Barion Pixel
  • feketerigo@yahoo.com

Barta Lívia

Bemutatkozás

Református lelkipásztor, hitoktató, lelkészfeleség, négy gyermek édesanyja, kerekítő foglalkozás vezető. Ezek azok a szerepek, amelyeknek naponként próbálok megfelelni.
1977. augusztus 26-án születtem Ajkán. Életem egyik legnagyobb ajándéka, hogy Balatonfüreden nőhettem fel. Miután a Pápai Református Gimnáziumban sikeres érettségi vizsgát tettem, tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi karán folytattam, mint lelkész szakos hallgató. Budakeszi, Atlanta, Minaj, Rát és Réde. Ezek azok a helyek határon túl és belül, ahol néhány évet eltölthettem és a gyülekezetek különféle korosztályával foglalkozhattam.

2020-ban óvodapedagógusi diplomát szereztem az ELTE TÓK-on.

 

A 2021/2022-es tanévet a hollandiai Kampenben töltöttük családommal egy tanulmányi ösztöndíj keretében.

 

2022 augusztusától Sopronban élünk.

 

Férjem Barta Zsolt, szintén lelkipásztor. Négy gyermekünk született: Luca (2002), Naomi (2005), Zorka (2006) és Benedek (2010). Napról napra tanulgatom azt a színes, vidám világot, ami bennük rejlik és csodálattal nézem, hogyan bomlik ki a szemünk előtt.

A zene és az éneklés mindig fontos szerepet játszott életemben. Zenei általános iskolába jártam; annak ellenére, hogy nem az énektagozatos osztályba, nagyon jó alapot kaptam a kodályi elvek szerint. Másfél évig klarinétozni tanultam, majd egy évig zongorázni. Játszom gitáron, furulyán, harmóniumon és citerán. Középiskolás, egyetemi és ösztöndíjas éveim alatt végig énekeltem énekkarban, valamint két évig tagja lehettem egy református ifjúsági együttesnek, a Talitha Kúmi-nak.
Gyermekeimmel sokszor és sokféle stílusú zenét hallgatunk, sokat énekelünk, mondókázunk itthon. Munkámhoz is hozzátartozik az éneklés és a játék. A népzene mindig is közel állt hozzám, a néphagyományok őrzését pedig fontosnak tartom.
2010-ben azért végeztem el a Kerekítő tanfolyamot, hogy Rédén és környékén élő kisgyermekes anyukákat össze tudjam gyűjteni egy tartalmas programra. Az énekek, az ölbeli játékok és a mondókák által gazdagítani szeretném a gyermekükkel való kapcsolatukat.

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.