Barion Pixel
  • vaczneerika@gmail.com

Vácz Péterné

Bemutatkozás

Vácz Péterné, Demsa Erikának hívnak. Kalocsán születtem, 1975-ben. Egy Kalocsa melletti faluban, Miskén jártam általános iskolába. Második osztályos koromtól énekkaros voltam és furulyázni tanultam. Nagyon sok időt töltöttem nagyszüleimmel, akikkel sokat énekeltünk, táncoltunk. Nyolc évvel fiatalabb öcsémmel és kortársaival nagyon szerettem játszani. Már akkor eldöntöttem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, ha nagy leszek.Csecsemő gondozónak készültem és óvónő lettem.
A kalocsai óvónőképző szakközépiskola után, Baján elvégeztem a tanítóképző, óvodapedagógus karát. A főiskola után férjhez mentem, de tanulmányaimat Budapesten folytattam. Elvégeztem a BMK felsőfokú népi játszóházi foglalkozásvezető és közművelődési szakember, illetve a textiljáték készítő képzést. Figyelmem egyre inkább a népművészet felé irányult. Visszanyúltam gyökereimhez, elkezdtem táncolni a miskei néphagyományőrző tánccsoportban és Czár János miskei népművészet mesterétől elkezdtem tanulni a gyermekjáték-készítés fortélyait. Mindeközben 1999-ben megszületett Orsi és elkezdődött boldog családi életünk. 2002-ben Békéscsabán elkezdtem a kézműves iskolában tanulni. A szalma-, gyékény-, csuhé tárgykészítő, illetve népi-játék és kismesterség oktató vizsgát, már második kislányukkal, Virággal a karomon tettem. Az újabb játékkal töltött három év után a kalocsai katolikus oviban kezdtem dolgozni, és azóta is ott nevelgetem, tanítgatom az oda járó csöppségeket. Közben 2009- ben csatlakoztam a Kalocsai Mikkamakka Játéktár csapatához. Most újra találtam egy csapatot, ahová szívesen tartozom és boldogan „Kerekítek” velük együtt.
Számomra legfontosabb a boldog gyermeki nevetés, erre remek lehetőséget biztosít a Kerekítő foglalkozás. Várom a családokat és kerekítsünk együtt jókedvet, kacagást.

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.