Barion Pixel
  • sznzita@gmail.com

Szitásné Nagy Mária Zita

Bemutatkozás

Szitásné Nagy Mária Zita a becsületes nevem.
Sokaknak: Zita, Zitu, Zita néni…

Az „iskoláspapírjaimban” ez szerepel:
1998-2002: Tessedik Sámuel Főiskola: tanító  (magyar-ének műveltségi terület)
2002-2004: SZTE- Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar nyelv és irodalom szakos tanár
2004-2006: Tessedik Sámuel Főiskola- Pedagógiai Kar,
Szakirányú továbbképzés: gyermektánc pedagógus (pedagógus szakvizsga)
2011. Kerekítő foglalkozásvezetői módszertani tanfolyam

2015. ELTE-TÓK: óvodapedagógus

Jelenleg a nap 24 órájában: édesanyaként dalolok. Leánykáim Panna és Kata már iskolásak, legkisebb gyermekem Berci pedig 2013. augusztusában született.
A néphagyományok-folklórkincsek gyerekkorom óta körülöleltek nagyszüleim által. Falun nőttem fel, élvezve annak minden előnyét. Veresegyházzal 13 éve ismerkedem, 2011. januárja óta pedig itt eresztgetünk gyökereket családommal. Tanító néniként dolgoztam 10 évig, mellette ének.zenét tanítva kicsiknek-nagyoknak.
10 éve foglalkozom néptánctanítással az általános iskola alsó tagozatán és az óvodákban. Gyermekközpontú-daloskedvű szemlélettel fordulok minden népicókmókhoz legyen az bármi: zene, tánc, mondóka, játék -otthon, óvodában-iskolában. Így kerültem kapcsolatba a Kerekítővel, aminek alapja a népi ölbéli játékok, rigmusok, mondókák által teremtett olyan szféra, amiben a gyermekek és felnőttek visszatérhetnek egy egyszerű-természetes világba, ahol mindenki részese lehet annak az örökségnek, amit nagyanyáink hagytak ránk. Ahol együtt lélegezve-mindenki a maga sajátos mozdulatával-de a zene által egységesen átéli a közöst úgy, hogy önmaga lehet…ennek a lélekfelszabadító erejében hiszek!
Ebben a rezgésben, ritmusban, hangulatban, mit a mondókák, rigmusok, ölbeli játékok, népzene és a hozzájuk kapcsolódó mozgás varázsolnak elő, a babák és kisgyerekek, kicsik és nagyok, anyukák és apukák jól érzik magukat- hisz otthonra találnak- ezáltal minden tekintetben legjobb helyre kerülnek és a kincseket magukkal vihetik saját életükbe….
Hiszem, hogy ez utat és példát mutat a 21. század rohanó- teljesítménycentrikus világában is.

Szeretettel várok mindenkit!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.