Barion Pixel
  • kucseraklara@t-online.hu

Kucsera Klára

Bemutatkozás

Bemutatkozás-Kucsera Klára

 

1976 április 21-én születtem Kazincbarcikán. Gyermekkoromat Putnokon, egy Borsod-Abaúj- Zemplén megyei (egykor Gömör vármegyei) kisvárosban töltöttem. Már kisgyermekként szerelmese lettem a zenének, éneklésnek és a  táncnak. Látva csillapíthatatlan zeneszeretetemet, szüleim egy pianínót vettek ötéves koromban, amin lelkesen játszottam hallás után az óvodában tanult dalocskákat. Azóta sem szűnt meg a zene és az ének pezsdítő, éltető, megújító szerepe az életemben.

Biatorbágyon élek férjemmel, két iskolás gyermekünk van.

  1. éve tartozom a Kerekítő „mindenkit jó kedvre kerekítő” csapatához. A Biatorbágyi Református Általános Iskolában óraadó néptánctanárként tevékenykedem. Sóskúton, az Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskolában szaktanár és napközis tanító vagyok.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán szereztem szaktanári képesítést 2020-ban, az alapdiplomát pedig még 1999-ben, az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskola művelődésszervező szakán. Több hangszeren játszom, kezdetben klasszikus hangképzést tanultam, majd a népi ének alapképzést és mesterképzést is elvégeztem. A Hagyományok Házában országos ismertségű, emblematikus oktatóktól tanultam, majd néprajzi gyűjtőutam során hiteles falusi énekesektől tanulhattam az autentikus népi énekeket. A Magyar Művelődési Intézetben bábmozgatást tanultam, Lénárt András volt az oktatóm.

Egészségtudatos életet élek, babamasszázs oktatóként is tevékenykedem.

2010 óta Kerekítő népzenés-énekes-ölbeli játékos és bábos-tornás foglalkozásokat tartok több helyszínen. Rendszeresen gyermekrendezvényeken szerepelek, ovis néptánc csoportot vezetek, mint  mint minősített Így tedd rá! mintapedagógus.

Kodály nyomán úgy gondolom, hogy hagyományaink ápolása, megőrzése, továbbadása, oktatása úgy valósulhat meg igazán, ha azt már a bölcsőnél elkezdjük, majd az óvodában és iskolában is éltetjük. Keresztény emberként és pedagógusként is fontos számomra nemzeti értékeink átadása, néphagyományaink és keresztyén ünnepeink egyensúlyban tartása. Ezért szívügyem már régóta a Kerekítő:-)

Foglalkozásaimra szeretettel várok minden kedves dalolni, mókázni vágyó babát, mamát és papát !

Mottóm:

„A gyermek láthatóvá vált életcél, a mosolygó és megszólaló léttitok, az a holnap, amiért ma élek, s amit ma már bírni és ölelni tudok.”
                                                                                                                      (Ravasz László néhai ref.püspök)

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.