Kerekítő Mondókázó 0-3 éveseknek – 30-35 perc

Félóra höcögés, göcögés, kacagás a Kerekítő mondókáskönyvsorozat ölbeli játékai, mondókái, dala nyomán! Lovagoltatás, lógázás, hintáztatás, cirókázás, csúszdáztatás, zsuppolás élő hangszerjátékkal, népi hangszerekkel, népdalokkal, sétáltatókkal színesítve.
A legtöbb helyszínen az alkalmak Kerekítő manó bábjelenetével indulnak, akit a könyvsorozatunk lapjairól már ismerhetnek a kicsik. Ezek a pár perces bábjelenetek jelesnapokhoz és a kisgyermek mindennapjaihoz kapcsolódnak. Ugyancsak a legtöbb helyszínen előkerülnek a kislabdás színes ejtőernyők, melyek a legvisszahúzódóbb és a legaktívabb gyerekeket egyaránt megszólítja, és a szülők számára is különleges közösségi élményt nyújt.

A foglalkozás középpontjában az ölbeli játékok állnak. Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, az érintés, testközelség, a szeretetteljes hangulat, melyeket az ölbeli játékok, más néven bizalmi, kapcsolatteremtő játékok biztosítanak, segítik a biztonságos korai kötődést, erősítik az érzelmi biztonságot, mely az értelmi és érzelmi fejlődés alapja. Ezek a rövid, korosztálynak megfelelő, kántált, sokszor énekelt rigmusok egyben a művészeti, zenei és érzelmi nevelés alapkövei is.

Az ölbeli játékok a bizalom, az érintések és az önfeledt összenevetések ideje. A kapcsolódás művészete. Nagymamáink játéktára időtálló, a mai családok is örömmel merítenek belőle.
A népi eredetű és ma is közkedvelt ölbeli játékok népszerűsítésére létrejött kezdeményezés azért kapta a Kerekítő nevet, mert úgy gondoljuk, hogy a kisgyermekek számára a világ anyukája ölében és a közös játékban kerekedik ki első ízben. Ez az élmény egy életre szóló útravaló. Szeretnek, ölelnek, rám figyelnek, azaz fontos és szerethető vagyok, ez minden későbbi kapcsolat és a felnőttkori boldogulás alapja is.
J. Kovács Judit, az országos baba-mama program megálmodója, Kerekítő címen megjelent mondókás könyvsorozatában megbúvó, népi eredetű ölbeli játékait elevenítjük fel közösségekben. 

Meghitt együttlétet, vidám játékot kínálunk.
Kerekedj fel, kerekedjünk jó kedvre! 

Várunk egy közös játékra, éneklésre, mozgásra, összenevetésre!