Barion Pixel
  • nagyhenisopron@gmail.com
  • +36209342901

Nagy Henriett

Bemutatkozás

Nagy Henriett vagyok, három gyermek édesanyja. 1978 novemberében születtem Dunaújvárosban. Duanföldváron éltem 10 éves koromig, majd egy Győr-Moson-Sopron megyei faluban, Zsirán töltöttem gyermekkorom további éveit.

A zene meghatározó volt egész életem során. Általános iskolában furulyázni és gitározni is megtanultam. A helyi kántor bevezetett az orgonálás csodálatos világába.

A csornai Hunyadi János Gimnáziumban óvodapedagógia szakon végeztem, utána a Soproni Egyetem Benedek Elek Karán diplomáztam, majd itt szereztem második, szakvizsgás diplomámat is.

Közben több énekkar tagjaként szívhattam magamba a magyar és nemzetközi zene klasszikusait. Nagy lelkesedésem arra ösztönzött, hogy Zsirán alapítsak egy énekkart.
Óvodapedagógusként Dunaföldváron kezdtem, majd Zsirán a helyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában folytattam pályafutásomat.

Munkám során megismerkedtem a holland színkottával, aminek segítségével megtaníthattam az intézetben élőknek a kottaolvasást. Zongorázni, gitározni tanítottam a sérült felnőtteket.  Hangszertudásukkal és a ritmushangszerek segítségével, megalapíthattam a Napraforgó zenekart.

Első gyermekem érkezésekor elköltöztem Zsiráról és azóta is Sopronban élek.

A kislányom után a Soproni Egyetem gyakorló óvodájának, gyakorlatvezető óvodapedagógusa lettem.

A zenei nevelés és a mese volt számomra mindig a legfontosabb. A mondókák és énekek a csoportom mindennapi részévé váltak. A néphagyományok, népszokások pedig alappillérként segítették munkámat. Ezen tapasztalatokkal a tarisznyámban vágtam bele J. Kovács Judit Kerekítő képzésébe, amit sikeresen elvégeztem.

A foglalkozásaimat furulyával, gitárral, ritmus és hangkeltő eszközökkel színesítem.

Gyertek el és kerekedjünk együtt jókedvre a Kerekítőn!

 

Kapcsolódó foglalkozások