Barion Pixel

Ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk a kicsit már fonnyadó vagy még ép almából süteményt készíteni, akkor próbáljuk ki ezt a hamisrétes-receptet, ami annyira hamis, hogy pite lesz belőle, és a remek pite receptje iránt érdeklődők nem hiszik majd el, hogy nem töltöttünk fél napot a konyhában. 

A leírást a „Kerekítő évkerék" című dalos-mondókás- jelesnapi kötetünkben is megtaláljátok. A kötet dalait meghallgathatjátok a Kerekítő YouTube csatornáján.

Hozzávalók:
2 csomag 250 g-os leveles tészta
15 dkg cukor, pici só
1,5 kg alma
6 ek zsemlemorzsa
2 csomag vaníliás cukor, fahéj
1 db tojás a kenéshez

Elkészítése: 

  1. Ha nincs időnk elkészíteni a tésztáját, akkor vegyünk egy nem mirelit, de hűtőpultban megtalálható kelt tészta-tekercset, két db 250 g-osat, amit ki se kell nyújtanunk, csak kigurítjuk, és már jöhet is a tetejére a töltelék. Az egyik tekerccsel kibéleljük a tepsit, a másikkal pedig a végén beborítjuk a tölteléket.
  2. A töltelékhez nagy lyukú reszelőn reszeljük le az almát, keverjük össze cukorral, vaníliás cukorral. Kavargassuk meg tűz felett egy kis vajon cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal. 
  3. A tésztára szórjunk egy kis zsemlemorzsát, a töltelékből kicsit nyomkodjuk ki a levet, és halmozzuk rá a tésztára. Ha folpackot helyezünk a töltelék tetejére, akkor pár pillanat alatt sodrófával egyenletesen szét tudjuk teríteni. 
  4. Jöhet a tésztatakaró a tetejére. 
  5. Tojássárgájával megkenve tegyük az előmelegített sütőbe. 220 °C-on kb. 40 perc alatt illatosra sül. 

Ha a teteje már szép színű, de az alja még világos, akkor fóliával takarva süssük tovább

Mini Cart 0

Your cart is empty.