Barion Pixel
  • henriette.lazar@gmail.com

Lázár Henriette

Bemutatkozás

Több, mint tíz éve élek Angliában, kisfiaim is már itt születtek, igy a magyar nyelvű mondókák és énekek már pici baba koruk óta fontos részei mindennapjainknak.

Kulturális antropológia és tanári diplomát szereztem az ELTE-n, de már az egyetemi évek alatt részt vettem egy játszóház vezetői képzésen és elkezdtem kézműves foglalkozásokat vezetni gyerekcsoportoknak különféle játszóházakban.

Még gyermekeim születése előtt megismerkedtem a Kerekítő mondókás foglalkozásokkal, és már az első  pillanatban megragadott a szülők-gyermekek közös önfeledt játéka, ami az énekek, illetve a mondókák alatt teremtődött meg.  Ez vezetett el ahhoz, hogy már anyaként, nem csak saját gyermekeimmel szerettem volna átélni ezt a varázslatos élményt, hanem egy közösségben is, ahol a szülőkkel együtt kerekíthetjük jó kedvre a gyerekeket (és egymást),  miközben játékosan közvetítjük számukra a magyar nyelv és népköltészetünk alap ritmusait, illetve gazdag dallamvilágát járogatók, höcögtetők vagy épp érintgetők formájában. 2016 novemberében végeztem el a Kerekítő foglalkozásvezetői tanfolyamot, amelynek módszertana azóta alapváza csoportjaimnak. Lelkesit, hogy a Kerekítős mondókás foglalkozások megtervezése és vezetése lehetőséget ad arra, hogy összekapcsoljam a sok éves zeneiskolás (zongora) múltamból hozott zene szeretetét, valamint a gyerekek játékos tanítása iránti elhivatottságomat.

2014 óta vezetem a Magyar Iskola Cambridge 0-3 éves korú gyermekcsoportját, Norwich-ban pedig odaköltözésünket követően, 2017-ben megalapítottam a Kerekerdő Kerekítő Mondókás Móka csoportot, amit azóta is kétheti rendszerességgel tartok. Nagy öröm magyar közösségeket kialakitani a Kerekítő mondókás csoportok köré ott, ahol egyébként kevés lehetőség kínálkozik az anyanyelvű közösségi kapcsolattartásra!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.