Barion Pixel
  • kockaagnes@freemail.hu
  • http://kockaagnes.hu/

Sáráné Kocka Ágnes

Bemutatkozás

Sáráné Kocka Ágnesnek hívnak. Kaposváron születtem 1969-ben. Egy somogyi kis faluban, Lábodon töltöttem gyermekéveimet szüleimmel és bátyámmal.
Családommal jelenleg Nagyatádon élek.1996-ban  első szülöttünk , Jakab , down-szindrómás kisfiúként érkezett hozzánk . Érkezésével nem csak a szülővé válás kihívásaival találtuk szembe magunkat, hanem hirtelen belecsöppentünk egy „más” világba,  ami eltért a „normálistól” . 1998-ban született meg második fiúnk, Barnabás. Ez az időszak a  soha vissza nem hozható, világra rácsodálkozó nagy felfedezések kora volt. A sok-sok mese, vers és dalocska  mellett kezembe vettem a furulyát és kerestem, gyűjtöttem, tanultam a népi gyermekdalokat . Elsősorban anyaként éreztem a gyermekeimmel együtt töltött első évek  jelentőségét, fontosságát, majd 1998-ban felsőfokú gyógypedagógiai asszisztensi képesítést szerezve már ekkor minden vágyam az volt, hogy valamilyen formában át-és továbbadhassam a gyermekekkel együtt töltött idő felbecsülhetetlen értékét, mellyel az édesanyák életre szóló útravalót tudnak adni  gyermekeiknek.

2011-ben Ayurvédikus babamasszázs-oktatói képesítést szereztem. Egyéni és csoportos tanfolyamaim keretén belül a hagyományos indiai babamasszázs elméletét, gyakorlati tudását sajátíthatják el  az anyukák. A meghitt együttlét szoros kapcsolatot alakít ki gyermek és szülő között, mely a babák egészséges testi-lelki-szellemi fejlődésére pozitív hatással van.
A Tulipintyó Kézműves Kuckóban egyedi, saját készítésű ajándéktárgyakat készítek, melyeken népi motívumaink, szimbólumaink is megjelennek.

2011 novemberétől tartok baba-mama foglalkozásokat. A Kerekítő módszertani tanfolyamot 2012 őszén  végeztem el, mert olyan értékeket képvisel, melyek számomra is fontosak. A Kerekítő révén  újabb hangszerekkel , a citerával és a gitárral kezdtem el ismerkedni. Foglalkozásaimon az ölbeli játékok és mondókák világát a hangszerek: furulya, táltos dob, citera, gitár  és a különböző népi hangutánzó és ritmushangszerek teszik színesebbé.

Saját tapasztalatból hiszem és vallom, hogy az édesanyák csodákra képesek: megalapozhatják gyermekük egészséges testi-lelki-szellemi fejlődését.
Azért, hogy az együtt töltött első évek tartalmasan és hasznosan teljenek, az önfeledt együtt játszás örömével , vidám pillanatokkal, dalos kedvvel és szeretettel  várom  a kisgyermekes családokat foglalkozásaimra.

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe honlapomat:

http://kockaagnes.hu/

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.