Barion Pixel

Süss Kerekítő manót, Kacska macskát és a mesebeli házikójukat ábrázoló kekszeket!
Nem csupán egy kekszmintázót, hanem felbecsülhetetlen értékű szeretetteli együtt töltött időt a konyhában anyával, apával vagy épp a nagyszülőkkel. Már pár alkalom is örök élménnyé válhat.
Vedd meg a készletet és ajándékozd az idődet a gyerekeidnek, akik egy szempillantás alatt felnőnek!

Imádni fogjátok!

SÜTÉSI TIPPEK:

A tésztát legalabb két órát pihentesd a HŰTŐBEN!

A tésztát nem kell egészen vékonyra nyújtani, hanem a kekszformázó pereméig, hogy jó MÉLY legyen a minta. Ha a minta nem elég mély, akkor a sütőben elhalványulhat.

A kekszmintázót az első kiszúrás előtt ALAPOSAN be kell lisztezni, ez nagyon fontos, így később sem ragad bele.

Egyszerű recepteket töltöttünk, melyet saját fantáziátok szerint módosíthattok kakaós, vaníliás, mézeskalácsfűszeres, narancsos, vagy épp teljeskiőrlésű keksz is készülhet. 

VANÍLIÁS KEKSZ ALAPRECEPT!

Hozzávalók 4 tepsihez! 

600 g liszt
480 g vaj
5 tasak vaníliás cukor
200 g porcukor
csipet só
(én kapart vaníliát is teszek bele)

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőben  két órát pihentetjük (mélyhűtőben gyorsíthatjuk a dermedést), majd lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, a mintázóforma pereme jó kiindulási pont, a peremig érjen a kinyújtott tészta. Ha túl vékony, akkor a minta elhalványulhat sütéskor. Korrigálni lehet, azaz ha azt látod, hogy nem elég mély a minta akkor mégegyszer illeszd rá.

A lisztbe mártott, majd lerázott kekszkiszúró formákkal szaggatott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, nincs szükség kivajazásra. 

175 fokon kb. 15- 20 perc alatt készre sütjük.

Kerüljük sütőpor vagy szódabikarbóna használatát, mert a mintát tönkreteheti!

KARÁCSONYKOR a fenti vaníliás keksz alaprecepthez adj hozzá mézeskalácsfűszert! A tészta feléhez keserű kakaóport is keverhetünk, így vaníliás és kakaós kekszek is készülhetnek egyszerre!

Mini Cart 0

Your cart is empty.