Barion Pixel
  • csillagtuk@gmail.com

Mike-Varga Csilla

Bemutatkozás

Mike-Varga Csilla vagyok, óvodapedagógus, óvodai gyógytestnevelő. Férjemmel és három gyermekünkkel Csákváron élek.
Világ életemben szerettem a mozgást, az éneklést zenét és a kézműveskedést. Ez utóbbiak felé új erővel, fokozott érdeklődéssel fordulok. Szeretném jobban megismerni-megtanulni magyar örökségünket, lehetőség szerint továbbadni azt gyermekeimnek és a rám bízott csemetéknek, felnőtteknek egyaránt.
Óvodás éveimet és az általános iskolát Vértesbogláron végeztem, szüleim ma is ott élnek. Székesfehérváron a Vasvári Pál Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában érettségiztem óvónői szakon. Óvodapedagógusi diplomát a Budapesti Tanítóképző Főiskolán szereztem. Néhány év múlva az Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán végeztem el a gyógytestnevelés szakot. 1996-tól óvónőként, 2001-től óvodai gyógytestnevelőként foglalkoztam gyermekekkel.
Minden iskolámban tagja voltam kórusnak, általános iskolában tanultam meg furulyán játszani, majd felnőttként folyamatosan bővítettem és bővítem hangszeres eszköztáramat is.  Később óvónői majd a gyógytestnevelői munkám során is szívesen és sokszor énekeltem mondókáztam a gyerekekkel, éltem a zene és dal jótékony hatásaival.
2005-ben elkezdtem életem legnehezebb és egyben legboldogítóbb iskoláját: Anya lettem. Időközben Ákos fiunk után 2007-ben megszületett Száva lányunk, velük, általuk találtam rá újra a dalokra, mondókákra, az éneklés, együtt játszás örömére. Általuk kaptak új jelentést, váltak számomra élővé az ölbeli játékok, és kézzelfoghatóvá az a felszabadult öröm, ami játék közben átélhető. Vitamin a felnőttek lelkének is, mert ezeket nem lehet rosszkedvűen, mosoly nélkül játszani!!!
Ekkor újra kellett gondolnom felnőtt szerepeimet is és feléledt bennem a vágy, hogy kismamákkal, anyukákkal és gyermekeikkel foglalkozzam. Akár baba-mama klub, akár kézműveskedés, akár énekes foglalkozás keretében. Ezért vettem részt a Kerekítő tanfolyamon 2009-ben,  hogy meglévő tudásomat bővítsem, elmélyítsem és nagyobb lendülettel és önbizalommal, biztosabb tudással, egy értéket képviselő közösség tagjaként valósíthassam meg az álmaimat.

2013-ban megszületett harmadik gyermekünk Lőrinc, akivel újra és mégis másképp élhettem át az ölbeli játékokat. Vele is folytattam a kerekítést, óvodapedagógusi munkám mellett is, évekig. Majd 3 év aktív alvó állapot után 2023 szeptemberétől megvalósulhat egy 13 éves álmom: főállású Kerekítő foglalkozásvezetőként várhatom a Családokat több helyszínen is, Kerekítő Mondókázó és Kerekítő Manó Torna foglalkozásokkal. Az óvodás korosztály is életem része marad, Ők Kerekítő Zeneovi foglalkozásokon találkozhatnak Kerekítő Manóval és velem.
Várom szeretettel az érdeklődő, „kerekíteni” vágyó felnőtteket, gyermekeket, hogy általunk és Általuk legyen szebb és boldogabb a világ!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.