Barion Pixel
  • breadri@gmail.com
  • +36-20-5036463
  • www.boldogcsalad.hu

Bánki-Révész Adrienn

Bemutatkozás

Bánki-Révész Adrienn vagyok. Orosházán születtem, és jelenleg is ott élek családommal. Szüleim –bár maguk nem tanultak hangszeren–, mindig is zeneszerető emberek voltak, így természetes volt számomra, hogy komolyzenei koncertekre jártunk, és hogy zenei általános iskolában kezdjem meg a tanulmányaimat. Hangszeremnek a hegedűt választottam, és az általános iskola után tanárom javaslatára a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, hegedű szakosként folytattam a zenetanulást.

A középiskola után Szegedre kerültem, ahol magyar-ének szakos tanárként végeztem 1998-ban. A tanítás mellett zeneovi keretében kezdtem el kisebbekkel is foglalkozni a Hajnal Evangélikus Óvodában. Bár a módszertani könyveket átböngésztem, személyes élményeim és Édesanyám 30 éves óvónői tapasztalatai segítettek igazán abban, hogyan legyen az éneklés, a játék értékes zenei élmény az óvodások számára.

2004-ben új fordulatot vett az életem: férjem munkája miatt Németországba kellett költöznünk. Három évig éltünk Frankfurtban, ahol az egyik német ismerősünk kérdezett rá, hogy nem lenne-e kedvem Babamuzsika foglalkozásokat tartani. A gondolat lelkesítő volt, így heteken át böngésztem a magyar és német babazenés oldalakat, szakkönyveket. Ennek eredményeként egy sajátos, a magyar Kodály-módszeren nyugvó, de német dal- és szöveganyagú zenés, mondókás alkalom kerekedett ki az ötletből. A vidám hangulatú foglalkozásokat egészen addig vezettem, amíg egyre domborodó kismama pocakkal ez egyáltalán lehetséges volt. Merthogy időközben útban volt felénk első kisfiunk, Peti, aki által már végre saját élményeim is lehettek arról, mit jelent egy babát ringatni, lovagoltatni, hintáztatni…, és nem utolsó sorban altatni!

2007 nyarán költöztünk vissza Magyarországra, Orosházára, amikor is egy újabb pocaklakó követelt magának figyelmet: Gergő. Nyolc hónapos korában, egy lelkes kis csapat részvételével indítottam el első saját, magyarországi babazene foglalkozásaimat.

Az általam megálmodott alkalmak továbbfejlesztési, színesítési szándéka vezetett el a Kerekítő kezdeményezéshez. 2009 novemberében végeztem el a szakmai továbbképzést, mely által rengeteg új ötlettel és egy lelkes, elhivatott csapattal ismerkedhettem meg, akik mind egy célért dolgozunk: minél több vidám és értékes percet ajándékozzunk a foglalkozásainkra járó családoknak. A Kerekítő számomra azóta életforma. Hétről hétre újabb csoda. Mint ahogyan az is, hogy 2015 februárjában ajándékul kaphattunk még egy gyönyörű kisleánykát is. Anett által most újra van egy otthoni játszótársam. Lelkesen énekelünk, mondókázunk nap mint nap, így kerekítve kacagósra, ölelősre az együtt töltött órákat.

Számomra a dalok, mondókák átadása mellett fontos cél az anyukák és a babák egymásra figyelésének, csodálatos, közös perc-élményének a megteremtése is. Kivételes örömnek tartom, hogy e pillanatok megszületésénél én is ott lehetek.

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.