Barion Pixel
  • toreky.zsuzsi@gmail.com

Töreky Zsuzsi

Bemutatkozás

Törekyné Nagy Zsuzsannának hívnak. 1978-ban születtem. Szüleim pedagógusok, így szinte születésem óta gyerekek között vagyok. Rengeteg táborban, kiránduláson vehettem részt. Már az óvodában kiderült, hogy jó hallásom van, nagyon szerettem énekelni, így az óvónénik javaslatára ének–zenei tagozatra írattak szüleim.
6 éves korom óta zongorázom, és a mai napig nagy élvezettel játszom a hangszeren. 16 évig énekeltem kórusban, mely nagyban meghatározta későbbi életemet. A gimnázium elvégzése után Kaposvárra mentem, ahol 2000-ben vehettem kezembe a tanítói-ének-zene szakos diplomámat.

2000 őszén Győrben a Radó Tibor Általános Iskolában kezdhettem el pedagógiai munkámat.
2002-ben megszületett első kisfiam, Zsombor. Megtapasztaltam, milyen fontos is egy kisgyermek életében az, hogy édesanyja lovagoltassa a térdén, hogy megnézze kis ujjacskáin, mi is történik az almafával, hogy anyukájával együtt „keverjék a kását, süssék a pogácsát…”, és hogy este milyen jó is anya átölelő karjában elaludni, miközben azt énekli: „Kertben lebeg az almaág…”.
Már akkor nagyon foglalkoztatott a gondolat, létre kellene hozni egy zenebölcsit.
Közben a sors Dombóvárra repített minket, ahol a Reménység Napközi Otthon Korai Fejlesztőjében lehetőséget kaptam, hogy zenei foglalkozásokat vezessek.
Mivel az ide járó gyerekeknek valamilyen fokú sérülésük volt, különösen szívügyemmé vált, hogy minél érdekesebben, sokszínűbben, számukra is befogadható módon adjam át a dalok, mondókák, versek hangulatát, érzését.
2005-ben elvégeztem Kokas Klári néni első tanfolyamát. Klári néni személyisége lenyűgöző, hatalmas tudása, élettapasztalata, hihetetlen odafigyelése mély nyomot hagyott bennem, sokat tanultam Tőle.
2005-ben végre elindítottam a Búgócsiga zenebölcsit.
2006-ban megszületett második kisfiam, Benjámin.
A sok-sok „gyí, paci, paripa”, a gyönyörű magyar népdalok, az esti (és napközbeni) mesék nem voltak hiábavalóak, mindkét kisfiam nagyon szeret énekelni, mondókázni, érdeklődő, nyitott személyiségek.
A Búgócsigás foglakozások tematikáját, tervét magam állítottam össze, természetesen a Kodályi elvhez híven, csak értékes zenei anyagot közvetítve.
Mondhatom, hogy a Búgócsiga zenebölcsi a „harmadik gyermekem”. Hatalmas öröm és kihívás is egyben minden foglalkozás. Folyamatosan keresem az újdonságokat, legyen az egy különleges vers, dalocska, vagy mondóka.

2009 novemberében lehetőségem adódott, hogy elindítsam a Búgócsiga Zeneovit. Élmény látni, ahogy az apróságok megnyílnak, – most már anyukájuk ölelő karjai nélkül is –  és, hogy mennyire fogékonyak  a zenei játékokra, mondhatni lételemük a dalolás, dúdolgatás, verselés.

2010 elején megjelent Álomkóc című altatódalos Cd-nk, melyet kerekítős kolléganőimmel készítettünk.

2010 decemberében megjelent Búgócsiga Bolyongó című lemezem, melyen népdalokat énekelek, melyeket Őss Csaba és zenekara kísér.

2011-ben elvégeztem a Drámapedagógiai továbbképzést.

2012 márciusában megjelent Búgócsiga Bubácska lemezem, melyen ölbéli játékokat éneklek, mondok el. Olyan, mintha ott ülnél egy foglalkozásomon.

2012. decemberében megjelent első dalos-mondókás könyvem Aranykapu címmel, melyet Horváth Kata festőművész illusztrált.

2013-ban megjelent Aranykapu zenekarommal első közös lemezünk, Melyen a dalokat Kiss Krisztián hangszerelte. Aranykapu zenekarom lemezei: Aranykapu (2013.), Daloló erdő (2014.), Gyalogút (2015.), Várakozás (2015.), Pitypang (2016.), Szellő (2017.)

2014-ben elvégeztem az Így tedd rá zenei képzést, mely nagy élmény volt.

Jelenleg Győrben élek családommal.

Szeretettel várok minden kicsit és nagyot, gyertek játsszunk együtt!!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.