Barion Pixel

💙
Köszönöm a Janikovszky Éva Alapítvány Irodalmi díját, mely számomra életre szóló, váratlan ajándék, megerősítés.

 

💙2024-ben 15 éves lesz a Kerekítő, 270 helyszín, 7 ország, 20 könyv, 3 féle képzés, 3 féle baba-mama foglalkozás, több ezer szülői és pedagógus követő. Így tovább együtt, Veletek!
💙Hálás vagyok a Móra Kiadónak és Janikovszky Jánosnak, hogy a Kerekítő könyvcsalád 21 tagúvá kerekedhetett, Kerekítő manó pedig világra jöhetett.
💙Együtt teszünk a mondókázó mindennapokért, a népi mondókák jövőjéért!
Az ölbeli játékok szemtől-szembe, szívből-szívbe, lélektől-lélekig érnek.
💙Köszönet Kállai Nagy Krisztina illusztrátornak a szívhez szóló rajzokért (3. fotón középen), a 💙foglalkozásvezetőknek a baba-mama foglalkozások vezetéséért, a 💙pedagógusoknak a Kerekítő módszertan ápolásáért, köszönet egykori 💙tanáraimnak az útmutatásért, és a minket olvasó, a velünk játszó 💙 kisgyermekes családoknak a kifogyhatatlan érdeklődésért.
Végül, de leginkább ❤️családom és ❤️barátaim támogatását is köszönöm.
❤️Janikovszky Éva életművéről a mosoly jut eszembe.
„Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly – minden eshetőségre készen – , hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly, meggyőződésem szerint, mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy."
💙S lám, a Kerekítő foglalkozásokon, vagy az otthoni játék során a mosoly elmaradhatatlan! Fábián Éva népzenepedagógus a Kerekítő állatos játéktár kötet fülszövegében így fogalmaz.
„Az ölbeli játékok nemzedékről, nemzedékre szálltak- változtak és csodálatos módon ugyanazok maradtak- mosolyt csaltak a babák arcára, mely átköltözött mindjárt szüleik szeme sarkába. A nevetésnek ősidők óta kitaposott útvonala ez, egyetlen mosoly sem tévedt még el rajta soha."
💚Sándor Ildikó néprazjkutató, egykori tanárom (4. fotón) laudációját külön fogom kitenni, hogy külön figyelmet is kapjon, mert nemcsak a Kerekítőről, hanem az ölbeli játékokról is szól.
Most csak egy részlet.:
„Ma itt a könyvet és a könyv alkotóját (alkotóit) köszöntjük, ám lássuk és ünnepeljük mindazt, amit a Kerekítő – ahogy köszöntőm elején említettem –, a Kerekítő univerzum jelent: mondókázó, tornázó, táncos foglalkozások, tanfolyamok, foglalkozásvezetők és a módszert alkalmazó szakemberek képzése, mintaintézmények, valamint a Kerekítő-könyveket kézbe vevő, lapozgató családok Kárpát-medence-szerte. Ezek a könyvek a legfogékonyabb időszakban, közös családi élményként lesznek a gyermek életének részei, hogy aztán végigkísérje őket az olvasás, a szépirodalom szeretete.”
📚A fotókon: A másik díjazott: Zágoni Balázs erdélyi író. Janikovszky János a Móra Kiadótól. Vas Katalin kiadóvezető, Dian Viki, aki az első években és Dóka Péter, aki az utóbbi években szerkesztőim voltak.

Küldj kommentet a bejegyzéshez

Your email address will not be published.

A Te kommented*

Name*

Email*

Website

Mini Cart 0

Your cart is empty.