Barion Pixel
  • nagynevatizsuzsanna@gmail.com

Nagyné Váti Zsuzsanna

Bemutatkozás

1979-ben születtem zeneszerető családba. Szüleim, testvéreim különböző hangszereken játszottak, így a zene már kisgyermek koromtól meghatározó szerepet tölt be az életemben.

Általános iskolai éveimet Devecserben töltöttem, ahol lelkes tagja voltam a kórusnak és az iskolai néptánccsoportnak. Az ajkai, majd a kecskeméti zeneiskolában 10 évig zongorázni, 4 évig fuvolázni tanultam. A Devecseri Ifjúsági Fúvós Zenekar tagjaként élhettem át először az együtt zenélés örömét.

A pápai Türr István Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában érettségiztem óvónőként. Tagja voltam az iskola női karának, itt tanultam meg altfurulyázni és gitározni.

A Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán óvónői és tanítói diplomát szereztem. Ezután Bécsben éltem 1 évig, ahol a nyelvtanulás mellett egy ikerpárra vigyáztam. Heti rendszerességgel jártunk zenebölcsibe, ahol megtapasztalhattam, mekkora élményt jelentenek a kicsiknek a közös mondókázások, ölbeli játékok. Az ott tanult játékokat naponta ismételtük otthon, ami sokat segített a szoros kapcsolat kialakításában. Már akkor megfogalmazódott bennem a gondoltat, hogy pedagógusként szeretnék majd a 3 éven aluli korosztály zenei nevelésével foglalkozni.

Hazatérve 3 évig a kolontári általános iskola összevont 1-4. osztályának tanítottam a fő tantárgyak mellett furulyát. Ekkor csatlakoztam az ajkai Pedagógus Női Karhoz, majd a devecseri óvónők kórusához.

Ezután megszületett három gyermekünk. Már magzatként altatóval ringatgattam őket, születésük után éveken át naponta játszottuk az ölbeli játékokat. Ma már mindhárman hangszert tanulnak, ketten néptáncolnak. Legnagyobb öröm számomra, amikor egy-egy ünnep alkalmával összeáll a családi zenekar.

Első gyermekem születése után énekes-mondókás baba-mama csoportokat indítottam, ahova a környék településeinek babái-mamái is szívesen csatlakoztak. A helyi védőnő, könyvtár és baba-mama klub rendezvényein alkalmi zenés baba-mama foglalkozásokat is gyakran tartottam.

2012-ben költöztünk családommal Székesfehérvárra. Akkor csatlakoztam az Alba Regia Vegyeskarhoz, és azóta is lelkesen énekelek velük városi és vidéki rendezvényeken, gyakran az Alba Regia Szinfónikus Zenekarral közös koncerteken.

Miután legkisebb gyermekünk is óvodássá cseperedett, 3 évig óvónőként dolgoztam a Csiperke Óvodában, majd 1 évig a Hétpettyes Óvodában

2018-ban rég dédelgetett álmom vált valóra: elvégeztem a Kerekítő képzést. Szeretném, ha az országszerte és határainkon túl is szeretett Kerekítő Manó városunkban is otthonra találna, és bearanyozná a babák és mamák mindennapjait.

Nagy szeretettel, dalos kedvvel várlak benneteket a foglalkozásokra! Kerekedjünk együtt jókedvre!

Kapcsolódó foglalkozások