Barion Pixel
  • nemethreka@gmail.com

Kővári Réka

Bemutatkozás

Kővári Réka vagyok, néptáncpedagógus, rendezvényszervező. 1982 nyarán születtem Körmenden. Születésemkor belecsöppentem a népzene, néptánc világába. Édesanyám a szombathelyi Ungaresca Néptáncegyüttesben táncolt, melynek később 1992-től én is tagja lettem. Hiszem, hogy már anyukám pocakjában megkaptam a megfelelő alapokat a zene és tánc szeretetéhez, ami egész életemet meghatározza.
10 éves koromig az Őrség szívében, Őriszentpéteren éltünk, óvodás koromban ott kezdtem el néptáncot tanulni.
Szombathelyre költözésünk után nyolc osztályos gimnáziumba jártam, ahol az énekkar vezető énekese lettem. Emellett folyamatosan táncoltam az Ungaresca Táncegyüttes utánpótlás csoportjában, majd 1998-tól a nagy együttesben. 2004-től a táncegyüttes szólótáncosa lettem. Zeneiskolában furulyán tanultam játszani.
Érettségi után a Berzsenyi Dániel Főiskola (ma: Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ) magyar – művelődésszervező szakán végeztem 2005-ben. Majd 2009-ben a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógus szakán. Rengeteget tanultam Sándor Ildikó néprajzkutatótól az ölbeli játékokról, népdalokról, mondókákról. Már ott megfogalmazódott bennem, hogy én ezt a tudásomat szeretném fejleszteni és továbbadni.
2005 szeptemberétől a dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, majd 2014 szeptemberétől a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola néptáncpedagógusaként dolgozom. Óvodás és általános iskolás-korú gyermekeket kalauzolok a népzene és néptánc világában.

2010 nyarán megszületett Barnabás gyermekem, akivel a városban működő baba – mama, zenés, tornás foglalkozásokra egy – egy délelőtt eljártunk. Sok tapasztalatot gyűjtöttem. Lékai Gabi Kerekítő csoportjában kerekedtünk ki igazán.

2012-ben végeztem el Kovács Judit Kerekítő módszertani tanfolyamát. Azóta tartok foglalkozásokat Szombathelyen és alkalmanként a környező falvakban. 2016-ban második gyermekem, Sára Róza megszületésével vált igazán kerekké a családunk.

Célom, hogy a közös játék, éneklés, táncolás örömét átültessük a mindennapokba, hogy az anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák otthon is bátran énekeljenek, táncoljanak gyermekeikkel együtt.

Érezzük jól magunkat, játszunk, táncoljunk, énekeljünk együtt!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.