Barion Pixel

75 gr vaj
3 tojás+ 3 tojássárgája
1.5 evőkanál tejföl
3 evőkanál rum
3 vaníliáscukor
csipet só
450 gr liszt
75 gr porcukor
olaj a sütéshez


  1. Felolvasztjuk a vajat és langyosra hűtjük.
  2. A tojást tejföllel elkeverjük, és hozzáadjuk a rumot, a vaníliáscukrot és a sót.
  3. A lisztet a porcukorral tálba teszük és hozzáadjuk a tojásos tejfölt, a vajat és fakanállal elkeverjük, átgyúrjuk gyors mozdulatokkal.
  4. Lisztes nyújtódeszkán kicsit meggyúrjuk majd 3mn vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval vagy késsel kb 4 cm-es négyzeteket vágunk. Így pici pufi párnácskák lesznek. Ha van türelmed, akkor téglalapokat vágj, a közepébe egy nyílást irdalva, amin át tudod húzni a tészta egyik csücskét így egy szép sodort, masnimintát kapsz. A parnácskák ugyanolyan finomak és szerintem cukik, de a klasszikus csöröge forma persze szép.
  5. Bő forró olajban sütjük, ha felpuffadt megforgatjuk, akkor az igazi, ha kicsi, üreges párnákká nőnek. A gyors sülés és forgatás miatt egyszerre 7-8 darabnál ne tegyünk többet a fazékba.

Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

Mini Cart 0

Your cart is empty.