Barion Pixel
  • tamas76orsolya@gmail.com

Kóródiné Demeter Orsolya

Bemutatkozás

Kóródiné Demeter Orsolya vagyok, 1976 március 29.-én láttam meg a napvilágot az erdélyi Szamosújvár nevezetű mezőségi városkában. 
Édesapám Demeter József református lelkipásztor, édesanyám Dobos Mária közgazdász, négy gyerek szülei. Elsőszülöttként örvendtem három testvérem érkezésének. Énekszó mindig volt a házban, vagy nekem énekltek vagy én énekeltem.
Általános iskoláimat Bálványosváralján és Szászrégenben végeztem, majd a kolozsvári Református Gimnáziumban. 
Később a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet hallgatója voltam. Hálát adok Istennek, hogy a lelkipásztori szolgálatot választottam hivatásként. 
Lelkipásztori szolgálatomat Marosvásárhelyen, a Gecse utcai református gyülekezetben kezdtem 2001-ben, ahol két áldásos segédlelkészi évet töltöttem. 
2003-tól a kézdivásárhelyi Református Gimnázium iskolalelkészeként dolgoztam 2009 szeptemberéig, ahol a serdülőkorú középiskolások lelkigondozója voltam és örültem annak, hogy az ifjú lélek izgalmas világába betekintést nyerhetek.  Megélni az anyaságot áldott ajándék számomra. Ezért is választottam ezt a témát szakdolgozatomnak a budapesti Károli Gáspár Hittudományi Egyetem mentálhigienes szakán, ahol 2010 januárjában szereztem diplomát. 
2009-től 2015.-ig a szászrégeni református gyülekeztben szolgáltam.Szolgálati területem az igehirdetések mellett a nőszövetsegi kör, betegek lelkigondozása,családosok köre és a baba-mama kör, amit 2009 októberében indítottam a gyülekezetben. Kéthetente pénteken találkozunk az anyukákkal és gyermekeikkel. 
Örömmel tapasztaltam, hogy amióta elvégeztem a Kerekítő tanfolyamot Budapesten 2012 .-ben,egészen más megközelítésben foglalkozom a gyerekekkel és az anyukákkal. Ez a képzés sokkal közelebb hozta hozzám az anya- gyerek kapcsolat csodálatos szépségét az ölbeli játékok és a népdalok által. A magyar népi kultúránk ezen gyöngyszemeit értékként kell ápolnom és továbbadnom azoknak az édesanyáknak, akikkel kéthetente találkozom a szászrégeni református egyházközség gyülekezeti termében. Mindezt díjmentesen végeztem az alkalmakon velem éneklő 12-16 család örömére.

Balatonalmádi-Vörösberényben 2015 novemberétől tartottam Kerekítő Mondókás Móka foglalkozást minden kedden 10.00-tól 10.30.-ig.Az anyukák és gyermekeik örömmel vettek részt a Kerekítőn.Balatonfűzfőn külön csoport indult,akik csatlakoztak a balatinalmádi-vörösberényi csoporthoz.

2016 február 15.-től Hajmáskér-Sóly Társegyházközségben szolgáltam beosztott lelkipásztorként.

2016 február 24.-én két új helyszínnel bővült a foglalkozások köre:Hajmáskéren minden csütörtökön 10.00.-től 10.-30.-ig,Sólyban 11.00.-tól 11.30.-ig tartok Mondókás Mókát.

2018 szeptember 1-től a Veszrémi Kálvin János Parki Református Egyházközségben szolgálok beosztott lelkipásztorként.

Nagy szeretettel várom az iúj helyszínként induló Kerekítő Mondókés Mókára az édesanyákat gyerekeikkel együtt.Az első foglalkozást október 2-án kedden 9:30-tól tartjuk a Kálvin János Parki Református Egyházközségben.

Papkeszin is újra indult a Kerekítő Mondókás Móka.A foglalkozást  hétfőnként 9:30-tól 10 óráig tartjuk a Védőnői Tanácsadóban, Szeretettel várom a családokat.

A Kerekítő foglalkozások életem csodálatos alkalmai,ahol sok kedves család egy nagy családdá kovácsolódunk.Kerekedjünk mindig jókedvvel.

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.