Barion Pixel

Dabas – Kerekítő

Foglalkozás részletei

  • 2370 Dabas, Mánteleki Út 12. Sári Zarándokház és Közösségi Színtér
  • Térkép
Nyári szünet
-
Őszi szünet
-
Téli szünet
December 15- január 15-ig
Tavaszi szünet
-

KÖZLEMÉNY

Vállalok: baba zsúrt, rendezvény ovi móka,


Kattints ide az online jelentkezéshez
és üzenetváltáshoz

Egyéb tudnivalók

SZOKÁSOK A FOGLALKOZÁSOKON. MIRE KÉSZÜLJ, MIRE FIGYELJ?:

Örülök, hogy velem tartasz!

Mire figyelj !
Pontosan kezdünk, így megköszönöm, ha a foglalkozás előtt legalább 10 perccel megérkeztek!
-A terem előtt hagyd a babakocsit, kabátot, cipőt! Csak a táskát hozd be!
-A szőnyegen váltócipőben vagy zokniban vagyunk.

-Videó és fotó a foglalkozás ideje alatt nem készülhet, minden percet a közös játékra és egymásra fordítunk. Kerekítő manóval a foglalkozás után bármikor készíthetsz közös fotót emlékbe.

-A foglalkozások alatt kérlek, hogy játékot, enni és innivalót ne hagyj elöl.

-Mindig légy a gyermeked mellett, kísérd őt figyelemmel, a „Kerekítő manó torna” végén a tornaszeres játéktér alatt biztonsági okokból ez különösen fontos!

-A közös mondókázás legyen a központban, ezért kérünk, hogy szülőtársakkal folytatott beszélgetésre csak a foglalkozás előtt és után kerüljön sor. Így is jó barátságok szoktak születni
-Használd ki az alkalmat, hogy megtanuld a mondókákat, dalokat, és szentelj figyelmet a gyermekedre, így otthon is folytatása lehet a vidám perceknek. Egy felbecsülhetetlen kincs birtokába kerülsz, melyből éveken át töltekezhetsz.

Mire készülj!

Ne előadásra, ne gyerekműsorra, hanem közös játékra készülj, ahol ugyan kötetlen formában, és a gyermek pillanatnyi kedve szerint, de próbáld eljátszani a hallottakat. Amennyire csak lehet, légy aktív résztvevő a kötetlen hangulatú mondókázás során. Gyermeked szabadon jöhet-mehet, nem megülős foglalkozás, de időről-időre érdemes bevonni egy-egy játékba az örökmozgókat is. A foglalkozásnak nem célja, hogy lekösse a gyerekek figyelmét, észrevétlen is sok mindent magukba szívnak, zeneszerető, melegszívű, bizalommal teli gyerekekké válnak, akik majd könnyebben találják meg helyüket a világban.

Az otthoni mondókázást segítik köteteink. Nézz szét a webshopban, itt: https://kerekito.hu/webshop/ és add le rendelésedet nekem, hogy elhozhassam Neked!

Eddigi és jövőbeni együttműködéseteket nagyon köszönöm, vidám játékot és meghitt együttlétet kívánok!

Bori

 

        

Magamról
Bugyin nőttem fel, jelenleg Dabason élek és visszajárok dolgozni szülő falumba. Öt gyermekem van, három lány és egy fiú ikerpár, már mindannyian nagyok. Annak idején magam is tapasztaltam a jótékony hatását az ölbeli játékoknak, mondókáknak, altatóknak, ezeket szeretném veletek megosztani.
Már régóta keresem azokat a lehetőségeket amivel segíthetem a magyar néphagyományok népszerűsítését, a tudás átadását,  először a népi énekkel, hangszer tanulással foglalkoztam, több hangszeren megtanultam játszani furulya, tilinkó, duda, hegedű, citera, ütőgardon, hangkeltő eszközök, énekes hangszeres együttesekhez csatlakoztam ahol bővült tudásom . Közben megismerkedtem a kézműves mesterségekkel, a nemezelésben merültem el, Borinemez-ként ismerhetnek, http://borinemez.hupont.hu/, https://www.meska.hu/shop/Borinemez

Óvodapedagógusként dolgozom, Kerekítő Manó 2023 szeptemberétől a csoport barátja lett, segítve oktató nevelő munkámat. Két éve követem az interneten a Kerekítő foglalkozásokat, nagyon megtetszett a felépítése, levezetése.
Először bábos képzésen vettem részt, ahol  Kerekítő manó kedves figurája mozgatását tanultam, majd online képzés anyagát elsajátítva,  a volt ” baba mama klubomban ” népszerűsítettem és vettem fel a vizsga videómat, ezek után lettem kerekítő foglalkozásvezető.
Mért tartom nagyon jónak ezt a módszert?  Az  anyukák elsajátíthatják nagyanyáik ölbeli játékait, mondókáit, megismerhetik azokat a játékokat. Több nagy mozgásokat igénylő mondókát használunk: röptetőt, hintáztatót, mozgásost, lendületesek a foglalkozások, néha hangszerjátékra is mozgunk. Nálunk a családok megismerhetik a nádidudát, receficét, csettegőt, odusípot , tilinkót.  A hagyományok éltetése, átadása mellett, erősíti az anya -gyermek közötti kapcsolatot.  Minden a kicsik körül forog, változatosak a mozgás formák, sok ölbeli játékot játszunk, amik igazodnak az aktuális jeles napokhoz. Az élő énekszóval és hangszerjátékkal színesítjük a foglalkozást.  A nagy sikerű  Kerekítős mondókás kötetek  anyaga  élő elsajátítására épül, a módszer,  az otthoni felelevenítést, a könyvek szeretetét is erősíti. A könyvek gyermekek életkori sajátosságait is figyelembe veszi: kis méret miatt elfér a kezében,  egy oldalon egy mondóka, ami segíti a mondók a megjegyzését. YouTube csatornán megtalálhatók a kötet dal és mondóka anyaga.

 

.

Foglalkozásvezető

Értékelések - Üzenetek

Nincs értékelés
0
átlag
5 csillag
0%
0
4 csillag
0%
0
3 csillag
0%
0
2 csillag
0%
0
1 csillag
0%
0

„Dabas – Kerekítő” értékelése elsőként

Nincs még értékelés.

Mini Cart 0

Your cart is empty.