Barion Pixel
  • csillagtuk@gmail.com

Mike-Varga Csilla

Bemutatkozás

Mike-Varga Csilla vagyok, óvodapedagógus, óvodai gyógytestnevelő. Férjemmel és három gyermekünkkel Csákváron élek.
Világ életemben szerettem a mozgást, az éneklést zenét és a kézműveskedést. Ez utóbbiak felé új erővel, fokozott érdeklődéssel fordulok. Szeretném jobban megismerni-megtanulni magyar örökségünket, lehetőség szerint továbbadni azt gyermekeimnek és a rám bízott csemetéknek, felnőtteknek egyaránt.
Óvodás éveimet és az általános iskolát Vértesbogláron végeztem, szüleim ma is ott élnek. Székesfehérváron a Vasvári Pál Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában érettségiztem óvónői szakon. Óvodapedagógusi diplomát a Budapesti Tanítóképző Főiskolán szereztem. Néhány év múlva az Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán végeztem el a gyógytestnevelés szakot. 1996-tól óvónőként, 2001-től óvodai gyógytestnevelőként foglalkoztam gyermekekkel.
Minden iskolámban tagja voltam kórusnak, általános iskolában tanultam meg furulyán játszani. Később óvónői majd a gyógytestnevelői munkám során is szívesen és sokszor énekeltem mondókáztam a gyerekekkel, éltem a zene és dal jótékony hatásaival.
2005-ben elkezdtem életem legnehezebb és egyben legboldogítóbb iskoláját: Anya lettem. Időközben Ákos fiunk után 2007-ben megszületett Száva lányunk, velük, általuk találtam rá újra a dalokra, mondókákra, az éneklés, együtt játszás örömére. Általuk kaptak új jelentést, váltak számomra élővé az ölbeli játékok, és kézzelfoghatóvá az a felszabadult öröm, ami játék közben átélhető. Vitamin a felnőttek lelkének is, mert ezeket nem lehet rosszkedvűen, mosoly nélkül játszani!!!
Újra kellett gondolnom felnőtt szerepeimet is és feléledt bennem a vágy, hogy kismamákkal, anyukákkal és gyermekeikkel foglalkozzam. Akár baba-mama klub, akár kézműveskedés, akár énekes foglalkozás keretében. Ezért vettem részt a Kerekítő tanfolyamon 2009-ben,  hogy meglévő tudásomat bővítsem, elmélyítsem és nagyobb lendülettel és önbizalommal, biztosabb tudással, egy értéket képviselő közösség tagjaként valósíthassam meg az álmaimat. Külön öröm számomra a foglalkozások második felében a beszélgetés, hiszen az itthon töltött évek alatt sokszor megtapasztaltam milyen jó és megnyugtató tud lenni egy -egy mondat, más Anyukák szájából…Kismamaként is szükségünk van közösségekre, a valahova tartozás érzésére.

2013-ban megszületett harmadik gyermekünk Lőrinc, akivel újra és mégis másképp élhetem át az ölbeli játékokat. Régi vágyam volt egy baba-mama klub létrehozása Csákváron, ez 2013 szeptemberétől megvalósult, ennek keretében voltak itt  a Kerekítő foglalkozások. 2014 őszétől újra óvodapedagógusként dolgozom, Vértesbogláron, a szülőfalumban, 2015 őszétől a helyi Művelődési Ház ad otthont a Mókázásnak és a Baba-Mama klubnak.
Várom szeretettel az érdeklődő, „kerekíteni” vágyó felnőtteket, gyermekeket, hogy általunk és Általuk legyen szebb és boldogabb a világ!

Kapcsolódó foglalkozások