Barion Pixel
  • fizlkata@gmail.com
  • 06203285331

Fizl Kata

Bemutatkozás

Fizl Kata vagyok.  Balatonalmádiban élek.
Siket szülők gyermekeként nevelkedve nem volt egyszerű az út a zene világába.
2010-ben született meg első gyermekem. Az anyaság fordulópontot hozott az életembe.
A bölcsődei és óvodai zenei emlékeim a kislányom születésével törtek felszínre, melyeket rengeteg népdallal és népi mondókával bővítettem az évek során.
Panna, majd Júlia lányommal együtt fokozatosan fedeztem fel a közös és játékos éneklés, mondókázás meghitt, kapcsolódást teremtő és lüktető világát. Felemelő rácsodálkozás volt számomra felnőttként újra megélni akár elsőre megtapasztalni, hogy minden évszakra, ünnepre, napszakra, közös tevékenységre, nehezebb helyzetre van egy dal, egy mondóka, egy ölbéli játék, ami közelebb hozott a gyermekeimhez és engem feltöltve őket megnevettetve érzelmi biztonságban kikerekítette a világukat.  Megértettem, hogy ősi tudás és varázslat van egy egyszerűnek tűnő pár soros népi mondókában, hogy az édesanya dalai egy életen át elkísérnek és útravalót adnak.

 Az ELTE-TÓK karon, Csecsemő és kisgyermeknevelő szakon bővítettem tudásom és 2018-ban diplomát szereztem.  Ének és zenei képzésekre jártam. 2020-ban elvégeztem J. Kovács Judit módszertani képzését.

2013 óta babajelelést oktatok kisgyermekes szülőknek több városban.
A foglalkozásaimat furulyával, citerával, sámándobbal, ritmus és hangkeltő eszközökkel színesítem.
A Kerekítő Mondókás Mókán a gyöngyöző kacaj, a közös összenevetés és anya vagy apa ölelő karjában a mosolygó kisbabák látványa fogad majd!
Gyertek el a kisbabáddal és kerekedjünk együtt jó kedvre!

Fizl Kata

Kapcsolódó foglalkozások