jászberényben lakott az egyik dédim. Amikor ennyi idős gyerekként megráztam nála a hógömbjét, nem gondoltam, hogy egyszer ilyen levelet fogok kapni abból a városból. Nektek is hasonló csodákat kívánok!

3. felvonás:
Kedves Judit! Engedd meg, hogy megosszam Veled a Mikulás napi reggel varázsát... December 5-én éjjel a "Mikulás" beosont Anna szobájába és új, tiszta ruhát varázsolt a kicsi lány alvótársának...Reggel, amikor ébredt ez a kicsi lány, azonnal észrevette a szoba félhomályában is, hogy az általa egész éjjel ölelt Manócska mintha kicsit megváltozott volna. Éjjel varázslat járt a szobában. Mikulás, aki egy évvel ezelőtt az ablakba ültette Manócskát, és aki 2014. márciusában hazahozta Manócskát a szolnoki gyorsétteremből, ahol Anna véletlenül ott felejtette, Ő most ismét segítségünkre sietett és az éj leple alatt új, tiszta ruhát varázsolt a Manónak. Anna csodálkozástól ragyogó szemmel fürkészte, hogy az általa agyon csócsált manósapka helyett is új sapka van Manócskán és az arca is tisztább lett....még új kendőt is kapott a nyakába, hiszen a régi Manócska már azt is elhagyta valahol. Köszönjük, hogy hozzásegítettél minket ahhoz, hogy láthassuk kicsi lányunk arcán, hogy milyen is hinni a csodákban.... Legyen részed Neked is benne még sokszor az életben.
Boldog Ünnepeket Kívánunk! Anna, Zsuzsa és Imre


2. felvonás:
Szerencsésen megérkezett Manócska Jászberénybe! Kár, hogy nem lehetsz majd itt, amikor Anna december 6-án reggel felfedezi az ő imádott Manócskáját tiszta ruhában az ablakban, Mikulás csomagja mellett üldögélve....Azért majd igyekszem azt a pillanatot elcsípni a fényképezőgéppel és elküldeni Neked/ Nektek köszönet képpen, hogy láthasd, és egy kicsit átélhesd, mekkora örömet szereztél....Addig is fogadd szeretettel Annától ezt a virágcsokrot így jelképesen.
Üdvözlettel és szeretettel: Auer Zsuzsa


1. felvonás:
Kedves Kerekítő Csapat!
Anna kicsi lányommal itt Jászberényben 7 hónapos korától három éves koráig jártunk Kerekítő foglalkozásra Krisztához. A lányom imádta, ma is naponta énekeljük az ott tanult dalokat, mondókákat. Azért kérném most a segítségeteket, mert az elmúlt decemberben a "Mikulás" hozott Annánknak egy Kerekítő Manócskát ajándékba. Ennél nagyobb örömet nem is hozhatott volna a Mikulás! A csokik feledésbe merültek azóta is csak Manócskával alszik, mindenhová viszi magával és az óvodában is csak vele alszik. Képzelhetitek, Manócska mára igen csak viseltes állapotba került..... :( Kérlek, ha tudtok, segítsetek nekünk,
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Auer Zsuzsa, Anna ( három és fél éves kicsi lány ) anyukája.


2014 október 7. Angyalföldön elindult egy angyalka-avagy a Kerekítő oldott-motiváló légköre

Kedves Judit!

Sok szeretettel küldöm Julcsi fényképét, aki múlt héten, október 1-én a Kerekítőn életében először elindult :). A héten, otthon azonban nem mutatta be friss tudását, csak mászott-mászott, a mai Kerekítőn viszont újra felállt és végigment a termen, úgy látszik csak társaságban "menőzik". Köszönjük a foglalkozásokat, hogy Vagytok és, hogy mosolyt csaltok a gyermekeink arcára :)
Szeretettel:Lívi


2014. szeptember Lelkesítő Könyvrendelő

Kisfiamnak most volt a születésnapja, és kapott egy Kacagtató 1-est. Olvasgatom és össze veszünk rajta :D Mivel próbálok belőle tanulni, ő pedig elveszi tőlem. Örülök, mert 1 éves manó létére szereti a könyveket.
4 könyvet szeretnék, a béke kedvéért :)
Kacagtató 2-3 része.
Kerekítő 1-2 része.
Köszönöm.
További szép napot!
Eszter


Pécs 2014 augusztus

„Kedves Marika!
Szeretnénk megköszönni Neked a Kerekítőn eltöltött órákat. Kedvességedet, és azt a rengeteg hasznos játékot, mondókát, amit tanultunk. Hunor beszéde 1,5 éves kora körül látványosan - szinte azonnal - mondatszinten megindult, és ezt nagyrészt Neked is köszönhetjük. Azóta is napi szinten előkerülnek a Nálad tanult játékok, és bár úgy látom, rettentő nagy műszaki érdeklődéssel áldotta meg Őt a sors - csakúgy, mint mérnök apukáját - mégis azt hiszem, hogy nagyon jól döntöttem, amikor 1 éves korába megismerkedtünk a Kerekítővel.
Remélem, hogy néhány éven belül újra találkozunk majd, ha Hunornak kistestvére születik. :)...”


2014. május 10.

A dalok és mondókák sokáig elkísérnek. :-)
„A kislányunk most lesz sulis ősztől. Sokat emleget. Kérdezte, hogy el lehet-e még menni a Kerekítőbe 7 évesen is?...”
Szeretettel gondolunk rád, üdvözlettel:
Horváthné Bú Márti, Horváth Jázmin Édua anyukája


2014 június 5.

Miskolci Kerekítő manó rajongók:
„...Még egyszer szeretném megköszönni a szombati napot, nagyon jól éreztem magamat! A gyermekeim nagy rajongóid lettek, egész nap kerekítőznek, a könyveidet forgatják és együtt éneklünk. Ez eddig is így volt, de most az új dalok és mondókák éneklésével még közelebb kerültünk egymáshoz...”


2013. június 28.

"Kedves Judit!

Szeretném megköszönni azt a másfél évet, amíg a Budai Táncházba jártunk hozzád. Emma nagyon megszerette az ott elhangzott dalokat, mondókákat. A mai nap felkelt és mutatta a tenyerén a kerekítést és dúdolta a dalt hozzá, hogy menjünk. De sajnos nem tudunk, hiszen nyári szünet van és valószínű mi már csak a hétvégi programokon tudunk majd részt venni, hiszen szeptembertől ő bölcsődébe, én dolgozni megyek. Mindenesetre köszönjük a számtalan felejthetetlen foglalkozást, a sok mondókát, éneket, koreográfiát, amit megtanult ott Emma. Küldök egy számomra kedves képet. Nálunk így indulnak a reggelek :) Illetve egy másikat, hogy tudd, kiről is van szó.
További sok sikert neked és remélem még lesz alkalmunk találkozni!

Üdv, Szabó Krisztina"


2013. február - Szebeni Villő foglalkozásvezetőnknek érkezett levél részlet

"Virág születéséig több zeneiskolában is tanítottam, a gyulafirátóti ált. iskolából vagyok gyed-en. Én is imádok énekelni, kórust is vezettem , a veszprémi Liszt-kórus tagja voltam. Szakmai szempontok is befolyásolták választásomat, hogy hova járunk: szépen, tisztán énekeltek, hangszerek is megjelennek a foglalkozáson. Lelkesen vártok minket, értetek a kicsik nyelvén, a mondókák nagyon kedvesek.

Nagyon jó, amit csináltok. És ami a legfontosabb: igényes, minőségi..." Zsuzsi


2013. január - Születésnapi manó meglepetés

" Szeretettel küldöm az unokám születésnapján készült képet, amelyen látható, az előző varratásból megmaradt Kerekítő Manó "jó kezekbe" került.

Üdvözlettel
Berényiné Ani"


2013. január - Részlet Bánkiné Révész Adrienn orosházi foglalkozásvezető postaládájából

„Kedves Adrienn!
Nem volt alkalmunk elköszönni és megköszönni mindent, amit Tőled, Tőletek kaptunk abban a másfél-két évben, míg a Kerekítőbe járhattunk :) Most ezt szeretném pótolni, kicsit megkésve ugyan – hónapok óta készülök… bár fogalmam sincs, miben vagyok folyton elveszve… :) Bár kissé tétován kezdtük… :) nagyon jól éreztük magunkat, és úgy gondolom, örök emlék marad, ha másként nem is, megmarad a dalok, mondókák, mesék, könyvek szeretetében…
Lehet, már nem emlékszel rá, volt egy alkalom, amit egy jó darabig biztos nem felejtek el: mindenki választhatott egy mondókát a Kerekítő könyvecskéből, kinek melyik a kedvence. Mikor ránk került a sor én csak ültem ott „kukán”… melyiket is mondjam, melyik kismanóm kedvence? Mikor imádja mindkét könyvecskét elejétől a végéig… Lehetne mondjuk így: elejétől a végéig? aztán esetleg visszafele is? :)
Ma is nagy örömmel lapozgatja, sőt már kívülről tudja… ha kihagyok egy részt, helyreigazít, kijavít, szól, ha kimaradt egy mondóka… vagy: „anyuci! itt „véletlenül” kettőt lapozál…” :) Köszönet a „mesés” percekért, úgy érzem, kerekebbek lettünk a Kerekítő által :)
Kívánunk Neked és Családodnak békét és boldogságot otthonodba, további sok-sok kacagást a Kerekítőbe minden régi és új kis "Kerekítő-manónak".
Kriszti és Huba"


2012 október Domiéktól a mondókázás hosszú távú hatásáról

" Nem tudom emlékszel-e rám, hozzád jártunk baba-mama foglalkozásra kb. 5 éve. Domi akkor volt kb. 2,5 éves, most pedig már 7 éves nagyfiú. Most kezdtük az iskolát. Egyelőre nagyon élvezi a betűk, számok tanulását. Lelkesen jár! Már többször eszembe jutottál az évek alatt,csak hát folyton "el vagyok havazva", úgyhogy nem írtam eddig. Szóval nagyon köszönjük azokat a foglalkozásokat, amiket tartottál a gyerkőcöknek. Már az oviban is nagy hasznát vettük, de most hogy ének-zene is van, a sok-sok ének, mondóka visszaköszön itt is! Úgyhogy Dominak nagyon jó dolga van, előnnyel indul a többiekkel szemben, akik nem jártak ilyen foglalkozásra. Az esti énekek (amiket tanítottál) még mindig szuperül működnek nálunk. Nem is gondoltam volna, hogy még így 7 éves kor után is igényli minden este! Szóval köszönjük még egyszer ezt a sok pluszt, amit adtál. Igazad volt, hogy hiába jön-megy az órák alatt, a füle mindig ott van, és ez a fontos! Örülök, hogy akkor volt lehetőség, hogy hozzád járhassunk!..." P. Kati


Egy videós visszajelzés, mely önmagáért beszél:

Rózi és a Kerekítő könyv - YouTube-lopott pillanatok

Valamint egy másik:

Dotti nem csak a Kucsera Klári Kerekítő Mondókás Móka és Bábos Torna foglalkozásán, de otthon, szülei örömére is szívesen Kerekít. Játékbabáján mindent precízen megmutat, amit a foglalkozásokon játszik. Hamarosan most született kistestvérén is gyakorolhat, aki méltó követője lesz a Kerekítő foglalkozásokon:-)


2012. február Kerekítő manó a pesterzsébeti Mackóskuckóban

Juhos Orsi kollégám küldte az alábbi képsort:
Abigél kedvence a "Manós könyv". Még a MackósKuckóban is ezt olvasgatja. Kívülről tudja az egészet. A Kukucskát itt látta először, nagyon tetszik neki.


Hírek Daniról

Dani márciustól már óvodás, már nem fogunk tudni hetente találkozni. Ő volt az egyik ügyeletes furulyasegédem, és bábfelelősöm, sétapartnerem, kísérőm, ontotta az ötleteket és a puszikat. Anyukája mesélte, hogy az utóbbi időben (az ovi közeledtével) otthon szaladgál a lakásban, öklét szorosra zárva, majd megáll és a tenyerébe mutat, „itt van Judit néni”- kiálltja, majd szorít és fut tovább, visz magával…
Úgyhogy még találkozhatunk, gondolat szárnyán, emlékezet hátán.
Nagyon sok tekintetet és mosolyt őrzök nemcsak Daniról, sok-sok pici és nagyobbacska gyermekről. Köszönöm!

"Csak néhány sorban szeretnék hírt adni Daniról. Elkezdtük az oviba járást, de nem ment egyszerűen. Első napon éppen a ovifarsang volt. Küldök egy képet is, éppen a Kolompos együttest nézzük elmélyülve.
Hatalmas bömbölések közepette kellett elválnunk minden reggel. Most már egészen simán megy, de még azért kell az ovonénik segítsége reggelente. Még mindig emleget Téged, kérdezi mikor megyünk Judit nénihez pedig már egy hónapja nem jártunk ott. Ha meglát egy combino villamost, nem mulasztja el megemlíteni, hogy ezzel kell Judit nénihez menni. A nálad tanult dalokat, mondókákat még mindig mondogatja és esti rítus lett abból, hogy a Kaszálj Pista, kalapálj!-t énekelve "dobom" be a fürdőkádba.
Ha számítógépezem, mindig meg kell nézni a fényképeidet a honlapon. Bár csak néhány hónapot jártuk így utólag látom, hogy milyen sokat jelentett neki is, nekem is és milyen sokat segített az összecsiszolódásban ez a heti foglalkozás.
Daninak remélhetőleg hamarosan lesz egy kishúga is.
Így hamarosan újra találkozhatunk.

Addig is minden jót kívánok Neked!
Szia, Emese"


2011. 11. 11. Levél Dusnokról:

"Kedves Kovács Judit!

Budapestről költöztünk le tavaly Dusnokra, Bács-Kiskun megyébe. Kicsit félve vonultunk ki családommal a nagyvárosból (lehetőségek tárházából) a csendes vidéki életbe. Mint énektanár, és három gyermekes anyuka, mindig fontosnak tartottam a zene szeretetére való nevelést. Új életünk kezdetén örömmel ismerkedtem meg Sziliné Tarnóczy Ilonával.
Ilus hatalmas és töretlen lelkesedéssel, magas színvonalon vezeti a Kerekítő foglalkozásokat Dusnokon. Erőteljes, tiszta hangjával, gyerek- és szülőbarát személyiségével elvarázsolja a gyerekeket, és önfeledt pillanatokkal gazdagítja szüleiket is. Köszönet érte..úgy gondolom, jó helyre költöztünk, nem kell aggódnom a lehetőségek miatt, a lábunk előtt hever, csak ki kell aknázni!!
Köszönet a kitartásért, hiszen egy kis faluban nem egyszerű "becserkészni" zenés foglalkozásra az anyukákat. Köszönet a magas színvonalért, amelyre törekszik, és nem enged belőle!
És végül köszönet Önnek, Judit, hogy a Kerekítő által eltűntek a határok városok és falvak között!"

Fonyódiné Patyi Mónika


2011. 05.15. Kórházi Kerekítés

"Kedves Judit, kedves Kati!
Szeretnék nektek köszönetet mondani.
Sajnos 7 hónapos kisfiammal 9 napot kórházban töltöttünk, gondolhatjátok milyen nehéz volt szegénykémet ennyi ideig ágyhoz kötni.
Szerencsére Katitól tanultam már annyit, hogy gond nélkül elszórakoztattam a Kerekítős repertoárommal. Az az egy baj volt, hogy a kisfiam kettesben csak a lovagoltatósokat szereti, illetve a hangutánzósokat. A cirógatósokat meg a sétálósokat csak akkor, ha a foglalkozáson vagyunk és közben nézheti a többi gyereket. Így jobb híján napjában kétszer elkántáltam neki az összes mondókát mindkét könyvből, ő meg a képeket nézegette közben. Csatoltam egy képet rólunk.
Juditnak köszönöm, hogy létrehozta a Kerekítőt, Katinak pedig köszönöm az eddigi nagyszerű órákat, hogy sokat tanulhattam tőle, hogy nem szégyellek énekelni a gyerekemnek és hogy bárhol, bármikor színvonalasan tudom szórakoztatni a fiamat a segítségetekkel.

Üdvözlettel:
Evelin"


Levélrészlet írországi Kerekítőnktől 2011. május

"Képzeld, Petikének (9 hetes) a kedvence a "Borsót főztem". Ha ezt énekeljük és mutogatjuk, akkor mire az Ábele-bábele részhez érünk, már széles vigyorral jutalmaz minket. :)) Gábor fiam pedig teljesen magától valamelyik nap az ölébe ültette, mert nyüszögött egy kicsit és el kezdte vele játszani az "Így lovagolnak a hölgyek..." Nagy volt a sikerélménye, mert szinte rögtön abbahagyta a kicsi a nyűglődést. Azóta naponta eljátsza vele. :))).."
Ági


Búcsú - 2011. február

"Ma reggel az autóban Samu szólt, hogy Judithoz is erre szoktunk menni. De mikooor megyünk megiiint? - tette hozzá. Mondtam, igen, teljesen igaza van, majd megkérdezzük Juditot, mikor tudnánk elmenni hozzá megint!
Mert ma reggel - egy kicsit tényleg más úton - az óvodába mentünk éppen.
Sajnos az év vége sűrű lett nekünk is, nem tudtunk igazan elköszönni az óvoda, a munkás hétköznapok kezdete előtt. Talán azért sem búcsúzkodtunk annyira, mert reménykedünk, koncerten, hétvégi programokon még találkozhatunk veled, kerekíthetünk együtt! Úgy érzem a fiúk is, de én magam nagyon sokat köszönök neked, sok jó játékot, dalokat, mondókákat, "szemléletet". A foglalkozásokon is jól éreztük magunkat, itthon meg rongyosra olvastuk az első könyvet, nagypapák-dédnagymamák nagy örömére.
Igyekszem figyelni a honlapot, mikor lesz koncert, kerekítés-éneklés, addig is örömmel és szeretettel gondolunk rátok,

Kata"


Egy kedves bejegyzés a facebookon:

" Ez aztán a siker, a kicsi lányom - 21 hónapos - meglátta az új könyved borítóját, s rögtön a Kőketáncot kerekítette a kis kezén...: ) "Kata

Válaszom: Hihetetlen, hogy tudja ezeket összekötni Rozi, aki amúgy kóborló tagom Budaörsön, igaz egyre többször kötött ki kószálásai során az ölemben. Mondjuk mindig is mondtam, hogy észrevétlen is tömködik a batyujukat a kis huncutok! Hej Rozi, Te!


2010. december -ennek a még meg sem született gyermeknek jó dolga lesz!!!:

"Épp várandós vagyok első gyermekünkkel, az 5. hónapban járok, és már nagyon várom, hogy megszülessen a kislányunk. Egészen biztos, hogy fogunk majd jönni a foglalkozásokra!
Addig is viszont szeretnék venni a Kerekítő 1-esből 2 db-ot, mert egyrészt nekem kellene egy, másfelől pedig az unokatestvéremnek van egy 2 hónapos kislánya, és szeretném neki ajándékba adni a másikat.

Köszönettel,
Heni"


A Bookline oldalon találtam két értékelést:

Kerekítő - ölbeli játékok, mondókák - Kranz Imréné
Nemcsak a bájos rajzok, hanem a kedves ölbeli mondókák is elbűvölik a könyvet forgató szülőket és gyerekeket egyaránt. Ráadásul még néhány ötletet is ad, hogyan játszuk el a megtanult ölbeli mondókákat. A legjobb játékoskönyv!

Kerekítő - ölbeli játékok, mondókák - Nagy Bernadett
Az interneten találtam rá a könyvre miközben a múltban jól ismert, de nem használat során megkopott tudásomat próbáltam feleleveníteni mondókák terén! Az egy éves kisfiammal imádjuk! Ajánlom mindenkinek! A legjobb mondókáskönyv! Kedves Kovács Judit : várjuk a folytatást!


Búcsú, 2010. szeptember:

"...Ákos szeptembertől bölcsibe jár, így sajnos búcsúzni kényszerülünk a vidám együtt töltött délelőttöktől.
Köszönjük szépen az énekes-játékos órákat, a tanult dalokat és játékokat, hiszen olyan jól éreztük magunkat abban a kedves légkörben, amit elragadó személyiséged hozott el nekünk.
További sok vidám, vagány gyereket és lelkes éneklős szülőt kívánunk, valamint jó egészséget, vidám perceket, amit családod körében tölthetsz.
Szeretettel gondolunk Rád, különösen, ha énekelünk:
Ákos és Judit"


Érdeklődés Izraelből:

"Hosszas internetes bongeszes utan ratalatam a kerekito internet oldalat, ami pontosan az amit kerestem!!!!
En Izraelben elek (mar 15 eve) es termeszetesen mar elfeltettem a gyermekori enekeket, es most 9 honapos kisfiamnak, nagyon szeretnek vele magyar mondokakat, meselni neki , es jatszani....
Szilvi"

Köteteinket rendelte már Kanadában élő család svájci rokonának, vittek már a tengeren túlra is. A Kerekítő határtalan.


Levélrészlet Angliából, 2010. július 1.:

Kedves Judit!

Nagyon szuper a website-od, kár, hogy hamarabb nem bukkantam már rá :)
Van egy 10 hónapos kislányom, akinek az apukája del-afrikai, igy reményeink szerint magyarul es angolul is fog tudni beszelni. Mivel kint elünk Angliában, természetesen rengeteg angol nyelvű gyerek könyvvel vagyunk körülvéve. Szeretném azonban, ha Ella a magyar nyelvvel is megismerkedne, es nagyon megörültem, amikor a minap rátaláltam az oldaladra. A hanganyag nagyon jó segítség,nagyon tetszenek, mert akar otthon is tudom a gyerekkel jatszani..."

Orsi


Levél Finnországból, 2010. június 21.:

Kedves Judit!
Nem tudok elég hálás lenni a weboldalért!
Egy másféléves kislany 35 éves anyukaja vagyok. Jómagam román óvodába jártam Bukarestben, és nem vagyok nagyon otthonos a magyar mondókák között. Most pedig Finnországban élünk, és a kislányom finn napközibe jár. Látom, nagyon élvezi a mondókákat, es az egyik napköziben tanult dalt dúdolgatja, mutogatja itthon minden nap. Ezert szerettem volna, ha én is megtaníthatom magyar nyelvű játékokra, mondókákra minél előbb.
A Kerekítő c. könyvről először a Nők Lapjában olvastam, és megjegyeztem magamnak. Ma pedig rákerestem a neten es megtaláltam a hanganyagot.
A férjem most épp Magyarorszagon van egy hétre, es megkértem, vegye meg a könyvet.
A linket pedig örömömben megosztottam az finnországi magyar közösség három különböző levelezőlistáján.
Köszönöm a weboldalt!
Üdvözlettel,
Hatos Erika


Egy levél 2010. április 12.- egy megerősítés, hogy a könyv célba ért

Kedves Kerekítők!
Véletlenül akadtam a Kerekítő 1. könyvre. Drámapedagógiát tanultam főiskolai éveim alatt és bár mestervizsgát nem tettem mindig is nagy élmény volt számomra minden hagyomány őrző és gyermek "nevelő" ötlet, kiadvány.
Ezúton szeretném megköszönni, hogy ez a kötet létrejött. 18 hónapos lányom ennek hatására kezdett "beszélni", ömállóan patkol mindent és mindenkit (Durr, Durr). 3 és fél éves lányom minden dalt, mondókát tud belőle és minden este mikor erre a könyvre kerül a választás a nagy "olvas" a kicsinek és együtt játszunk, köszönöm ezt az élményt! Nagyon várjuk a folytatást!!!"
M. Timi


Levél egy fiatal olvasóról:

"Viszonylag rendszeres kerekítő anyuka vagyok, járogatunk a foglalkozásaidra, a könyv is megvan és mindezekkel sok tartalmas percet szereztél nekünk.
Köszönjük és gratulálunk a munkáidhoz, világodhoz, életkedvedhez!
A kislányom 11 hónapos, de már kb. 5-6 hónapos kora óta szívesen nézegeti a könyvet, imádja a képeit. Persze ha a kezében hagynám, miszlikre tépné..."
T. Lívia


Egy kedves vásárló "öröm" tárgymegjelöléssel küldte megrendelő levelét:

Kedves Judit,
Nagy örömömre szolgál, hogy ma rátaláltam Önre. Csodálatosak a selyem képei és az interaktív oldala pedig hiánypótló a világhálón.
Szeretnék rendelni 2 Kerekítő könyvet és egy altatódalos Cd-t. Ha jól olvastam 3 portéka vásárlása esetén ajándékba kapunk egy Kerekítő manócskát. Kisfiam 8,5 hónapos, sajnos elég rossz alvó, éjjel 4x5x is felkel.... így épp most szeretnék neki egy alvtóársat és az Ön manócskái épp megfelelnének neki. Valami fiúsat legyen kedves neki választani (csatoltam kisfiam képét- hátha inspirációt nyújt a választáshoz:)...."

B. J.


Pár levélrészlet a könyvbemutató utáni időszakból:

"Gratulálunk a könyvbemutatóhoz és a kiállításhoz, nagyszerű volt, fantasztikusan éreztük magunkat, profi szervezés és mégis családias hangulat jellemezte. Csak ámultunk milyen remek kollégáid vannak. Na és persze a könyv is tenyérbemászó (új jelentéssel, egymás kezéből kapkodjuk itthon..."
Gemma anyukája és apukája

"Ami a könyvet illeti kis családunkban bestseller lett egy pillanat alatt,lurkóim összevesztek rajta ( én balga csak egyet vettem), Szávi ebből olvasott majd egy órán keresztül a babáinak, Ákos pedig ezt választotta esti mesének, és játszottuk amit kiválasztott. Engem is elvarázsolt, csuda klassz az egész "fizimiskája", elragadóak a rajzok, a színek, a sok kerekedő arcocska, csacsifej,kígyó és minden!! A méretét külön díjazom, Szávi pelenkázás közben is lapozgatta,így nem kellett vele küzdenem. :Egy szó, mint száz: GRATULÁLOK!!!!"

"Nem is tudod, hogy mekkora ajándékot kaptam tőled szombaton,
Először is nagyon jó volt téged látni, igazi felnőttként, sikeresként, olyan emberként, akiből árad a szeretet, és csodálatosak a gyerekeid, és úgy érzem, hogy nagyon jó ember lehet a párod is. Mennyire jó dolgot csinálsz, mennyire kedves ez az én szívemnek. Valami ilyet kerestünk mi a Waldorfban is. Igen, nem keseregni kell azon, hogy milyen rossz irányba változik a világ, hanem tenni azért, hogy milyen is legyen, pl. a gyerekek által. És látni azt a sok gyönyörű gyereket, akik énekelnek, táncolnak, ütik az ütemet, annyira szép volt, hogy alig bírtam a meghatottságommal, azért is rohantam úgy el, mert már nem bírtam a könnyeimmel. És persze a saját gyermekeimmal kapcsolatos élményeim is feltolultak bennem. Szóval annyira szép volt az egész. Muszáj volt manót is vennem, most keresek egy arra érdemes gyerkőt, akinek odaadhatom. Nekem most volt épp a szülinapom, ennél szebb ajándék ...! Köszönöm!!!
Szeretettel gondol rád, Andrea" (általános iskolai osztályfőnököm, magyar tanárom, a színjátszókör és önképzőkör vezetője)

"Nagyon örülök, hogy megismerkedtünk a Kerekítővel! Aggódtam, hogy Emma a maga hevességével mire jut a sok pici között, de az éneklésben, mondókázásban, összebújásban, főleg ha még izegni-mozogni is lehet közben, nagy örömét leli. Annyira jól érezte magát, hogy még akkor sem akart hazajönni, amikor már teljesen üres volt a terem.
Mikor elkezdtünk járni a foglalkozásaidra, meg sem fordult a fejemben, hogy a mondókákon, énekeken túl a saját gyermekemet is jobban meg fogom ismerni..."
Kata

"Gyönyörűek a selyemképeid, és a délelőtt megvásárolt könyvecske is elvarázsolt Bennünket! Olyannyira, hogy Lili lányom azokat a dalocskákat kántálva aludt el.
Gondolatébresztőek az írásaid, s bevallom, kicsit irigykedve olvasgattam bele egyikbe-másikba. Az anyanyelvről vallott nézetek, gondolatok akárha az enyémeket olvastam volna -olyannyira, hogy
szinte kedvem szottyant a téma további böngészéséhez, s lehet, hogy elindulok valami hasonló úton én is.
Üdvözlettel:
Erika, egy eredetileg magyar-angol szakos tanár

"Köszönjük, hogy ilyen szép és praktikus könyvet készítettetek - már át is néztük itthon, Apának és Nagyinak is megmutatjuk majd. Jó, hogy Patrik pont beleesik abba a korosztályba, amelyiknek ez szól, és a jelenben, most, 2009-ben mindennek részesei lehetünk a foglalkozásaid alatt is. Megnéztem a selyemképeidet is a kerekito.hu honlapon: kedvesek, pozitívak, harmonikusak, az élet szép oldalait mutatják gyerekek számára is felfogható módon, boldogságot sugároznak - épp úgy, mint Te.
Üdvözlettel:
Anita és Patrik"

"Én a kislányommal jártam hozzád és a foglalkozásaidat nagyon-nagyon szerettük!Elköltöztünk a fővárosból Borsodba egy kis városkába.
Örömmel olvastam a leveledben, hogy elkészült a "Kerekitő" könyvecske és kaptam az alkalmon rendeltem is a kiadótól egyet.
Ma érkezett meg és nekem nagyon tetszik! Úgy látom, hogy Lujzinak is felkeltette az érdeklődését a sok szép szines rajz benne. Nagyon szuper lesz, mert már nem minden mondokára emlékszem pontosan a foglalkozásról!
Szóval, csak azért írok neked, hogy GRATULÁLJAK a könyvhöz!!! Tenyleg nagyon szép, igényes!!!
Tovabbi sok sikert!
Varjuk a többi könyvecskét is!
Üdv,
Jutka es Lujzi"


Részlet egy levélből, egy őszinte anyai vallomás:

"2002-ben megszületett Emma lányom, de akkoriban, a karrier bűvöletében,"zöldfülű"
anyaként, felvértezve lehengerlő nagymamai segítségekkel, vajmi keveset éltem át anyaságomból. 2003-ban tagja lettem a Magyar Rádió Szimfónikus Zenekarának,-
rengeteg új kihívás, gyönyörű zenék és feladatok...
Közben pedig eltelt az első bűvös három év Emma életéből,s nem láttam az elsö mozdulatait, lépteit, nem hallottam első szavát...
Hol volt akkor az Ölbeli Játékozás, ami összehozhatott volna bennünket, az Anyát a Gyermekével? Ha találkoztam is könyvekben, itt-ott mondókákkal, dünnyögőkkel,lovagoltatókkal, idegenül csengtek, zavarba ejtően idétlennek, s mivel nekem nem tetszettek,így Emmának sem, mert a gyerek az anyja minden rezdülését érti-érzi.
Persze Emmus elmaradt a fejlődésben,nehezen ment a mozgás, a beszéd.
Egy játszótéri anyuka ajánlotta nekünk a foglalkozásodat, ami meghozta életünkben a változást. Igaz, Emmi már 4 éves volt, azt gondoltam, már nem neki valók ezek a piciknek szóló játékok,de mivel láttam az óriási fejlődést, végre hinni kezdtem benne.
Aztán Tamarával, a másodikommal tudatosabban otthon maradtam, Emmus már 5 éves volt, s akkor elkezdtük az Ölbeliket...Látni kellett volna Emmát, mintha kicserélték volna-anya otthon ,és milyen jókat játszik Tamival.Mindent el kellett játszanom Emmával is, annyira tetszett neki az Áspis, kerekes, meg a Borsót főztem,hogy rendszeresen lógtunk az oviból emiatt. Csodás élmény volt belefeledkezni a mondókákba ,és ismételtük és ismételtük őket.Lehetett játszani főzés közben is, vagy sorbanállás alatt a közértben, és büszke voltam, hogy az én gyerekeim sosem hisztiznek, vidámak, szeretik egymást, én pedig tele energiával akár egy fogzós-sírós éjszaka után is, mert végre jó anyának éreztem magam.
Ezt az Ölbeli Játékoknak köszönhetem, egy óriási kincsnek, mely valaha a miénk volt, de mára elfeledtük ,s némelyeket,mint egykor engem is, még a természetes anyai ösztönük is elhagy túlhajszolt, rohanó Világunkban.
Pedig a Világ kerek, mint a pocakunk áldott állapot idején, s időröl-időre meg kell állni benne picit körbenézni, hogy milyen szép és kristályosan tiszta , mint egy csecsemőpillantás. Ilyenek az Ölbeli Játékok is. Adj időt Magadnak rá , s adj időt Gyermekednek!"

Budapest, 2009.09.18. Cs.Cs.


Részlet egy kisgyermekes utazó blogjából, akik rátaláltak a Kerekítőre mint útitársra:

london-manchester.freeblog.hu

„Hogy biztos le tudjam kötni Manó figyelmét a repülőút alatt többféle játékkal készülök az útra.
Először is a kedvenc könyveit elraktam, és majd csak ott láthatja újra, így biztos sikere lesz.
A másik dolog pedig a mondókázás, és az ölbeli játékok. PulyaBabával voltunk már játszó- és táncházban, illetve a gyermekkoromból is emlékszem néhányra, úgyhogy ismerünk párat. Most minden nap tanulunk egyet-kettőt, úgyhogy kész tárház lesz a tarsolyomban, ha szükség lesz rá.
Az ölbeli játékok kifejezésről nemrég hallottam először, pedig már 1981 óta létezik Kiss Áronnak köszönhetően. Az ölbeli játékok a lovagoltató, hintáztató, csúszdáztató, sétáltató, tapsoltató, tenyeresdi stb. játékokat, mondókákat takarja.
Szerintem mindenki ismer néhányat, mint például a "Csip -Csip Csókát", az "Ez elment vadásznit", a "Kerekecske dombocskát", a "Zsipp Zsupp Kenderzsuppot".
Mi a Kerekítő oldalról kezdtünk el tanulni. Nagyon hasznosnak találom az oldalt, mert szépen össze vannak gyűjtve kategóriánként ezek a mondókák, valamint leírás és hanganyag is található hozzájuk. Először a Tenyeresdikkel, és Arccirótagókkal kezdünk, mert most számunkra az lesz a leginkább használható.”


Szakmai visszajelzés:

Kedves Kovács Judit!
Örömmel számolok be Mike Varga Csilla okt. 6-i OVITÉKA foglalkozásáról. (A huszárok így repülnek.)
Nagyon nagy élmény volt mindannyiunknak: gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt.
Sok jó ötletet kaptunk Csillától.
Külön örülök, hogy még két alkalommal találkozhatunk: (okt. 27-én és nov. .17-én).
Üdvözlettel: N. L.


Módszertani tanfolyam visszajelzések, 2009. június

„Rendkívüli élmény volt számomra a Kerekítő tanfolyamon való részvétel.
Rengeteget tanultam Tőled, és a többiektől.
Lenyűgözött, hogy a feladatot mindenki szívvel-lélekkel komolyan vette, és felemelő volt az a tudás is, melyet ki-ki már magával hozott.
Köszönöm.
É.R.”

„Először is nagyon köszönöm a tegnapi napot, rengeteget tanultam, sok dolgon elgondolkodtam, átértékeltem!!
Személyiséged teljesen megegyezik azzal, amit gondoltam Rólad! Kedves, közvetlen, mosolygós, kreatív……(még sorolhatnám), igazi egyéniség vagy, és mindemellett jó vezető. Melletted még Sándor Ildikó előadása tetszett a legjobban. A többieké is hozott sok újat, illetve megerősített abban amit eddig is tudtam.
Mikor lesz a legközelebbi továbbképzés???? Mert én biztos ott leszek!
T.ZS.”

"Szeretném megköszönni Neked a mai módszertani oktatást. Egész délután a hatása alatt voltam/vagyok, egyfolytában "hallom a hangodat", dúdolom a dalokat, mondókázok, ütöm a ritmust. Mindezt az egy éves Dalma babókám nagy örömére. Eddig is sokat énekeltem, höcögtem vele, de ma nagyon "felpörögtem" - hála Neked. :)Ahhoz, hogy valaha is Kerekítő Ölbeli Játékok foglalkozást vezessek, úgy érzem, még rengeteget kell tanulnom. Most még inkább kedvet kaptam ehhez a dologhoz, ugyanakkor még nagyobb kihívásnak tartom, mint eddig, mert látom, hogy azért közel sem annyira egyszerű ez az egész, mint amilyennek néha tűnik. Főleg, ha jól akarja csinálni az ember...."
K.H.


Egy óvónô visszajelzése:

"Gödöllôi óvodapedagógus vagyok. A héten már második alkalommal látogattam meg a Dagály utcában tartott foglalkozásodat, azt kell mondjam lenyugözött. Az indíttatás a következô volt, itt Gödöllôn üzemeltetek egy játszóházat, ahol délelôttönként foglalkozásokat szeretnék tartani, de én mint óvónô kicsit bajban voltam, hogyan kötöm le a még óvodába nem járó kicsiket. Gondoltam egyet és elôször megnéztem egy manótornát ilyen 1, 2 éves gyerekekkel, egy óvónéni vezetésével, majd a tiedet. A két foglalkozást összehasonlítva az elsôrôl úgy jöttem ki, hogy egy nagyon aranyos óvónénit láttam, a tiedrôl pedig úgy, hogy szeretnék nálad gyerek lenni. Amikor hazaértem elsô dolgom volt, hogy megnéztem az önéletrajzodat, mert azt éreztem, hogy tôled felnôtt létemre még én is "kaptam valamit". Örömmel látom, hogy tavasszal indítasz egy tanfolyamot, remélem ha az elfoglaltságom engedi én is részt tudok venni rajta. Addig is bízom benne, hogy a jövô héten indítandó Tipegô tornán én sem "csak egy óvónéni" leszek.
Köszönettel: Csilla"


Egy ének-zene tanár visszajelzése:

"Nagyon köszönöm, hogy megnézhettem a foglalkozásaidat. Nagyon tetszett, amit, és ahogy csinálsz: szerintem minden résztvevô nagyon jól érezte magát. Már a honlapod is nagyon szimpatikus: személyes, egyéni, kedves hangvételu.
A zenefoglalkozásnál a legfôbb tapasztalatom az volt, hogy itt elsôsorban a foglalkozás vezetôjének az egyéniségén múlik a siker. Vagy átjön, hogy szereti a gyerekeket, és a zenét, vagy nem. Nálad természetesen átjön, de ezt te is tudod, nyilván sok pozitív visszajelzést kapsz. A másik tanulság számomra, hogy egyszeruségre kell törekedni, -én talán túl sok mindent gondoltam belesuríteni a fél órába.
Ami még szintén nagyon tetszett a bábozáson kívül: a torna végén a spontán mondókák ismétlése az egyes eszközöknél. Hallottam, hogy az anyukák már maguk is mondták a gyerekeknek ezeket a mondókákat. Szerintem ez a lényege az egész dolognak.
További sikeres munkát kívánok, sok csillogó kis gyermekszemet, elégedett szülôi mosolyt!
K. Gabi"


Nyári búcsú, 2009. június 10.

Ezúton is köszönöm kedves soraitokat a finom csokoládékat és azt a képeslapot amit, kaptam.
A képen látható kedves képeslapban a következő bújt meg:
Kedves Judit!
Köszönjük a sok-sok vidám percet, meghitt pillanatot, és hogy minden alkalommal elvarázsoltad Danit a furulyáddal!
Sok napsütést és jó pihenést kívánunk a nyárra!
Takács Dani és anyukája


Alsópáhoki Kolping Hotel igazgatójának kedves visszajelzése - 2009. május

"Egy délutáni szabad percemben elolvastam a fantasztikus hangulatú beszámolót. Örülök, hogy ha még csak egy kis időre is sikerült találkoznunk. A következő alkalommal már remélem én is beülhetek a picik közé és készülhetek az unokáimra (kis előtanulmány). Köszönök mindent, különösen a kiáradó szeretet, amit a résztvevőknek nyújtott, hisz az ő arcukról sugárzó öröm az átadott szereteted nélkül biztos hogy nem ”jöhetett volna létre” ( és ehhez még szponzor sem kellett).
Jó hetet sok mosolyt, ránk fér adjuk, kapjuk.
Baldauf Csaba, ügyvezető igazgató
Kolping Hotel**** Spa & Family Resort


Vendég a háznál visszajelzés, 2010

"Hallgattuk tegnap a vendég a háznál műsorát, és benne téged.
Most csak röviden szeretném megköszönni a bátorító, lelkesítő gondolatokat, és a biztatást, amit érkezett hozzánk tőled az "éteren".
Tényleg sokkal egyszerűbb lenne az életünk, ha mi magunk nem bonyolítanánk túl :)
gratulálunk a "munkádhoz", sok örömet a továbbiakhoz.
Szeretettel:
Zita és Illés
(még tavalyról a budai táncklubból)


Rajzaitok

Köszönöm a szép tavaszi alkotásokat Panninak, Nórinak és Dórinak!


2010. február, Búcsú

"...Sajnos betegség miatt nem tudtunk az utóbbi időben menni, és ezért elköszönni sem. 2 hete Zorka elkezdte a bölcsit, ezért a rendszeres részvételt már nem tudjuk megvalósítani, de a Nálad tanult dalokat rendszeresen éneklik! Kérlek, hogy a listáról ne vegyél le minket, egyrészt a honlap és a cikk ajánlatok miatt, másrészt pedig hátha van ovi vagy bölcsi szünet úgy, hogy el tudunk látogatni a foglalkozásokra.
Köszönettel: Eszter (Samu és Zorka anyukája)"


2010. január, Rokonlelkek

„Elnézést, hogy így ismeretlenül írok de amikor az iwiw-en az óvónők oldalán olvastam a foglalkozásokról nagyon megörültem ennek a klassz kezdeményezésnek.
Az írásokból sugárzik a gyermek szeretet és a pozitív életszemlélet.
Én egy pécsi óvó néni vagyok, és azért érintett meg különösen ez a komplex "művészeti nevelés" mert én is hasonlóképp gondolkodom....
Csak sok kitartást, örömöt és mosolyt szeretnék kívánni neked a továbbiakhoz!
Úgy gondolom sok kedves mosolyt fogsz még kapni cserébe!...”


Törzsvendégek 2009.dec.

"...Szeptember óta járunk Marcell kisfiammal (1 éves) a foglalkozásaira a Dagály utcába és eddig még egyetlen alkalmat sem hagytunk ki! Nagyon sok segítséget nyújtanak a foglalkozások, hogy felelevenítsem a rég tanult gyerekdalokat, újakkal ismerkedjek meg és Marcell is remekül érzi magát! Köszönjük.
Varga Marcell és anyukája"


"Zsófi lányommal tavasz óta járunk a Dagály utcai foglalkozásaidra, és a nyár folyamán alig vártuk a folytatást. Az előző héten kezdtük, immár születendő öcsinkkel bővítve a létszámot.
Köszönjük, hogy minden keddünket szebbé varázsolod.
Szeretettel üdvözlünk:
Balczer Zsófi és anyukája"


Lógás az oviból

"..Idén sajnos legfeljebb alkalmanként tudunk majd menni hozzád, mert Fru ovis lesz és én pár hét múlva ismét dolgozm. De Fru mindig emlegeti a Kerekítőt, semmilyen más babafoglalkozást NEM!!!!!!, nagyon megszerettük. Holnap még könnyen el tudunk jutni.
Ezúton is köszönöm.
Évi"


Egy, a sok nyári szünet előtti levélből

"Szeretném megköszöni, azt a sok dalt és mondókát, amiben részünk lehetett a foglalkozásaidon.
A szeptemberi viszont látás reményében, vidám nyarat, és sok élményt kívánunk!"
A képen Ádám a vízparton


"A tavaszi szünet előtt voltunk utoljára. Már nagyon hiányzik, a közös éneklés...
Sajnos most szerdán sem leszünk ott...
Ilyenkor mindig olyan érzésem van, hogy lemaradunk valamiről. Az éneklés, a furulyázás, itthon sem marad el, apuka tőlem tanulja a dalokat, és olyan jó érzés amikor hallom, hogy énekel a fiának.
A következő foglalkozásra, már nagyon szeretnék menni, addigra talán mindenki egészséges lesz.
Üdvözlettel: Borbély Veronika
Franyó Ádám Mamája"

(Ádám a triangulummal)


Dani és Balu

Dani tavaly óta jár hozzám, idén pár hónapos kistestvérével érkezett a foglalkozásokra, a pici miatt Manócska Muzsikán is részt vettek. Nagymamával együtt érkeztek, hogy kicsinek és picinek egyaránt juthasson külön figyelem.
Anyukája így írt:
"...Szeretném megköszönni, hogy ilyen remekül, kezelted családunk új helyzetét! Látszik, hogy van három kicsid és az is, hogy gyerekekkel foglalkozol!
Köszönöm, hogy figyeltél Dani lelkére. A legtöbb anyuka, csak arról kérdezett, hogy mennyi idős a Balu és hogy hívják, meg milyen aranyos, ami persze mind igaz és nagyon jól esik, de senki nem vette észre Dani kérlelő tekintetét, hogy "hahó, én is itt vagyok és eddig én voltam az aranyos gyerek". Igyekeztem persze tompítani és mindig először őt mutattam be, utána a Balut stb., de ahogy Te bevontad és különleges figyelemben részesítetted, az nagyon figyelmes és kedves volt! Köszönöm még egyszer!
Egyébként úgy láttam, hogy bár nagyon korán jöttünk a Baluval, mégis tetszett neki, figyelt, néha még mosolygott is és rettenetesen elfáradt. Azt hiszem folytatjuk vele is!..."
Erdős Andrea


Az éneklő család, egykori törzstagok:

Anna, kistestvérével, Sárival majd egész délelőtt velem vannak. Szerencsés helyzetben vannak, nemcsak anyukájuk, apukájuk is rendszeresen járt és énekelt velünk. Anna az otthon is sokat éneklő szülőknek köszönhetően mindent tud, mindent énekelt maga is. Mégis jöttek, mindig ott voltak, beleadtak apait, anyait.
A képen ők láthatóak. Itt van Anna rajza, melyet karácsonyra készített.

Anna és rajza


Megható részlet egy jelentkezési e-mailből.

Az anyuka és tündéri gyermeke azóta is rendszeresen járnak a foglalkozásokra:
„Két és fél éves kisfiú mamája vagyok. Az internetem találtam a honlapra és nagyon szeretném őt mazsola játszó foglalkozásra elvinni.
Most fogadtuk őt örökbe és szeretnénk megadni neki, ami eddig a leginkább hiányozhatott, a személyes törődést és játékot. Ehhez nekem is sok mindent kell tanulnom és azt hiszem a foglalkozások nagyon sokat segíthet nekünk ...”


Egy kedves történet:

Laura anyukájával és nagymamájával járnak rendszeresen. Lebetegedett és nagymamája mesélte, hogy a kanalas orvosságot nem akarta bevenni. Nagymama elmesélte neki hogyha meggyógyul, jöhetnek hozzám, ahhoz viszont be kell venni a gyógyszert. Csukott szemmel, már tátotta is a száját...


Mondjam vagy mutassam?

Eszter több évig járt hozzám, majd kistestvérei is. Kezdetben még nem beszélt, mindent értett, mindent mutogatott, mindent csinált velünk, mellettünk. Mindig azt hittem, hogy már beszél, hiszen olyan jól megértettük egymást. Nagymamája mesélte tavasszal, hogy még nem beszél igazán, de már próbál, első mondatai közt szerepelt: „menni judit”. Aztán tavaszi szünet után odaállt mellém és fennhangon együtt énekelt mondókázott velem végig. Mutatta, mondta, énekelte, mindent, amit ősz óta raktározott ... Nagyon emlékezetes volt.


Apukáknak is!

Bogi anyával jár, néha elhozza apát is, és olykor óvodás nagytestvérét, Gábort is, aki ilyenkor ellógja az ovit. Az énekszóból, játékból jut a kicsiknek is, nagyoknak is. A képen épp együtt fűrészel a család.


Nagypapák is velünk énekelnek!

Ez a fáradhatatlan nagypapa, akit a képen látunk, először Samuval és Zorkával, majd Samu közösségbe kerülésével, Zorkával járt rendszeresen a foglalkozásaimra. Zorka sokszor mérőre, egyenletes lüktetésre ülve billeg, meredten figyel, a foglalkozásokon. A nagypapára pedig mindig számíthattam a közös énekléskor. Igazi megtiszteltetés!

 
 
 

Eddigi látogatók

1226221

Copyright ? 2009-2017 Kerekítő
Ölbeli játékok és mondókák - Baba-mama foglalkozás.
Minden jog fenntartva.

Vásárlási feltételek | Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat