Barion Pixel
 • anikoborcsi@gmail.com
 • Albertirsa, Cegléd, Monor, Szolnok, Tiszakécske

Borosné Dobozi Anikó Éva

Bemutatkozás

Kerekítő baba-mama foglalkozások Dobozi Anikóval

A Kerekítő egy baba-mama foglalkozáshálózat és egy pedagógia program, amelyet J. Kovács Judit alkotott meg 2009-ben, és amelyet azóta határon innen és túl száznál is több helyszínen alkalmaznak 0-3 éves korig. Foglalkozásvezetőként 2019-ben csatlakoztam ehhez a közösséghez. Jelenleg Cegléden és a környező településeken – Albertirsa, Monor, Szolnok és Tiszakécske – várom a kisgyermekes családokat Kerekítő foglalkozásaimra: Kerekítő Mondókázóra és Kerekítő Manó Tornára. A baba-mama alkalmakon a Kerekítő mondókás könyvcsalád köteteiből merítünk és közösségben éljük meg a játékos, meghitt pillanatokat.

Milyen egy Kerekítő foglalkozás? Nézd meg bemutatkozó videómat, tudj meg többet rólam és az általam tartott Kerekítő baba-mama foglalkozásokról!

Ideális baba-mama foglalkozás 0-3 éveseknek

Az ölbeli játékok a bizalom, az érintések és az önfeledt összenevetések ideje. A népi eredetű és ma is közkedvelt ölbeli játékok népszerűsítésére létrejött kezdeményezés azért kapta a Kerekítő nevet, mert úgy gondoljuk, hogy a kisgyermekek számára a világ anyukája ölében és a közös játékban kerekedik ki első ízben. Ez az élmény egy életre szóló útravaló. Szeretnek, ölelnek, rám figyelnek, azaz fontos és szerethető vagyok, ez minden későbbi kapcsolat és a felnőttkori boldogulás alapja is.

A Kerekítő baba-mama foglalkozások közül kétféle típust tartok:

 • Kerekítő Mondókázó
  A Mondókázót inkább a kisebbeknek, 0-3 éves korosztálynak szoktuk hirdetni. Alapja az ölbeli játék, valamint Kerekítő Manó rövid bábjelenete. Jelen van a labdás, ejtőernyős rész. A foglalkozás hossza kb. 30-35 perc.
 • Kerekítő Manó Torna
  A Manó Tornát inkább a nagyobbaknak, 1-3 éves korosztálynak szoktuk hirdetni. Alapja az ölbeli játék, valamint Kerekítő Manó rövid bábjelenete. Jelen van a labdás, ejtőernyős rész. Kiegészíti az állandó átmozgatósor, a futtató és a tornaszeres játéktér. A foglalkozás hossza kb. 40 perc.
Dobozi Anikó Kerekítő baba-mama foglalkozás közben. Dobozi Anikó csoportos Kerekítő baba-mama foglalkozás közben Cegléden.

Ezeken a helyszíneken csatlakozhattok Kerekítő baba-mama foglalkozásaimhoz

Albertirsa – Lurkó Bölcsőde (Albertirsa, Baba u. 1.)
Alkalmak: minden hétfő

Cegléd – Pesti út 17.
Alkalmak: minden szerda

Monor – Vigadó Kulturális és Civil Központ (Monor, Kossuth Lajos u. 65-67.)
Alkalmak: minden csütörtök

Szolnok – Hild Viktor Könyvtár és Közösségi Tér II. emeleti Játszó-Kuckó (Szolnok, Karczag László u. 2. (Zöld Ház))
Alkalmak: minden péntek

Tiszakécske – Arany János Művelődési Központ (Tiszakécske, Béke u. 140.)
Alkalmak: minden kedd

A baba-mama foglalkozásaimra nem szükséges bejelentkezni, az év folyamán bármikor csatlakozhattok hozzánk.

Ölbeli játék csoportos Kerekítő baba-mama foglalkozáson Cegléden. Tornaszeres játéktér Kerekítő baba-mama foglalkozás végén.

A foglalkozások ára

 • 2.000 Ft/alkalom
 • 1.500 Ft/alkalom gyermekenként (kettő vagy több résztvevő testvér esetén)
 • 9.000 Ft/5 alkalmas bérlet

Fizetni a helyszínen, egyelőre készpénzzel lehetséges.
A megvásárolt bérletek valamennyi helyszínen érvényesek. A Kerekítő Mondókázó, és Kerekítő Manó torna foglalkozások átjárhatóak.

Labdás-ejtőernyős játék Kerekítő baba-mama foglalkozáson Dobozi Anikóval. Hangszeres rész Kerekítő baba-mama foglalkozás közben.

Néhány hasznos tudnivaló és szabály a foglalkozásokkal kapcsolatban

 1. Pontosan kezdünk, így megköszönöm, ha a foglalkozás előtt legalább 10 perccel megérkeztek!
 2. A szőnyegen váltócipőben vagy zokniban vagyunk.
 3. Saját játékot, enni- és innivalót a foglalkozás ideje alatt ne vegyetek elő! Természetesen szomjat oltani lehet, de gondosan ügyelj arra, hogy innivalós üveg ne maradjon elöl!
 4. Kérlek benneteket, hogy csak teljesen egészségesen látogassátok a foglalkozásokat, ezzel vigyázva a csoport résztvevőire!
 5. Ne előadásra vagy gyerekműsorra, hanem közös játékra készülj, ahol ugyan kötetlen formában, és a gyermek pillanatnyi kedve szerint, de próbáld eljátszani a hallottakat! Amennyire csak lehet, légy aktív résztvevő a kötetlen hangulatú mondókázás során! Gyermeked szabadon jöhet-mehet, nem megülős foglalkozás, de időről-időre érdemes bevonni egy-egy játékba az örökmozgókat is.
 6. Indulás előtt érdemes a Facebook oldalamra rápillantani az adott alkalommal kapcsolatos közlemények miatt.

 

Rólam, avagy honnan vezetett az utam a Kerekítő baba-mama foglalkozásokig

Borosné Dobozi Anikó Éva vagyok, 1974-ben születtem Cegléden. Már gyermekkori vágyam volt, hogy egyszer óvónő legyek és gyerekekkel foglalkozhassak. Nagykőrösön az óvónői szakközépiskola elvégzése után Kecskeméten szereztem óvó-tanítói, kisgyermek gondozói diplomát.

Dobozi Anikó, Kerekítő baba-mama foglalkozásvezető

Zene, tánc és gyerekek

Sok élménnyel gazdagodtam az iskolai énekórák, kóruspróbák során. Ezekben az években kezdtem elmélyíteni furulya tudásomat, emellett tizenkét éven át magánéneket is tanultam a helyi zeneiskolában. A zene mellett a tánc is mindig fontos része volt az életemnek. A néptánc elhozta számomra az igazi kiteljesedést: a népzene, a népdalok mindig jókedvre derítenek. Örömömet és elhivatottságomat igyekeztem másokkal is megosztani, ezért több éven keresztül tagja voltam a Cegléd Táncegyüttesnek, valamint népi játszó foglalkozásokon ismertettem meg az óvodásokat egyszerű táncokkal, tánclépésekkel.

Baba-mama foglalkozások a gyermekemmel

2015-ben megszületett a kislányom, vele az ölbéli játékok, a közös baba-mama foglalkozások új élményekkel gazdagítottak. Az együtt éneklés, az együtt játszás fontos számomra, szerettem volna mindezt másokkal is megismertetni. 2019-ben végeztem el J. Kovács Judit módszertani tanfolyamát, azóta tartok Kerekítő baba-mama foglalkozásokat Cegléden és a környező településeken.

Néphagyományaink továbbadását nem lehet elég korán kezdeni. Szeretném, ha ez minél több családban a mindennapok része lehetne, ebben szeretnék segítséget nyújtani Neked is, Nektek is!

Szeretettel várok minden kedves édesanyát, kisgyermeket – és természetesen édesapát is – Kerekítő baba-mama foglalkozásaimon egy jókedvű éneklésre, játékra!
Válaszd ki a számotokra legideálisabb helyszínt, és csatlakozzatok hozzánk Ti is!

Kapcsolódó foglalkozások

Mini Cart 0

Your cart is empty.