• palotasanna@freemail.hu

Palotás Anna

Bemutatkozás

Kisiskolás korom óta már tudtam, hogy én gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Hat éves koromban kezdtem el a zenével komolyabban foglalkozni, mikor a szüleim a tatai Fazekas Utcai Ének-zene tagozatos Általános Iskolába írattak be ének tagozatra. Itt tanultam első hangszeremen, a furulyán. Ez a hangszer folyamatosan végig kísért felnőtt koromig. Majd nyolc évesen hegedülni kezdtem a tatai Városi Zeneiskolába. Ezen a hangszeren összesen tizenhárom évig tanultam.
Középiskolai tanulmányaimat a tatabányai Árpád Gimnázium-, és Pedagógiai Szakközépiskolában végeztem, Pedagógia szakon. Miután kiderült, hogy zenei pályára készülök, tizennégy éves koromban zongorázni kezdtem, ami hét évig tartott.
1999-ben a sikeres érettségi vizsga után elsőre felvettek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Ének-zene, karvezetés szakára, ahol 2004-ben diplomáztam.
Ezt követően a Pécsi Zeneművészeti Főiskola Szolfézs-, zeneelmélettanár szakát végeztem el két év alatt. Így 2006-ban szereztem meg a másoddiplomámat.
2002-től a tatai Concerto Zeneiskolában tanítottam szolfézst. 2006-ban a Színes Iskola (Személyközpontú Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium) énektanára lettem. 2013-tól pedig a Menner Bernát Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szolfézstanára vagyok.
Az elmúlt években a tatai,- és a kistérségi óvodákba jártam Zeneovi foglalkozást tartani. 2006-ban ismerkedtem meg a Háztűz-Őrző Nők,- és Anyák Egyesületével. Ő segítségükkel sikerült elindítani a Zenebölcsi foglakozásomat.
Így jutottam el az általános iskolás gyerekektől a babákig. Azt szeretem a legkisebbekben, hogy nagyon nyitottak a világra és rendkívül őszinték. Rengeteg szeretetet, őszinte mosolyt és kedvességet kapok tőlük.
2009. júniusában végeztem el a Kerekítő tanfolyamot, így abban az évben el is indítottam a Mondókás Móka csoportomat.
2010-ben férjhez mentem, és 2011 februárjában megszületett Emma kislányom. Attól a pillanattól kezdve látom rajta ezeknek a  mondókáknak, daloknak, ölbeli játékoknak a csodálatos hatását. 2015-ben született meg a második kislányom, Luca. Ő vele már a testvére játsza ezeket a csodálatos ölbeli játékokat.
2012 novemberében végeztem el a Bábos Torna tanfolyamot, így a következő évtől indítottam a csoportomat.
A zenés foglalkozásaimon a babák, a gyerekek és a szülők egyaránt élvezhetik a gyerekmondókák-, és dalok csodás világát játékba burkolva, hangszerekkel (szoprán-,és alt furulya, hegedű, mandolin, népi hangszerek) színesítve.
És ezek a játékok otthon is folytatódnak, hiszen a 0-3 éves kor közötti gyerekeknek az anyukájuk ölében, énekhangjával és az érintéseivel kerek ez a világ!

Kapcsolódó foglalkozások