Barion Pixel

Gyerekek, gyerekek,
szeretik a perecet,
sósat, sósat, jó ropogósat,
aki vesz, annak lesz,
aki nem vesz éhes lesz.

Ha ti is szeretitek, íme a recept, melyet a „Kerekítő évkerék" című dalos-mondókás- jelesnapi kötetünkben is megtaláltok. A kötet dalait meghallgathatjátok a Kerekítő YouTube csatornáján.

Hozzávalók / 8 adag

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk só
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3 ek tejföl
  • 1 db tojás kenéshez

Elkészítése:

1. A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. 

2. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. 

3. Jól összedolgozzuk, és folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk. 

4. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk. 

5. Perecformával kiszaggatjuk, vagy hengergetve formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 6. 

A sütőt előmelegítjük. A pereceket lekenjük egy egész felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. 7. 180 ºC-on 15 perc alatt megsütjük

Mini Cart 0

Your cart is empty.