Barion Pixel
  • csekemarosi.eszter@gmail.com
  •  www.napraforgomulatsag.hu

Cseke-Marosi Eszter

Bemutatkozás

Cseke-Marosi Eszter vagyok, 1978-ban születtem, Budapesten. Nagycsaládban nőttem fel legnagyobb gyerekként, így már gyerekkoromban megismertem a kicsikkel való közös játék, ringatás, babusgatás örömét.
Nyolc éves koromban kezdtem el táncolni a Bartók Táncegyüttesben. A néptánc, a hagyományos kultúra megismerése, ápolása, továbbadása azóta is meghatározó szerepet játszik az életemben.
2001-ben tanítóként végeztem az ELTE TÓFK-on, majd elvégeztem a Hagyományok Háza Alapfokú népi játszóház-vezető tanfolyamát. Később, 2008-ban, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán Tánc- és drámapedagógus végzettséget szereztem, majd későbba Károli Református Egyetemen az óvodapedagógus képzést is elvégeztem.
Tanítóképzős éveim alatt kezdtem el néptáncot, népi játékot tanítani óvodákban és iskolákban, 15 évig voltam a Bartók Táncegyüttes gyermekcsoportjainak oktatója. Népzenész férjemmel rendszeresen tartunk óvodai táncházakat.
Négy gyermekem van, Kinga (1999.), Kende (2001.) és Bodza (2009.), Mirkó (2013.). A nagyokkal pár hónapos koruktól kezdve ösztönösen kezdtük ölbeli játékokat játszani, sokat énekeltünk nekik-velük, aminek most látjuk beérni gyümölcsét, hiszen mindkettőjüknek remek ritmusérzéke van, táncolnak, kórusban énekelnek, és több hangszeren muzsikálnak. Így mikor Bodzát vártuk már tudatosan készültem a feladatra, hogy minél több, változatosabb módon tudjak vele is játszani, dalolni. Mirkó már beleszületett a kerekítő világába.
2009 őszén egy kedves barátnőmmel, és néhány lelkes mamával elindítottuk Babusgató csoportunkat, ahol Bodzával együtt mutattuk, tanítottuk az általunk már jól ismert lovagoltatókat, hintáztatókat, tenyeresdiket…, altatókat. Én pedig igyekszem folyamatosan bővíteni mondóka és daltáramat, hogy minél színesebbé tegyem a foglalkozásokat.

A Kerekítő baba-mama foglalkozáshálózathoz 2010-ben csatlakoztam, ahol kidolgoztuk a táncos Tippentő foglalkozások módszertanát. Azóta a Kerekítős csapattal közösen dolgozhatom azon, hogy minél több baba és szülő ismerhesse meg kultúránknak ezt a szívmelengető szeletét.

A Kerekítő mellett a Napra-forgó hagyománypedagógia Műhely egyik alapítójaként, valamint az Óbudai Népzeneiskola Kismuzsika óvodai programjának oktatójaként óvodás, kisiskolás korosztálynak szóló néptánc-hagyománypedagógia foglalkozásokat és pedagógus továbbképzéseket is vezetek.

Tegyük együtt kerekebbé gyermekeink világát!

Honlapom:

néphagyomány gyerekeknek: www.napraforgomulatsag.hu  Fb oldal: itt

festett bútor, ékszer: www.macsekmuhely.hupont.hu

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.