Barion Pixel
  • nagynevatizsuzsanna@gmail.com

Nagyné Váti Zsuzsanna

Bemutatkozás

1979-ben születtem zeneszerető pedagógus családba. Szüleim, testvéreim különböző hangszereken játszottak, így a zene már kisgyermek koromtól meghatározó szerepet tölt be az életemben.

Általános iskolai éveimet Devecserben töltöttem, ahol lelkes tagja voltam a kórusnak és az iskolai néptánccsoportnak. Az ajkai, majd a kecskeméti zeneiskolában 10 évig zongorázni, 4 évig fuvolázni tanultam. A Devecseri Ifjúsági Fúvós Zenekar tagjaként élhettem át először az együtt zenélés örömét.

A pápai Türr István Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában érettségiztem óvónőként. Tagja voltam az iskola női karának, itt tanultam meg altfurulyázni és gitározni.

A Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán óvónői és tanítói diplomát szereztem. Ezután Bécsben éltem 1 évig, ahol heti rendszerességgel látogattam a Zeneakadémia zenés baba-mama foglalkozásait. Itt megtapasztalhattam, mekkora élményt jelentenek a kicsiknek a közös mondókázások, ölbeli játékok. Már akkor megfogalmazódott bennem a gondoltat, hogy pedagógusként szeretnék majd a magyar népi ölbeli játékok átörökítésével foglalkozni.

Hazatérve 3 évig a kolontári általános iskola összevont 1-4. osztályának tanítottam a fő tantárgyak mellett furulyát. Ekkor csatlakoztam az ajkai Pedagógus Női Karhoz, majd a devecseri óvónők kórusához.

Ezután megszületett három gyermekünk. Már magzatként altatóval ringatgattam őket, születésük után éveken át naponta játszottuk az ölbeli játékokat. Ma már mindhárman többféle hangszeren játszanak. Legnagyobb öröm számomra, amikor egy-egy ünnep alkalmával összeáll a családi zenekar.

Első gyermekem születése után énekes-mondókás baba-mama csoportokat indítottam, ahova a környék településeinek babái-mamái is szívesen csatlakoztak. A helyi védőnő, könyvtár és baba-mama klub rendezvényein alkalmi zenés baba-mama foglalkozásokat is gyakran tartottam.

2012-ben költöztünk családommal Székesfehérvárra. Akkor csatlakoztam az Alba Regia Vegyeskarhoz, és azóta is lelkesen énekelek velük városi és vidéki rendezvényeken, gyakran az Alba Regia Szinfónikus Zenekarral közös koncerteken.

2018-ban rég dédelgetett álmom vált valóra: elvégeztem a Kerekítő képzést. Szeretném, ha az országszerte és határainkon túl is szeretett Kerekítő Manó városunkban és a környék településein is bearanyozná a babák és mamák mindennapjait.

Jelenleg a székesfehérvári Csiperke Óvoda és Családi Bölcsőde óvó nénijeként dolgozom, és mellette heti rendszerességgel tartok Kerekítő Mondókázó és Kerekítő Manó Torna foglalkozásokat Székesfehérváron és Martonvásáron. Örömmel teszek eleget helyi és környékbeli alkalmi meghívásoknak is.

Nagy szeretettel, dalos kedvvel várom a kisgyermekes családokat  foglalkozásaimra! Kerekedjünk együtt jókedvre!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.