Barion Pixel
  • khilda@citromail.hu

Salinas E. Hilda

Bemutatkozás

Az unokatestvéreim példáját követve minden vágyam volt hétévesen, hogy megtanuljak harmonikázni. Mivel a Zeneiskolában nem volt harmonikaoktatás, a választott hangszerem a fuvola lett. Tizennégy évesen felvettem emellé a zongorát, és tudatosan készültem a zenei pályára. 1998-ban végeztem a miskolci Zeneművészeti Főiskola szolfézs-zeneelmélet-karvezetés szakán. A főiskolai évek alatt Tiszaújvárosban, majd Budapesten tanítottam a hatévesektől egészen a felnőtt korosztályig. Svédországba kiköltözve ideiglenesen elhagytam a pályát. Helyette a zene iránti szeretetemet a táncban éltem ki, szabadidőmben rock&rollt, buggot, majd salsát (LA-style, NY-style, bachata) táncoltam.

Férjem indíttatására kezdtem el alt furulyán játszani, majd kislányunk születése végképp visszaterelt a pályámra. 2018 tavaszán elvégeztem mind a Ringató, mind a Kerekítő baba-mama foglalkozásvezetői tanfolyamot. Majd elkezdtem citerázni és gitározni, hogy a gyermekek minél több fajta hangszerrel találkozhassanak a foglalkozásokon.

A 2019 tavaszán létrehozott MACSEK egyesülettel szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy rendszeres magyar óvodai foglalkozások legyenek elérhetőek a 3-6 éves korosztálynak. Ebben a korban a gyerekek csoportosan, játszva és mozgásokkal tarkítva tanulják, és válik életük részévé a magyar kultúra és hagyomány. A választásom a Kerekítő Ovimóka módszertanára esett, amely ötvözi a drámai és zenei elemeket. Komplex szemléletmódjával közösségi élményt és örömet tud biztosítani a külföldön élő magyar gyerekeknek, ami által közösség és csapat kovácsolódik belőlük.

Szeretettel várlak benneteket a foglalkozásokra!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.