keksz-5

Kerekítő manós kekszmintázó készlet

3.499 Ft

Süss Kerekítő manó, Kacska macska és a mesebeli házikójukat ábrázoló kekszeket.

Db:
Cikkszám: kekszform Kategória:

Egyedi, kifutó termék!

Süss Kerekítő manó, Kacska macska és a mesebeli házikójukat ábrázoló kekszeket!

Nemcsupán egy kekszformázó készletet kapsz mondókáskönyv áron, hanem felbecsülhetetlen értékű szeretetteli együtt töltött időt a konyhában anyával, apával vagy épp a nagyszülőkkel. Már pár alkalom is örök élménnyé válhat.

Vedd meg a kedves kekszfigurákat és ajándékozd az idődet a gyerekeidnek, akik egy szemvillantás alatt felnőnek.

PEDAGÓGUSOK FIGYELMÉBE!

Ismerkedj meg a Kerekítő manós könyvcsaláddal! A köteteinkhez 100 oldalas INGYENES  JÁTÉKTERV CSOMAG  kapcsolódik kisgyermeknevelőknek és óvónéniknek. Az info@kerekito.hu címen J. Kovács Judit drámapedagógustól kérhető.

BÁBOS ZENÉS MESEELŐADÁSOK  J. Kovács Judit előadásában, óvodai, bölcsődei rendezvényekre, könyvtárakba ! Ajánlatkérés:  info@kerekito.hu címen.

PEDAGÓGUS CSOPORT a Facebookon „Kerekítő módszertan" nevű csoportba várjuk a pedagógusokat! Kerekítő módszertan pedagógus csoport | Facebook

ÍGY KÉSZÜL!:

SÜTÉSI TIPPEK:

A tésztát legalabb két órát pihentesd a HŰTŐBEN!

A tésztát nem kell egészen vékonyra nyújtani, hanem a kekszformázó pereméig, hogy jó MÉLY legyen a minta. Ha a minta nem elég mély, akkor a sütőben elhalványulhat.

A kekszformázót az első kiszúrás előtt ALAPOSAN be kell lisztezni, ez nagyon fontos, így később sem ragad bele. 

Egyszerű receptet töltöttünk, melyet saját fantáziátok szerint módosíthattok kakaós, narancsos, vagy épp teljeskiőrlésű keksz is készülhet.

VANÍLIÁS KEKSZ ALAPRECEPT!

Hozzávalók 4 tepsihez! A felét külön átgyúrom keserű kakaóporral, így egyszerre vaníliás és kakaós keksz is készül.
600 g liszt
480 g vaj
5 tasak vaníliás cukor
200 g porcukor
két csipet só
(én kapart vaníliát is teszek bele)

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőben  két órát pihentetjük (én éjjelre beteszem), majd lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, a formázó pereme jó kiindulás pont, a perem alá közvetlenül érjen a kinyújtott tészta. Ha túl vékony, akkor a minta elhalványulhat sütéskor. Korrigálni lehet, azaz ha azt látod, hogy nem elég mély a minta akkor mégegyszer tedd rá, nyomd meg a halványabb részen.

A lisztbe mártott, majd lerázott kekszkiszúró formákkal szaggatott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, nincs szükség kivajazásra.

175 fokon kb. 15- 20 perc alatt készre sütjük.

Kérjük, kerüld a térfogatnövelő szereket (sütőpor, élesztő), mert a mintázat összesülhet és oda az élvezet egy része!

KARÁCSONYKOR a fenti vaníliás keksz alaprecepthez adj hozzá mézeskalácsfűszert.