Barion Pixel
  • mayerjuhaszniki@gmail.com
  • +36705034302

Mayer Nikolett

Bemutatkozás

Mayer Nikolett vagyok, ének-magyar szakos tanár, egy kétéves kisfiú édesanyja. Már születésemtől fogva körülvett a zene édesapám gitárjátéka által, kiskamasz koromtól pedig a soproni zeneiskola világa és a folyamatos énekkari jelenlét tette teljesebbé a diákéveimet. Az iskolai néptánc szakkör lelkes tagjaként a gimnázium végéig elkísérhetett az autentikus népzene. Érettségi után elvégeztem a Győri Egyházmegyei Kántorképzőt, ezután pedig felvételt nyertem az ELTE BTK Zenei Tanszékére, ahol Herczku Ágnes adta át nekünk a népzenei alapismereteket. Egyetemi éveim alatt folyamatosan kerestem a népzenével a kapcsolatot, magántanárokhoz jártam, új népdalokat tanultam. Ez feltöltött, gazdagabbá tett lelkileg.

2018 augusztusában megszületett a kisfiam, akivel 5 hónaposan rátaláltunk a Kerekítő foglalkozásokra, és egyből meg is szerettük azokat. A férjemmel ének-zene tanárokként itthon is sokat énekeltünk, mondókáztunk Sebinek. A nagy pluszt nekünk a közösség élménye jelentette. Látom a kisfiamon, hogy mennyire más ezeket az első zenei élményeket hozzá hasonló kicsikkel együtt, egymásra mosolyogva, bátorító közösségben átélni. Kerekítő manó elhozza nekünk az egyszerű rítus-jelleget. Valami varázslat történik: közösség válik a kisgyermekekből és az anyukákból.

Lelkesedésem odáig vitt, hogy 2019 novemberében elvégeztem J. Kovács Judit Kerekítő módszertani tanfolyamát.
Kodály Zoltán szavaival élve: „A zene rendeltetése: belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése.” Ennek szellemében szeretném megismertetni a népi dalkincset már a legkisebbekkel is.  Szeretettel várok mindenkit furulyával, kalimbával, gitárral, ritmushangszerekkel színesített foglalkozásaimra, kerekítsük együtt a világot!

Kérésre szívesen vállalok alkalmi Kerekítőt is, szülinapi zsúrok, családi összejövetelek, vagy akár vidám hétvégék színesítésére 🙂

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.