• falovacska@gmail.com
  • www.falovacska.hu

Szabó Emese

Bemutatkozás

1974-ben születtem, Békéscsabán. Tanítónő vagyok.

Jelenleg Mórahalmon élek családommal, 3 fiam van: Zoltán és Szabolcs és Matyi.
1999-ben diplomáztam ének-zene, informatika műveltségterületen. A zenével általános iskola 2. osztályában kerültem komolyabb kapcsolatba. Akkor kezdtem zenei előkészítőre járni. Tanultam zongorázni és klarinétozni, majd furulyán és orgonán is zenéltem.
Fúvószenekarban játszottam előbb Békéscsabán, majd Szegeden és jelenleg Mórahalmon. A főiskolán egy Régi zene együttesben furulyáztam.
Tanítónőként is fontosnak tartottam, hogy a gyermekek megfelelő zenei képzést kapjanak, értékes zenei élményhez, tudáshoz jussanak.
Később, amikor várandós lettem a fiaimmal még többet kezdtem énekelni, zenét hallgatni. Tudatosan választottam a mondókákat, meséket. Azóta is naponta énekelünk. Bár már a két nagyobb kinőtt a babakorból, de ma is szívesen játszanak  egy-egy ölbeli játékot a kistestvérükkel. Énekelni mindketten nagyon szeretnek, jártak zeneoviba, ma már a mórahalmi fúvószenekar utánpótlás zenekarának tagjaként foglalkoznak tovább a zenével trombita és klarinét hangszereken.

A legkisebb fiam, Matyi, 2017. szeptemberében született, így ő már a pocakban megismerkedett a mondókákkal, ölbéli játékokkal. Születése után is folyamatosan részt vesz a zenés foglalkozásokon, sőt amióta újra tartok foglalkozásokat, tevékeny és lelkes résztvevője.

2007. tavaszán elvégeztem Budapesten, dr Gállné Gróh Ilona, Forrai Katalin díjas énektanár Ringató módszertani tanfolyamát. Az ott szerzett tudást felhasználva kezdtem el a három év alatti korosztállyal foglalkozni. Rengeteg tapasztalattal és szép élménnyel lettem gazdagabb.
Nagy öröm volt számomra az elmúlt időszak. Láttam a babák csillogó, tágra nyílt szemét, amikor megszólalt a furulya, a klarinét vagy a triangulum. Megtapasztaltuk a mamákkal, milyen jó együtt énekelni, megszólaltatni egy-egy kánont, népdalt. A legnagyobb élmény, amikor apuka, anyuka együtt jönnek játszani, énekelni a gyermekükkel.
Falovacska muzsika foglalkozásaimon a legfontosabb célom, hogy megismertessem a szülőket a kisgyermekkori zenei nevelés otthoni lehetőségeivel. Kedvet ébreszteni a közös énekléshez, játékhoz.
2010-ben csatlakoztam a Kerekítő csapathoz mert az ölbeli játékok, népi mondókák népszerűsítése nekem is célom. Így 2010. szeptemberétől már nemcsak Falovacska muzsika foglalkozásaimra, hanem Kerekítő Bábos Tornára is várom a szegedi és szeged környéki családokat.

2013. szeptemberétől zeneovi foglalkozásokat indítottam, melyeket a gyerekek és én is nagyon szeretünk.

Kerekítő Ovimóka bábos, zenés interaktív foglalkozásokat vállalok alkalmi jelleggel is.

(jeles napok, családi nap, falunap)

Helyszín: óvoda, művelődési ház, könyvtár

Korosztály: 3-6 évesek

Kedves Édesanyák, Édesapák, Nagyszülők!

Szeretettel várlak benneteket, tanuljunk együtt minél több éneket, mondókát, ölbeli játékot. Aki zenél, énekel, szívébe öröm költözik. A mi feladatunk, hogy gyermekünk megismerhesse e kiapadhatatlan öröm forrását.

Végül egy kedvenc könyvemből idézek:

Örülsz? Énekeld el és örömöd megsokszorozódik. Bánat ül a szíveden? Énekelj. A dallam szárnyán szívedbe öröm száll. Ne várj. Énekelj.
(Mátz István: Örülj velem! részlet)

Kapcsolódó foglalkozások