Barion Pixel
  • szilvaszi@gmail.com

Szigeti Szilvia

Bemutatkozás

1971-ben születtem Székesfehérváron, szüleim zeneszerető emberek, úgy gondolták, feltétlenül meg kell próbálnom a felvételit az Ének-zenei Általános Iskolában. Sikerült, és másodikas koromban megismerkedtem a hegedűvel. Pár év múlva már nem volt kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek A szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségiztem 1989-ben, majd először a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanultam, ahol1995-ben kamarazenész-zenetanárként végeztem, később 1998-ban Németországban a mainzi Johannes Gutenberg Egyetemen szereztem Konzertexamen diplomát.

Hazatérve a Weiner-szász Kamarazenekarban kezdtem dolgozni, már ekkor kezdődött az érdeklődésem a zenei nevelés iránt, rendszeresen tartottunk Budapest általános iskoláiban hangszerbemutató kiskoncerteket. 2006-tól 2012-ig a zenekar mellett a Thomas Mann Gimnáziumban tanítottam hegedűt.

A rendszeres koncertezés tapasztalata egyértelművé tette a fiatal generáció zenei nevelésének fontosságát. 2012-2014-ig a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központban esti tagozaton elvégeztem a kisgyermeknevelő, -gondozó szakot. Itt egyértelművé vált, hogy a hegedülés mellett helyet kell kapnia az életemben a tanításnak, nevelésnek is.

Sajnos napjainkban az emberek egyre ritkábban élnek többgenerációs családban, pedig ily módon a babák és tipegők nagymamáik ölében találkozhattak először a népi mondókákkal, népdalokkal. Ezek a zenei nevelés első lépcsőfokai, a gyermekek érzelmi, értelmi és szociális fejlődését is elősegítik. 2015-ben találkoztam a Kerekítő foglalkozással, és rögtön beleszerettem. Segíti az anyukáknak-apukáknak a népdal- és mondókatudásukat feleleveníteni, élményt nyújt szülőnek, kisgyermeknek egyaránt. Szeretettel várunk Benneteket!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.